Close

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 191

Domyślnie

Mziel, właśnie taki sam kupiłem ostatnio i zwróciłem, go sprzedawcy, czekam obecnie na zwrot kasy. Próbowano mi wmówić, że z moim dyskiem coś nie tak, pomimo że dysk WD Caviar 400VE działa bez zarzutu i sprawdzało kilka osób to urządzenie na 2 dyskach. Jako przykład problemu, który mnie spotkał i zadecydował o zwrocie podaję w tym linku : http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15310878

The Digimate worked for a few days, but after another bit of hard baggage handling (the internal flights in China really beat up our luggage--lots of scuffs, and other hints of hard use), the Digimate failed again. This time it knew it had a HD, but after a few seconds it illuminated a "fail" indication and displayed what I believe was an error code.

Tak więc, nie do końca jest to urządzenie pewne i całe szczęście że spotkało mnie to na początku a nie w momencie jak straciłym cenne fotki z wakacji, lub miałbym spotkać się z komuniktem Disk fail na wakacjach.
    Sorki, ale nawet producent nie odpisał mi na postawiony problem od 2 tygodni prawie...
    O czym to wszystko świadczy, oceńcie sami....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

jakby ktos chcial kupic foto-bank (obudowe) Vosonic VP2260 to moge przywiezc z niemiec bo bede kupowal dla siebie. Cena 290zl - uwazam, ze atrakcyjna bo jest to unowoczesniony nastepca Vosonic'a VP2160, ktory aktualnie kosztuje 380zl na allegro.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

moshica, zdjęć jeszcze nie zgubiłem więc na to narzekać póki co nie mogę (odpukać w niemalowane drewno). W tym tygodniu mam dostać całkowicie nowe urządzenie. Zobaczymy jak to wyjdzie.
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

Mziel to chyba najważniejsze nie zgubić zdjęć, o to przecież chodzi !
    Po konsultacjach z innym dystrybutorem DigiMate II, stwierdzono że dysk WD Caviar seria Scorpio nie działa z tym fotobankiem. Jest mało prawdopodobne że taki dysk zadziała, odpowiedzialne za to jest zarządzanie energią w tym dysku, co skutkuje tym że dysk po kilku sekundach się wyłącza lub wypluwa komunikat o błędzie.
    No niestety miałem pecha kupując Caviara, każdy inny dysk hula z tym urządzonkiem.
    Od nitki do kłębka, recepta jest jedna, jak chcecie kupować DigiMate II omijajcie dyski Caviara !!!

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

moshica ja mam przeciez DM II w dyskiem WD Scorpio 40GB 8 MB cache i śmiga doskonale. Jak niewierzysz to moge zdjęcia zrobić i wkleić na forum.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

moshica, no mam na szczęście samsunga
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Domyślnie

Kundzior ja mam odpowiedź od dystrybutora że to nie ma prawa działać z Caviarem, ja to niestety przerobilem na swojej skórze i nie mam teraz ani dysku ani fotobanku. Może Twój się jakos dopasowł jak facet z kobietą :P ale mój nie chciał i wiele innych Caviarów też, co sam naocznie widziałem i mam potwierdzone.
    A to jest z korespondencji, przytaczam : "
    Sprzedałem kilkaset fotobanków z Samsungami, kilkadziesią z Toshibą i kilkanaście z Seagate ... oraz Hitahi, fujitsu ...
    Działało wyszystko oprócz WD. Te dyski nie chcą pracować z obudowami USB i USB OTG. Są to problemy związane z poborem prądu (ewentualnie z chipem w urządzeniach USB).
    Objawy są takie, że dysk nie może "zastartować" lub wyłącza się podczas pracy."

Nie wierzyłbym gdybym tego nie doświadczył...

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

NIerozumiem jakieś kolega ma obudowe OTG z też WD Scorpio. I działa nieźle. Podejżewam ze koleś chciał sie usprawiedliwić, lub Cię spławić.

Domyślnie

Kundzior tę odpowiedź otrzymałem od sprzedawcy u którego nie kupowałem, a który tylko sprzedawał te same fotobanki. Tam gdzie kupiłem, nie montowali z dyskami WD i nawet nie mogli sprawdzić mojej obudowy z WD. Twierdzili że na innych dyskach działała. Opisuję tylko fakty, które miały miejsce a opieram się też na twierdzeniach osób, które dla odmiany próbowały te obudowy montować z dyskami WD i się nie udawało.
    A może są jakieś różne wersje DigiMate II, mające rożne wersje biosu lub układu elektronicznego które poprostu nie współpracują z tym dyskiem. Skąd gościu, który sprzedaje by wiedział że dysk po kilku sekundach mu się wyłącza, o czym go nie informowałem a sam zauważyłem taki objaw?
    Poprostu elektronika nie współpracuje i tyle....Może trafiłeś na wsześniejszy model obudowy lub dysku i u Ciebie było ok... zelektronika tak właśnie nieraz jest !

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Może trafiłeś na wsześniejszy model obudowy lub dysku i u Ciebie było ok... zelektronika tak właśnie nieraz jest !
    NIe wykluczone.

A to ze si ewyłącza to przeciez słychac jak parkują głowice.

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów