Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: i taka

Domyślnie

ała...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Wiem,że to nieładnie,ani ...nie jest to ważne.... zresztą...
    Jestem zszokowany....
    Pzdr
    Andrzej
    Andrzej wyjaśnij mi dlaczego jesteś zszokowany?
    zdjęciem czy jakimś zdarzeniem które wywarło na tobie niesmak nający niemożebny wpływ na ocenę zdjęcia?
    pozdrawiam
    Piotr

Domyślnie

No oczywiście ,że zdjęciem...Jest trochę światła i cienia,paskudne niebo,bo go nie ma,tam gdzie światło...nic nie widać..w cieniu tyż.... .Jest fotka ,a jakoby jej nie było... Ja ,dziadek wstydliwy,oglądam 155 razy zanim coś pokażę i zawsze wydaje mi się,że na tle innych wygląda to paskudnie...serio.
    Nie chcałem tego mówić,bo mój szok mógł sobie autor tłumaczyć na wiele sposobów i nie byłoby mu przykro...a tak ...
    Chociaż,z drugiej strony,mogłem się też nie odzywać...
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Dzięki Andrzeju za odpowiedź, swoją drogą to mnie też nie leży ta fotka (choć widzę że i moje często to wtopa) ale myślę, żę warto czasem i takiego gniotka wrzucić (oczywiście nie za dużego gniotka, powiedzmy żeby chociaż spełniał podstawowe warunki) żeby usłyszeć opinie co można zrobić lepiej. Temu zdjęciu akurat można (i trzeba) dużo zarzucić) aby autor poprawił warsztat na przyszłość. Najpepsza metoda to podglądać i innych i nie poddawać się...
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Muszę przyznać, że moje spjrzenie na zdjęcia, również to, zmieniło się. Obiecuję oglądać następne, które umieszczę 150 razy i gniotów nie będzie . Pozdrawiam.
    to szkiełko wszystko potrafi...

Domyślnie

unikaj następujących elementów:
    - ciemna plama tuż przy krawędzi, która nic jej nie równoważy, nic jej nie tłumaczy
    - plama, która nie znajduje powtórzenie, czy uzupełnienia w innych partiach kadru
    - jeśli tniesz jakiś znajomy kształt na pół, powinieneś znaleźć ku temu uzasadnienie
    - to trochę tak jakbyś przeciął człowieka po osi symetrii - po co?
    - reasumując: albo kadr bez ciemnego świerka, albo z świerkiem, ale wtedy zdecydowanym świerkiem
    ten wygląda jakby bez pytania zaglądał w obiektyw

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów