Close

Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 386

Domyślnie

Sam niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Matina.
    Dzień do nocy. Nic w szyje nie gryzie. Dzięki temu, że Matin jest dość elastyczny mamy też amortyzację i nic o szyję się nie obija.
    W oryginalnym parcianym pasku, mieliśmy za to pilling karku poprzez te naszyte gumopodobne tworzywo. Koszmar jakiś.
    Dziwie się firmom, że fabrycznie nie dołączają takich pasków zamiast tego parcianego czegoś, które bardziej nadaję się na uszy do torby na ziemniaki.
    W Lowepro przeszkadzała mi masa plastikowych sprzączek. Przeszkadza to przy owijaniu paska na łapę, a i przy upychaniu aparatu do torby może niepotrzebnie rysować czy to body czy obiektyw, albo inne graty.
    nic...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Sam niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Matina.
    Dzień do nocy. Nic w szyje nie gryzie. Dzięki temu, że Matin jest dość elastyczny mamy też amortyzację i nic o szyję się nie obija.
    W oryginalnym parcianym pasku, mieliśmy za to pilling karku poprzez te naszyte gumopodobne tworzywo. Koszmar jakiś.
    Dziwie się firmom, że fabrycznie nie dołączają takich pasków zamiast tego parcianego czegoś, które bardziej nadaję się na uszy do torby na ziemniaki.
    W Lowepro przeszkadzała mi masa plastikowych sprzączek. Przeszkadza to przy owijaniu paska na łapę, a i przy upychaniu aparatu do torby może niepotrzebnie rysować czy to body czy obiektyw, albo inne graty.
    No to fakt z plastikami i i jego sztywnoscią ciężko owinąć ale komfort noszenia jest dużo większy.
    D70s / N90s / FT3 + słoiczki i rybka / jakaś błyskotka N / trochę ruskiej technologii optyczno-fotograficznej / Yashica MAT 124g / Otworkowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Bądź pewien - rysuje,zobaczysz to wkrótce na osłonie LCD - poroniony pomysł z tymi badziewnymi sprzączkami. U mnie matin sprawuje się świetnie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Pasek Kata

Witam,

chyba nikt nie wspomnial w tym watku, ale jest jeszcze pasek neoprenowy firmy Kata: KT A91C.
    http://www.kata-bags.com/product.asp...&Version=Photo
    Ja uzywam z D700 i sprawdza sie znakomicie. Ma tez 2 male kieszonki np. na karte.

pozdrawiam,
    D610, N28-105D, N35 f2D, N50 f1.4D, N105 f2DC, N70-300D ED, SB-800,
    Panasonic LX100

Domyślnie

Witam,
    Miałem w kolejności:
    1. Nikonowski - wiadomo
    2. Lowepro Voyager - nie najgorzej, ale dla uproszczenia konstrukcji trzeba usunąć kilka plastikowych elementów, niestety nie amortyzuje wystarczająco ciężaru sprzętu - neopren jest obszyty nierozciągliwym materiałem
    3. Op/Tech Pro Loop Strap - rewelacja, nie mam uwag. Kupiony w procameragear.com. Cena z wysyłką z USA do Polski 24$. Czas oczekiwania 7 dni. Płatność PayPal.
    Myślę, że podobnie niezłe są te, którch nie miałem okazji używać: Matin, Kata (mam za to plecak 3N1 30 - świetny), może Crumpler Industry Disgrace (ale nie jestem pewien czy ten obszyty neopren będzie wystarczająco amortyzował).

Obyśmy mieli co dźwigać na tych świetnych paskach - ja czekam nieciepliwie na dociążenie następcy D700 przy pomocy 70-200 VRII.

pzdr
    "Lepsze zdjęcie zaszumione, niż poruszone. Lepsze poruszone niż żadne."

Domyślnie

Ja czekam na mojego Crumplera zdam relacje w polowie czerwca
    Niestety najciezszy sprzet narazie to N75-150... ale z gripem
    35mm

Domyślnie

Obejrzałem fotki paska Aircell i wygląda to na straszną cieniznę. Przypomina to bardziej chustkę na szyję, bądź coś w rodzaju szalika na chłodniejsze dni. Mam starego Matin’a, tak z przed 8-9 lat. Przeżył już kilka generacji cyfrowych lustrzanek i nadal służy. Jest to wersja odpinana o szerokości części neoprenowej 43mm i długości 50cm, obszyta elastycznym materiałem i ściegiem rozciągającym się wraz z paskiem. Jakość połączenia neoprenu z końcówkami paska jest świetna, a klamry potrafią bezpiecznie utrzymać ciężar o wiele większy niż D700 i S 100-300/4. Też daję +1 dla Matin’a.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Martin jest tani i naprawdę spisuje się świetnie. Ja się zastanawiam, czy nie zmienić mojej Katy na jednym z body na matina właśnie. Kata wygodna, ale nie można bezpiecznie nosić na ramieniu, nie ma niczego antypoślizgowego, a Matin ma.

Domyślnie

A bardziej polecacie wersję zwykłą czy profilowaną? Bo chcę kupić a nie wiem którą lepiej zamówić. Oczywiście pytam o pasek matina
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Zwykły czy profilowany to moim zdaniem kosmetyka. Ja kupiłem profilowany.
    nic...

Strona 21 z 39 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów