Close

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 191

Domyślnie

Ja miałam ten problem ale wasze obudowy nie są zepsute tylko musicie dyski sformatować Systemem FAT w Xp nie sformatujecie dużych dysków w FAT32 musicie zrobić to programem zewnętrznym np. PartitionMagic i będzie po problemie
    Pozdrwim

Domyślnie

Antonina miałaś ten sam komunikat " HD Fail 89" ?
    Czy osobiście formatowałaś systemem FAT czy FAT32, bo to są dwa różne systemy plików, a w instrukcji pisze że ma być właśnie FAT32.
    Na jakim dysku miałaś ten problem, : producet, wielkość ?
    Czy ten problem zasłyszałaś czy przerabiałaś osobiście ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Nie pamiętam dokładnie czy był to ten sam komunikat co u Ciebie ale na pewno był podobny ,dysk mam Samsunga 60GB obudowa DigiMate II plus ,Partycja to FAT32
    P.S
    Zainstaluj jakiś program do tworzenia partycji np. ten który wymieniłam Norton PartitionMagic podłącz obudowę do USB włącz dysk uruchom program powinny Ci się pokazać w oknie dyski które wykrył program u mnie to jest dysk M zaznacz ten dysk i kliknij Create a New partition i dalej postępuj intuicyjnie powinno się udać jeśli ten program nie pokarze twojego dysku będziesz miał pewność że obudowa jest uszkodzona

Domyślnie

Całe popołudnie posiedzę nad tym, spróbuję sformatowac go z poziomu PartitionMagic ale w to wątpie (Zarządzanie dyskami pod Win2000 nie widzi w systemie żadnego dysku oprócz systemowego z komputera) . Spróbuję też go Fdiskiem z Win98 potraktować zakładając 2 partycje i wykluczyć że to wina dysku.
    Znalazłem też taki opis, że gościu miał też komunikat o zwracanym błędzie, co moze wynikać że dysk nie styka w tej obudowie. Dodam że drugi dysk Seagate też ma to samo, bo ja mam WD Caviar, więc moze to być wina złącza w obudowie lub kontrolera dysku w tym urządzeniu !

Pozdrawiam
    Moshica

[ Dodano: 21-02-06, 15:29 ]
    a tu ten link : http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=15310878
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica
    Całe popołudnie posiedzę nad tym, spróbuję sformatowac...
    Pytałeś- radziłem. Liczy sie i obudowa, i sloty kart i sprzedawca-gwarant no i...
    oprogramowanie. Xdrive ma uaktualnienia softu na stronie wwwpod nowe dyski ,
    ma soft do formatowania, ma soft do dzielenia na partycje. A weź teraz zaufaj
    temu, zgraj w lesie fotki z karty i sformatuj ją.... za pare groszy oszczednosci...
    To nie proszek do prania, i czasem warto przepłacać.

Domyślnie

Co do połączenia z kompem to trzeba pamiętać ,że niektóre obudowy posiadające wyprowadzenie gniazd USB na przednią ściankę stwarzają problemy (prawdopodobnie wina leży w przewodach doprowadzajacych - może za małe przekroje, albo brak dobrego ekranowania?) - tak było u mnie - na kompie domowym databank nie był widoczny po przez te gniazda (są sprawne bo działa mi na nich choćby palmtop) - gdy podłączyłem na gniazda z tyłu (bezpośrednio do płyty) problemu nie ma.Natomiast na innym kompie sprawdzałem rano - databank jest bez problemu widoczny na "przednich" gniazdach.
    U mnei tak jest ze na przednych nie chce śmigać zbytnio a z tylnymi gniazdami, tymi na płysie się świetnie dogaduje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Witam
    takie małe podsumowanie mojego udziału w tym temacie

udało mi się kupić w sklepie internetowym databank i-tec X's-drive II + (VP2160) 40gb za 525zł z fakturą
    zdecydowanie polecam to rozwiązanie bo urządzenie jest gotowe do działania i ominęły mnie wszystkie problemy z podłączaniem, formatowaniem itp.

pozdrawiam
    | Nikon D70 | AF-S Nikkor 24-120 vr | Sigma 70-200/2.8 APO EX HSM | SB-800 | Lowepro Orion AW |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

nie wiem czy można podawać namiary na sklep, ale zostałem miło i błyskawicznie obsłużony więc zaryzykuję

https://www.e.pl/product/i-Tec_X-Dri...k/Pro_ID=1404/
    | Nikon D70 | AF-S Nikkor 24-120 vr | Sigma 70-200/2.8 APO EX HSM | SB-800 | Lowepro Orion AW |

Domyślnie

Dziś dostałem odpowiedź od sprzedawcy na reklamowany DigiMate II i twierdzi że z nim wszystko ok. Sprawdzał z dyskami IBM i Hitachi 40GB. Po włożeniu dysku nie ma komunikatów HD Fail 89. Z rozmowy wynikało, że mój dysk WD Caviar 400VE 40GB poprostu z nim nie zagada, bo może być to kwestia Biosu, że te 2 urządzenia nie gadają tym samym językiem. Trudno mi naprawdę w to uwierzyć, ale w długoletniej praktyce serwisowej pamiętam takie przypadki z dyskami i to może być tego powód. Będę miał możliwość otrzymania zwroty pieniędzy, ale problem pozostał, bo nie będe juz drugi raz chciał ryzykować, że z innym fotobankiem to będzie działać.
    Macie jakiś pomysł jak wyjść z impasu, skoro w 3 adminów nie udało nam się zmusić do pracy tego urządzenia z tym dyskiem ?
    Może sprzedać tygodniowy dysk na Allegro, zwrot kasy za databank i kupić w całości XDrive'a za 525zł ?
    Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, na codzień borykam się z tymi problemami w pracy i szczerze dostaję do tego wszystkiego obrzydzenia że tak powiem...
    Jakieś pomysły, dać sobie spokój i szukać cafei na wakacjach do zgrywania na CD ??

Pozdrawiam
    Moshica

[ Dodano: 27-02-06, 17:31 ]
    A i jeszcze jedno, czy ktoś jest tu na forum któremu WD Caviar łazi z tym ustrojstwem ?
    Moze ktos to powtwierdzić że tak jest ?

Moshica

[ Dodano: 27-02-06, 17:51 ]
    SLA mam pytanko - z jakim dyskiem kupiłeś ten sam DigiMate II ? Hitachi, IBM ?
    Rozumiem że kupiłeś go razem z dyskiem.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów