jakies kompleksy??????no dajcie jakieś konkrety, że to się do dupy nie nadaje a mój D70 wciąga to nosem nie mówiąc o D200 ..
Szukaj
jakies kompleksy??????no dajcie jakieś konkrety, że to się do dupy nie nadaje a mój D70 wciąga to nosem nie mówiąc o D200 ..
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
Mnie się też bardzo podoba system Olympusa. Trochę mnie odstraszają szumy i jak mówi Czornyj, brak rynku wtórnegoPoza tym co z tego że się kupi korpus i dwa obiektywy jak później nie ma zbyd tużego wyboru akcesoriów a poza tym co ze szkłami Nikona? Brakuje mi w systemie Olympusa stałek (jest tylko 35mm i 50mm). Ogólnie podoba mi się wykonanie korpusuów. Wyglądają IMO znacznie lepiej niż wykonanie Nikonów. Natomiast kształt Olympusa E-1 powala mnie na kolana. E-330 pewnie kiedyś będzie tańszy, ale wtedy będzie już stary. Jakbym miał kupować teraz cyfrówkę to kupiłbym albo D100, albo D70s i mocno zastanawiałbym się nad E-1 (teraz jego ceny są znacznie niższe niż kiedyś) podoba mi się też E-300 <- bardzo oryginalny i solidnie wykonany, ale problem....szkła zbierać znów wszystkie obiektywy od nowa i zostawićw tyle to co ma się do Nikona to niezbyt dobry wybór...
- 3/4 to proporcja boków matrycy. Matryca to crop 2.0 (w Nikonie masz crop 1.5). Powoduje to, co zdałoby się niemożliwością, że dodatkowo Olek E-500 ma jeszcze gorszy wizjer niż D70Zamieszczone przez deck
- co do szumów - www.dpreview.com
- Ale zawsze możesz powiedzieć - mam 5-cio polowy AF (Olek tylko 3)![]()
Troszkę poczułem się jak Nikonowki burak bez horyzontów cipowiem ..jakies kompleksy??????
- oczywiście po tym co widzę na papierze .. bardzo chętnie sam dotknę tych Olków .. acz wcześniej pytam o Wasze doświadczenia z nimi ..
CO więcej przez to że Oly ma matrycę 4/3 są inne wymiary zdjecia -> problemy z odbitkami, możesz utracić część obrazu robiąc odbitki. Uważam że Oly e-system jest super dla osób które dopiero zaczynają z fotografią bo dla osób które już siedzą w jakimś systemie to trzeba by za dużo zmieniać.
- noico .. Olek nie ostrzy ? Bo mój D70 mistrzem w tym ostrzeniu chyba nie jest :/zawsze możesz powiedzieć - mam 5-cio polowy AF (Olek tylko 3)
[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]
- nienie .. cztery trzecie wymiaru 35mm .. że mniejsze matryce są niż 35mm ..CO więcej przez to że Oly ma matrycę 4/3 są inne wymiary zdjecia
[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]
- no wiesz .. po cenach widzę, że po opchnięciu mojego D70 spokojnie miałbym na jakiegoś wysokiego Olka .. nówkę ..dla osób które już siedzą w jakimś systemie to trzeba by za dużo zmieniać
deck, dotykalem olkow
e1 jest fajne
e500 niefajne
ze szkiel tylko dotykalem 14-54 (fajne) oraz 14-45 (srednie)
e1 jest bardzo przyjemne ale d70 bardziej mnie przekonal do siebie szybkoscia i pewnoscia pracy
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
4/3 oznacza liczbowo w calach przekątną matrycy oraz proporcje zdjęcia - nie jak w APS-C 3:2 tylko jak w kompaktach 4:3
Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
D750+Z5+Zfc
tłumaczę ci, że to proporcja boków!!!! szerszy do krótszego ma się jak 4 do 3! Matyca ma 17x13mm!!!
Skontaktuj się z nami