Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: malowanie fm2

Domyślnie malowanie fm2

posiadam fm2 ktory jest zaje....sty ale niestety w bardzo zlym stanie wizualnym.

chcialbym go pomalowac i wyczyscic z paproszkow.

pytania
    1.czy warto ryzykowac przy malym doswiadczeniu(nigdy nie grzebalem w aparatach ale mam nature majsterkowicza)
    2.jak malowac? mam aerograf double action i dremel-a(do wyczyszczenia z farby)

?????????????????????????????????????????????????? ?????
    D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90

Oszczędny w słowach Awatar leon112
    Miasto
    "TAM GDZIE SŁOŃCE NIE DOCHDZI" ;-) Bournemouth UK

Domyślnie

Ja rozebrałem minolte XG-M Złożyłem i działa he he he!!! Był to mój dziewiczy rejs na te wody Robiłem fotki kolejnych etapów rozbiórki. A co do malowania hmmmmm? Bo ja wiem?
    Jak liczysz się z tym że może coś nie wyjść to do dzieła bracie
    D90|D50|F80|P7000|N 50 1:8|N 18-200VR|SB-600 i inne szmery bajery

Domyślnie

masz maszynę z duszą i chcesz to zepsuć...

Domyślnie

No wiesz ja tam zenita bym rozebrał ,ale FM2 chyba szkoda go stracić. Lepiej zanieść go do jakiegoś punktu i niech zajmie sie tym ktoś kto w tym siedzi.
    Ale nie ma to jak własne nowe doświadczenie
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

a po co malować??

przecież cały urok starych poczciwych lustrzanek manualnych właśnie tkwi w obtarciach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slanting_eye Zobacz posta
    posiadam fm2 ktory jest zaje....sty ale niestety w bardzo zlym stanie wizualnym.

chcialbym go pomalowac 2.jak malowac? mam aerograf double action i dremel-a(do wyczyszczenia z farby)
    nieeeeeee
    nie maluj. Twoja farba zejdzie pewnie 5x szybciej. A gdyby nie - to i tak bym nigdy nie malował. Niech wygląda jakby przeszedł 3 wojny światowe. To kultowy nikus i on jak najbardziej taki może być. To bardzo dobrze o nim świadczy

PS
    niektórzy obklejają nowe aparaty, by wyglądały jak najgorzej i nie interesowały złodziei.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Obklej go tą odpadającą gumą.

Domyślnie

A wrzucilbys foty tej FM-ki? Tak z ciekawosci...
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Wlasnie - pokaz foty tego obdarciucha i nie maluj !

Domyślnie

Hehe, miałem tfu Canona AE-1 poobcieranego z każdej strony, ze skrzywioną korbką do zwijania, z nadkruszonym górnym narożnikiem i bez klapki baterii (zastąpił ją kawałek tekturki przyklejony czrną izolacją).
    I co? I nico. Zdjęcia dalej robił bezproblemowo, więc go nie psułem dalej
    Pozdrawiam,
    Zygmunt
    "Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty" J. Billings

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów