Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Co myslicie o COOLPIX 5900

Niedawno nabyłem ten aparacik.
    W zwiazku z tym moje pytanie - co o nim sądzicie.
    Co myslicie o knałach tematycznych?
    Próbowałem robić zdjęcie w nocy stosując tryb asysty nocą i światła wyszły żółto. Pokombinowałem z ISO oraz czasem ekspozycji i już było lepiej.
    Jeszcze jedna moja uwaga przy przeżucaniu zdjęc do kompa zdjecia niektóre ( większość ) sa ciemniejsze - a na matrycy jaśniejsze. Dopiero za pomoca dołączonego oprogramowania PictureProject jak ustawię DLIGHTS na Normal to wtedy zdjecie jest takei jakie w rzeczywistości.
    Ale zaznaczę że czasem jak jest dobre światlo to zdjecie z aparatu i na kompie jest takei samo. Nie wiem czy to wszystko moja wina (kiepskiego fotografa) czy ten typ tak ma.
    Za uwagi byłbym wdzięczny

[ Dodano: Czw 09 Lut, 2006 ]
    zrobiłem zdjęcia dla porównania w kilku ustawieniach.
    Mam pytanie jak wam sie sprawdza ten aparat. I czy lepiej w nim korzystać z wbudowanych tematów czy samemu ustawiać.
    Robiłem zdjecia przez szybę byle jaki widok

zrobione w trybie auto

ISO 64

ISO 400

ustawienie trybu nocnego

Odbicia pochodzą z szyby

[ Dodano: Sro 15 Lut, 2006 ]
    Prosże jeszcze raz o poinię co do aparatu COOLPIX 5900 co o nim sądzicie, moze podzielicie sie uwagami
    N i pare gratów

Stiff
    Gość

Domyślnie

Witam, ten aprat kupiłem dokładnie pół roku temu. Dla mnie jest to aparat super, daje mu 10/10. Sprawdza się w każdych warunkach. Zdjęcia nocne są zawaliste, jak i jego wszystkie funkcje. . I mam pytanie czy masz może jakieś wskazówki o fotografii, co byś mógł polecić z lektur.

Domyślnie

Oprócz forum http://www.cyberfoto.pl/ to niestety nei mam nic więcej
    N i pare gratów

Uprawnienia umieszczania postów