Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Domyślnie

no dajcie jakieś konkrety, że to się do dupy nie nadaje a mój D70 wciąga to nosem nie mówiąc o D200 ..
    jakies kompleksy??????
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Mnie się też bardzo podoba system Olympusa. Trochę mnie odstraszają szumy i jak mówi Czornyj, brak rynku wtórnego Poza tym co z tego że się kupi korpus i dwa obiektywy jak później nie ma zbyd tużego wyboru akcesoriów a poza tym co ze szkłami Nikona? Brakuje mi w systemie Olympusa stałek (jest tylko 35mm i 50mm). Ogólnie podoba mi się wykonanie korpusuów. Wyglądają IMO znacznie lepiej niż wykonanie Nikonów. Natomiast kształt Olympusa E-1 powala mnie na kolana. E-330 pewnie kiedyś będzie tańszy, ale wtedy będzie już stary. Jakbym miał kupować teraz cyfrówkę to kupiłbym albo D100, albo D70s i mocno zastanawiałbym się nad E-1 (teraz jego ceny są znacznie niższe niż kiedyś) podoba mi się też E-300 <- bardzo oryginalny i solidnie wykonany, ale problem....szkła zbierać znów wszystkie obiektywy od nowa i zostawićw tyle to co ma się do Nikona to niezbyt dobry wybór...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deck
    Olki mają mniejsze matryce
    - 3/4 z 35mm - tak ?
    szumią
    - no nie wiem ..
    gorsze systemy AF
    - niby konkret ..ale mój D70 nie rządzi jeśli chodzi o AF :/
    - 3/4 to proporcja boków matrycy. Matryca to crop 2.0 (w Nikonie masz crop 1.5). Powoduje to, co zdałoby się niemożliwością, że dodatkowo Olek E-500 ma jeszcze gorszy wizjer niż D70
    - co do szumów - www.dpreview.com
    - Ale zawsze możesz powiedzieć - mam 5-cio polowy AF (Olek tylko 3)

Domyślnie

jakies kompleksy??????
    Troszkę poczułem się jak Nikonowki burak bez horyzontów cipowiem ..
    - oczywiście po tym co widzę na papierze .. bardzo chętnie sam dotknę tych Olków .. acz wcześniej pytam o Wasze doświadczenia z nimi ..

Domyślnie

CO więcej przez to że Oly ma matrycę 4/3 są inne wymiary zdjecia -> problemy z odbitkami, możesz utracić część obrazu robiąc odbitki. Uważam że Oly e-system jest super dla osób które dopiero zaczynają z fotografią bo dla osób które już siedzą w jakimś systemie to trzeba by za dużo zmieniać.

Domyślnie

zawsze możesz powiedzieć - mam 5-cio polowy AF (Olek tylko 3)
    - noico .. Olek nie ostrzy ? Bo mój D70 mistrzem w tym ostrzeniu chyba nie jest :/

[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]
    CO więcej przez to że Oly ma matrycę 4/3 są inne wymiary zdjecia
    - nienie .. cztery trzecie wymiaru 35mm .. że mniejsze matryce są niż 35mm ..

[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]
    dla osób które już siedzą w jakimś systemie to trzeba by za dużo zmieniać
    - no wiesz .. po cenach widzę, że po opchnięciu mojego D70 spokojnie miałbym na jakiegoś wysokiego Olka .. nówkę ..

Domyślnie

noico .. Olek nie ostrzy ? Bo mój D70 mistrzem w tym ostrzeniu chyba nie jest :/
    Wydaje mi sie to dziwne bo powszechnie uznaje sie AF w Nikonie za najlepszy w swojej klasie. Moze masz cos walniete z puszka?
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

deck, dotykalem olkow
    e1 jest fajne
    e500 niefajne
    ze szkiel tylko dotykalem 14-54 (fajne) oraz 14-45 (srednie)
    e1 jest bardzo przyjemne ale d70 bardziej mnie przekonal do siebie szybkoscia i pewnoscia pracy
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

4/3 oznacza liczbowo w calach przekątną matrycy oraz proporcje zdjęcia - nie jak w APS-C 3:2 tylko jak w kompaktach 4:3
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

tłumaczę ci, że to proporcja boków!!!! szerszy do krótszego ma się jak 4 do 3! Matyca ma 17x13mm!!!

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów