aha - tylko misie tu nie drzeć
no - mówcie mówcie ...
Szukaj
aha - tylko misie tu nie drzeć
no - mówcie mówcie ...
Suche fakty są takie - w liczbach Olek wydaje się być lepszym aparatem. Trudno zrobić tabelaryczne zestawienie, z którego będzie wynikała bezsprzeczna wyższość D70. Ogólnie jednak system jest cholernie ubogi, akcesoria pierońsko drogie, a w aparacie jest parę upierdliwych niuansów zatruwających życie. Jeśli chcesz po prostu korpusu, który wygrywa w zestawieniach na papierze, to kupuj, tym bardziej że korpus faktycznie ma pewne zalety (tani, duży LCD, czyszczenie matrycy, kilka fajnych funkcji)
z calym szacunkiem ale bijecie piane...Mialo byc Nikonowcy o Olka DSLR a nie wyzszoscia Nikona,Canona bog wie czego jeszcze nad Olympusem....AF nie takie,szumy nie te panowie dajcie spokoj...
Olki Dslr nie wiem nie testowalem,nie robilem zdjec nie bede sie wypowiadal jak dzialaja...wiem napewno jedno jak koledzy nadmienili ze szklami jest ubogo a uzywek hmmmm prawie nie ma....
nieno .. najważniejsze dla mnie to 4:3 matryca .. sprawdzę to jeszcze ale najprawdopodobniej oprogramowanie "przycina" format do 3:2 .. więc nie wiem czy to problem ..
- które to - wymień proszę ..w aparacie jest parę upierdliwych niuansów zatruwających życie
te body mają więcej funkcji na przyciskach i pokrętłąch niż nikon ..
[ Dodano: Pią 10 Lut, 2006 ]
.
Olki są (z fotek i animacji patrząc) o NIEBO bardziej ergonomiczne ..
[ Dodano: Pią 10 Lut, 2006 ]
.
peryferia: http://www.olympus-europa.com/consum...0_300_1_EN.pdf
Nie wymienię, bo wejdą zaraz jacyś Olympusiarze i będą się ze mnie śmiali, że dzielę włos na czworo. Ogólnie jeśli nie przeszkadzają ci dość skromne i kosztowne możliwości rozbudowy systemu - nie masz się co zastanawiać, kup Olka. Da się nim robić zdjęcia równie dobrze jak Nikonem.
No lekuchno się z kolega nie zgodzę. To tak jak powiedziec o fotografii średnioformatowej 6x6 że traci sie połowe zdjęcia i to cholerny problem.Zamieszczone przez Konrad G.
A ktos broni Ci zrobic odbitkę w formacie 4/3 ?? Po prostu z jednej strony zostanie biały pasek papieru. Zamiast obcinac kadr, zmień proporcje odbitki papierowej. Da sie.
Podobnie jak zrobić z 6x6 odbitki kwadratowe, nie przycinając zdjecia na pól![]()
traci się i jest to cholerny problemZamieszczone przez Cynio
Ale za to 4/3 to wymiary idealne na tapetke do windowsa, ot co !!!!!!
z serca pozdrawiam
lamP.Art
http://www.marekwitkowski.info
"Przedzieram się przez dżunglę życia pomrukując..."
A widzisz tą subtelną różnicę w wymiarach pomiędzy 17x13 a 56x56 ?Zamieszczone przez Cynio
pozdrawiam Krzysiaczek
Skontaktuj się z nami