Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: D300 a E-3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    olympus ma przelicznik ogniskowych 2x o ile pamiętam, więc to odpowiednik 24-120 (VR) na FF. Na DX to by trzeba mieć 16-80. Nie ma dokładnie takiego. Jest ze stabilizacją lepszy 18-200 VR, są 18-135, 18-70 - ten bdb optycznie i 18-55 znowu z VR. Ma być nowość - identyczne z tym co chcesz 16-85 VR - tu o tym wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=45461 on ma te 16 mm o ile ci nie wystarczy 18.
    O ile ogniskowe 18-70 mi pasują to fakt, że nie ma stabilizacji oraz jego jasność f/3.5-4.5 w zasadzie go dyskwalifikują. Co do 18-200 VR - hmmm ciekawa sprawa. Ale obawiam sie mega-zoomów. Mam złe doświadczenia z olympusowskim 18-180 (36-360)...

A kiedy rzucą do handlu uspołęcznionego ten 16-85 VR???

Domyślnie

18-200 mam i polecam. Jest napewno najlepszym z megazoomów - róznych producentów. Na forum go ma i poleca wiecej osób, jest o nim w optyce olbrzymia ilość watków. Test na optyczne: http://www.optyczne.pl/69.1-Test_obi....6G_IF-ED.html

ta nowość 16-85 nie wiadomo kiedy będzie. Ktos nawet uważe, że te zdjęcia to montaż, ale mi wygląda zbyt prawdziwie. Pewnie na targach PMA przełom stycznia i lutego nikon jak i inne firmy pokażą nowości.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arcyszpieg Zobacz posta
    Moje pytanie: czy znacie może jakieś testy, gdzie można porównać zdjęcia tych samych obiektów wykonane tymi aparatami????
    To ja może w temacie wypatrzyłem na DP takie zestawienie:

http://www.pbase.com/glj/iso_tests

niestety tylko wysokie czułości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blady Zobacz posta
    To ja może w temacie wypatrzyłem na DP takie zestawienie:

http://www.pbase.com/glj/iso_tests

niestety tylko wysokie czułości.
    Ale paskudne eksponaty-roweru tam tylko brak
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

O ile ogniskowe 18-70 mi pasują to fakt, że nie ma stabilizacji oraz jego jasność f/3.5-4.5 w zasadzie go dyskwalifikują.
    Jego jasność jest tylko o 0,5EV gorsza od "wspaniałego" Zuiko 12-60.
    Uwzględniajac wysoki szum Olympusa - różnicę jasności między tymi obiektywami można pominąć.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Jego jasność jest tylko o 0,5EV gorsza od "wspaniałego" Zuiko 12-60.
    Uwzględniajac wysoki szum Olympusa - różnicę jasności między tymi obiektywami można pominąć.
    Mozna by pominąć, gdyby nei fakt stabilizacji matrycy do 5EV w Olympusie...
    Poza tym, rózni ich także ogniskowa...

Domyślnie

Mozna by pominąć, gdyby nei fakt stabilizacji matrycy do 5EV w Olympusie...
    Poza tym, rózni ich także ogniskowa...
    Te 5EV to mozna między bajki włozyć, a w obiektywach o takich ogniskowych stabilizacja wcale nie jest niezbedna.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Te 5EV to mozna między bajki włozyć, a w obiektywach o takich ogniskowych stabilizacja wcale nie jest niezbedna.
    No nie wiem. Fotografując oficynę wolę mieć nieporsuzno zdjecie aniżeli poruszne. A ogniskowa do takiej sceny to 35mm przykładowo a czas 1/20 s.

Domyślnie

No nie wiem. Fotografując oficynę wolę mieć nieporsuzno zdjecie aniżeli poruszne. A ogniskowa do takiej sceny to 35mm przykładowo a czas 1/20 s.
    Przy 35 mm czas 1/20s to żaden problem, pod warunkiem ze na trzeźwo.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów