Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 24mm f/2.8 AF

Domyślnie 24mm f/2.8 AF

Witam!

Mam okazję kupic niedrogo (~400zl) w/w obiektyw. Byłbym wdzieczny za opinie Forumowiczów, czy ma to sens, gdy posiadam juz kitowe 18-70DX. To, ze nie będzie szeroko, już wiem Zastanawiam sie nad kupnem, bo:
    - o działke jasniejszy
    - na pewno ostrzejszy od kita @24mm
    - mala srednica filtru - wszystko co mam mi podejdzie.

Z gory dziekuje za podzielenie sie doswiadczeniami.

Kamil
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Domyślnie

Za taka cene brac nie myslec. TO bardzo fajny obiektyw, po cropie robi sie z niego ~35mm a to dosc uniwersalna i czesto uzywna ogniskowa.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

kamil, a jak nie chcesz, to za te pieniądze, ja z chęcią wezmę

Domyślnie

Dzieki za info!

No zobaczymy, czy go "wyjme" za te cene, moze jestem zbytnim optymista
    Marzy mi się jakies 12-24, ale jak policze cene szkła i dolicze filrty 77mm.... no way....

Kamil

Domyślnie

witam!!!
    ja też byłbym zainteresowany, o ile transakcja nie dojdzie do skutku
    pozdrm
    paweł
    Trza kupić NIKONa new sezon w PLS Sovia and PLK MKS

Domyślnie

Niestety, cena dobiła do 150Euro... Tak bardzo na razie mi na tym szkle nie zalezy...
    Dam znac, jeśli znajdę ciekawą ofertę. Pozdrawiam!

Kamil

Domyślnie

Szukaj. 24 z tego co pamietam i tak jest najtansza ze stawki szerokich stalek...

Domyślnie

Mam taką sigmę i powiem że bardzo fajny obiektyw .Naprawdę ostry ale z d70 nie ma światła 2,8 tylko 3,3 a do tego zauważyłem że ma problem z komunikacją z lampą gdyż czasami prześwietla albo niedoświetla jak należy .Ale jak używam bez lampy to jest oki
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damianus
    z d70 nie ma światła 2,8 tylko 3,3 a do tego zauważyłem że ma problem z komunikacją z lampą gdyż czasami prześwietla albo niedoświetla jak należy .Ale jak używam bez lampy to jest oki
    Swiadczy tylko o tym, ze jak zwykle Sigma gdzies dala ciala i ma niezgodny procesor ze standardem komunikacyjnym Nikona (a myslalem, ze ten problem tyczy sie tylko Canona).

Szklo ma jasnosc 2.8 i stala ogniskowa, wiec niezaleznie czy to D70 czy F80 powinno wskazywac 2.8 i juz.

Domyślnie

U mnie ta sigma pokazuje minimum 3.0 i potrafi prześwietlić również bez lampy. Nie lubi zbyt dużych kontrastów. Poza tym bardzo fajne szkło za tą kasę.
    Pozdrawiam
    Jarek Piekarski

Uprawnienia umieszczania postów