Szukaj
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Rozumiem obawy Kolegi, ale doprawdy zamartwia się Kolega na wyrost, ponieważ wspomniane pliki zawierające zaszyfrowane dane można swobodnie montować i odmontowywać i nie są one związane z instalacją wytwarzającego je oprogramowania.
Innymi słowy, jeśli po awarii ponownie zainstalujemy program do obsługi tych woluminów, to bez żadnych przeszkód
będzie można je nadal używać (oczywiście mam na myśli kopie zapasowe tychże plików, zakładając, że oryginalne pliki uległy zniszczeniu podczas awarii).
Gwarantuję, że ryzyko jest naprawdę znikome.
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Zdecydowanie polecam Truecrypt.
D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
Olympus Xa, Yashica Mat 124G
Ernemann 13x18 (1905-1912?)
Nie za bardzo mi sie chce w takie coś bawićjest może możliwość żeby jeden dysk (zewnętrzny) zabezpieczyć hasłem, żeby niezależnie gdzie go będę chciał podłączyć to będę musiał wprowadzić hasło żeby się dostać do zawartości
Mniej wyszukane, ale w większości systemów operacyjnych Microshitu masz cos takiego jak prawa NTFS, i jeśli dobrze je ustawisz to nikt Ci do katalogu nie wejdzie bez odpowiedniej wiedzy. Jeśli masz Viste (pfuj) to w wersjach od Premium wzwyż masz szyfrowanie kluczem - plus taki, że jak klucz sobie gdzieś schowasz to zawsze się dorwiesz do danych. Co do praw NTFS tylko właściciel i administrator (admin dowolnego z systemów operacyjnych od 2000 wzwyż) może się dostać do katalogu ale nie tak bezpośrednio - nawet administrator musi sie trochę namęczyćTo tak na wszelki wypadek gdyby Ci system padł. Zabezpieczenie działa i na dyskach przenośnych, które sformatujesz pod ntfs'a.
Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++--http://foto.mjtech.pl
D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u
Skontaktuj się z nami