Close

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 191

Domyślnie

moshica, z poziomu windowsa nie stworzysz partycji na dysku, musisz odpalić instalatora z płyty i wtedy utworzyć partycję, dopiero po tym można zrobić format

pozdrawiam
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

opcje sa 3...

1)nie wiem jak jest w malych dyskach ale powinny raczej byc...tzn.zworka moze jest zle ustawiona....
    2) kupic przejsciowke 2,5 cala ------- zwykly dysk podpiac do kompa sformatowac i powinno dzialac
    3) uzyc programu Partition Magic czy jakos tak ;D on ci sforamtuje raczej wszytko jak trzeba
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

... z poziomu windowsa nie stworzysz partycji na dysku, musisz odpalić instalatora z płyty i wtedy utworzyć partycję, dopiero po tym można zrobić format
    KJO w instrukcji pisze, że trzeba odpalić Mój Komputer-> Zarządzanie dyskami-> i tam sformatować, no ale on mi nei widzi nic, to jest najgorsze, poza tym pomimo sterowników do USB wykrywa mi to urządzenie z błędem. Raz udało mu się wykryć poprawnie a czasami po właczeniu nie startuje dysk, nie słychać go. Mam Win2000 i na nim próbuję go uruchomić...

Shakk może i najlepiej przez przejściówkę (w domu jej nie mam, zobaczę jutro w pracy).
    Najgorsze jest to że przy podłączonym USB do komputera albo dysk nie startuje, albo wykrywa jako urządzenie USB z błędem. Komunikat HD Fail 89, jest tylko jak nie podłączam do komputera.
    Nie wiem też czy na FAT32 jak zaleca producent sformatuję 40GB, bo chyba limit jest max 32GB.
    Czy Wy kupiliście fotobanki z zamontowanymi dyskami , czy sami je montowaliście ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Musisz podzielić na dwa. Nie sformatujesz FAT32 powyżej 32 MB.
    Też najpierw zgłupiałem, jak natknąłem się na ten problem. Ale skleroza nie boli
    Pozdrawiam
    Jarek Piekarski

Domyślnie

Spróbuj na innym komputerze, nie wiem, dlaczego ale po podłączeniu do niektórych komputerów wyskakuje komunikat o błędzie. Mam fotobank DigiMate II i na kompie u braciaka nie daje się uruchomić, na kilku innych nie mam żadnych problemów na wszystkich win XP (DigiMate II kupiony razem z dyskiem już sformatowanym)

[ Dodano: Pon 20 Lut, 2006 ]
    dysk 80GB
    sprzęt mieszany ciągłe zmiany

Domyślnie

Po dzisiejszych porannych próbach sformatowania dysku w noteboku, dysk działa bez problemu.
    Problemem jest obudowa, gdzie zawsze dysk zgłasza się na LCD bez rozmiaru, nadal z komunikatem Fail 89. Drugi sprawny dysk z błędem 01.
    Databank, jak podpinam na którymkolwiek komputerze, to albo jest wykrywany albo nie, ale w Menadżerze dysków nie jest widoczny dysk a czasami czytniki tych kart CF/SD/MC , etc.
    Jedenym słowem databank jest walnięty bo wariuje a dysku jak nie widzi tak nie widzi.
    To na dziś tyle co ustaliłem, trzeba go odesłać do sprzedawcy, skoro HDD w noteboku działa.

Czy ktoś z Was w tym DigiMate II montował samodzielnie dysk i ruszył mu bez problemu, tzn wykrył i rozmiar i to że wszystko z nim OK ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Wczoraj identyczny przyszedł do mnie z maximedia.Zamontowałem do niego dysk twardy 60 GB Samsunga - który wcześniej był sformatowany na laptopie (wcześniej miałem dysk) - dysk mam podzielony na dwie partycje - na wyświetlaczu jest informacja o pojemności nie całego dysku , tylko pierwszej partycji.Wszystko działa OK - testowałem zgrywanie zdjęć z karty - nie było problemu.
    Co do połączenia z kompem to trzeba pamiętać ,że niektóre obudowy posiadające wyprowadzenie gniazd USB na przednią ściankę stwarzają problemy (prawdopodobnie wina leży w przewodach doprowadzajacych - może za małe przekroje, albo brak dobrego ekranowania?) - tak było u mnie - na kompie domowym databank nie był widoczny po przez te gniazda (są sprawne bo działa mi na nich choćby palmtop) - gdy podłączyłem na gniazda z tyłu (bezpośrednio do płyty) problemu nie ma.Natomiast na innym kompie sprawdzałem rano - databank jest bez problemu widoczny na "przednich" gniazdach.
    Sprawdzę jeszcze dziś czy da się go sformatować przez USB - myślę że powinno.
    A i jeszcze jedno - pierwsza partycja jest na FAT32 i ma pojemność 48GB....
    Nikon D90 ; N 18-200 VR ,N 35 1.8 ; T 100-400; SB-800

Domyślnie

SLA ja sprawdzałem na tylnich gniazdach USB, w gniazdach gdzie Pendrive mi chodzi, mp3 player i drukarka. Tu nie mogło być pomyłki.
    Natomiast niepokojące jest to że, ten databank przy niepodłączonym kompie (dysk w obudowie) wyświetla HD Fail 89, i na tym koniec.
    Cała operacja była sprawdzana z kumplami informatykami na notebooku, jednym PC i u mnie w domu i wszędzie to samo. Dysk ma wciąż jakiś błąd a podłączenie databanku do kompa raz wykrywa czytnik kart CF/MC/ SD etc a raz nie.

Czy kupowałeś u tego samego sprzedawcy www.mediamax.pl ? Mnie nawet gwarancji nie podesłali ze sprzetęm i nawet to muszę u nich odkręcać ! Czy u Ciebie było podobnie ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Czyli wynika z tego ,że masz rację, databank jest uszkodzony.

Tak kupiłem przez www.mediamax.pl - gwarancje dali - jest na małym świstku - ale jest pieczątka ,data i okres gwarancji (12mies).
    Acha ,jest jeszcze gotowy blankiet zgłoszenia reklamacyjnego - w razie jakby co...
    Nikon D90 ; N 18-200 VR ,N 35 1.8 ; T 100-400; SB-800

Domyślnie

A ja nie otrzymałem ani gwarancji ani świstka i mieli mi podesłać ale jeszcze nie podesłali. Dzisiaj będę jeszcze tę sprawę telefonicznie wyjaśniał, mam tylko nadzieję że firma jest porządna i bedę mógł ten databank reklamować.
    Tak czy siak, kilku kolegów informatyków po dzisiejszej zabawie jednogłośnie twierdzi że to wina databanku...
    Miałem pecha, ale to nie 1 i ostatni, poprostu co kupię to mam wielką wtopę !!!
    Brak mi słów !

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów