Close

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 191

Domyślnie

A to ze si ewyłącza to przeciez słychac jak parkują głowice.

A widzisz, i właśnie tak u mnie między innymi było, parkował i się wyłączał, a jeśli dalej pracował to po kilkunastu sekundach był disk fail 89 i finito

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czy ktos moze używa : DigiMate III mediabank z dyskiem Dysk Seagate Momentus 4200.2 2,5'' 40GB, 4200RPM, Ultra ATA/100, 8MB cache

Ogolnie calosc wyniosla by: 173,00 zł + 271,44 zł = 444,44zł

Co sądzicie o takim zakupie?

Domyślnie

Już nie kombinuj, ja zakombinowałem i jedno z drugim nie działało, musiałem odsyłać i było to dość stresujące . Przed wakacjami kupię ponownie DigiMateII z zainstalowanym dyskiem, zaoszczędzę sobie ryzyka że znowu któryś model dysku nie będzie chciał współpracować i nei zapłacę wcale więcej...Już się nauczyłem pokory w tym zakresie

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

snp
    Gość

Domyślnie

moshica, takie same bledy mialem jak nie docisnolem dysku do konca, i wystawaly troche piny, dysk musi byc docisniety do konca, mocno siedziec w gniezdzie.

Domyślnie

co do dysku WD caviar 40 GB ma kolega włozony w obudowe wygladającą jak welland, ale to jakas podróba. I działa.
    ja mam Digimate III i włozyłem w niego dysk Hitachi 80 GB - też działa, choć formatowanie dysku nie mogłem zrobić przez USB w Windowsie XP (proponował tylko NTFS), musiałem kombinować w Partition Magic i wtedy się dało w FAT 32.
    kupiłbym z wmontowanym dyskiem, ale sprzedawali tylko z 40 GB - samsunga, a za 80 GB chcieli taką dopłatę, że zrobiłem to sobie sam. ale przy okazji popytałem o dyski i mi żadnego nie odradzili, stwierdził facet, że montują samsungi bo najtańsze i nie ma reklamacji.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

No gdybyście poczytali koledzy od samego początku to byście wiedzieli ile czasu nad różnymi kombinacjami spędziłem z grupą kolegów informatyków. Zmiana partycji nie pomogła, wielkość, system który formatował ani dociskanie dysku i wyjmowanie go ileś tam razy.
    Na forum cyberfoto.pl ten problem też jest opisany i wiadomo nie od dziś, że pewna partia TYCH samych dysków Caviara nie pójdzie z tym fotobankiem, poprostu zamontowali inny bios i firmware który koliduje z chipsetem fotobanku.
    Pewnych niedogodności i kolizji sprzętowych nie sposób ominąć, wierzcie mi !
    Jeśli chodzi o Caviara + Digimate to problem powstaje w zarządzaniu energią.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Dyski 2,5" SAMSUNG 40 GB 5400 OBROTÓW, 8MB CACHE, IDE, MODEL MP0402H, mają ten sam problem z DigiMate II do WD Caviar Scorpio 40Gb. Sprawdzone empirycznie. Hitachi 60 Gb śmiga jak ta lala o dziwo.

Na WD 40 GB Scorpio miałem transfer z dysku przez DM II na poziomie 2,5 MB/s również w drugą strone.

Z dyskiem Sajsung MODEL MP0402H mam około 7MB/s a z kompa na dysk około 3MB/s.

Z dyskiem Hitachi 60GB transfer miałem na kompa około 22MB/s z kompa 18MB/s.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior
    Z dyskiem Hitachi 60GB transfer miałem na kompa około 22MB/s z kompa 18MB/s.
    Bo prędkość obrotowa silnika to 7200 obr./min !!

teraz wiem czego szukać dla siebie

Domyślnie

Najgorsze jest to że na Allegro teraz DigiMate II i III ma tylko w zasadzie positivo.pl, a z tego co czytałem nie są zbyt pewni, bo ludzie mieli z nimi ponoć problemy, chieli jakieś zaliczki, etc.
    Muszę kupić ten databank z dyskiem 40GB, ale jest problem gdzie... Macie jakieś namiary ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Dzieki za informacje bo tez sie zastanawialem nad Digimate III z positivo.pl ale skoro bywaja z tym problemy to moze warto poszukac gdzie indziej.

Strona 9 z 20 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów