Dziś dostałem odpowiedź od sprzedawcy na reklamowany DigiMate II i twierdzi że z nim wszystko ok. Sprawdzał z dyskami IBM i Hitachi 40GB. Po włożeniu dysku nie ma komunikatów HD Fail 89. Z rozmowy wynikało, że mój dysk WD Caviar 400VE 40GB poprostu z nim nie zagada, bo może być to kwestia Biosu, że te 2 urządzenia nie gadają tym samym językiem. Trudno mi naprawdę w to uwierzyć, ale w długoletniej praktyce serwisowej pamiętam takie przypadki z dyskami i to może być tego powód. Będę miał możliwość otrzymania zwroty pieniędzy, ale problem pozostał, bo nie będe juz drugi raz chciał ryzykować, że z innym fotobankiem to będzie działać.
Macie jakiś pomysł jak wyjść z impasu, skoro w 3 adminów nie udało nam się zmusić do pracy tego urządzenia z tym dyskiem ?
Może sprzedać tygodniowy dysk na Allegro, zwrot kasy za databank i kupić w całości XDrive'a za 525zł ?
Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, na codzień borykam się z tymi problemami w pracy i szczerze dostaję do tego wszystkiego obrzydzenia że tak powiem...
Jakieś pomysły, dać sobie spokój i szukać cafei na wakacjach do zgrywania na CD ??

Pozdrawiam
Moshica

[ Dodano: 27-02-06, 17:31 ]
A i jeszcze jedno, czy ktoś jest tu na forum któremu WD Caviar łazi z tym ustrojstwem ?
Moze ktos to powtwierdzić że tak jest ?

Moshica

[ Dodano: 27-02-06, 17:51 ]
SLA mam pytanko - z jakim dyskiem kupiłeś ten sam DigiMate II ? Hitachi, IBM ?
Rozumiem że kupiłeś go razem z dyskiem.

Pozdrawiam
Moshica