Close

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 191

Domyślnie

Ten digimate II z oled to nowsza wersja od tego ze zwykłym wyświetlaczem lcd doczytałem sie w necie. Obciąża bo ładuje wewnętrzny aku z USB, ale i tak nie ssa wiecej niż 500mA bo takie jest max obciążenie jedengo złącza USB
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Kundzior czy jest jakiś przycisk kopiowania w tej wersji DigiMate o której piszesz?
    Bo w tej co ja podałem link nie ma takowego, a kopiowanie zaczyna się automatycznie po włożeniu karty, trochę głupie ! LCD jest monochromatyczny się okazało i wychodzi na to że jest to jakaś uboga wersja, może gorsza od tej co Ty masz.
    Na LCD jest tylko pokazywany procent zzawansowania i to wszystko.
    Nie wiem co dalej o tym wszystkim myśleć.
    Chyba mam doła i nie kupię nic bo czuję że stracę tylko kasę i kupę nerwów
    Apacer to znów 100 zł drożej, coś innego znów kolejna stówa i nagle z dyskiem koszt staje się nie do zaakceptowania.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Krzysztof Jot, a o czym z podglądem myślisz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica
    czy jest jakiś przycisk kopiowania w tej wersji DigiMate o której piszesz?
    Bo w tej co ja podałem link nie ma takowego, a kopiowanie zaczyna się automatycznie po włożeniu karty
    dobra po kolei od początku do końca

na obudowie digimate II masz dwa przyciski - ten po lewej to POWER a obok PLAY.

wkładasz kartę do slotu i włączasz databank. wyświetli ci się ile MB zajętych jest na karcie (po lewej stronie LCD) oraz ile miejsca masz na HDD (po prawej). Poniżej masz wskaźnik poziomu baterii.

naciskasz PLAY i następuje kopiowanie ("oryginały" pozostają na karcie). Na środku LCD pokazywane jest ile % zdjęć przekopiowano. jak skala dojdzie do 100% wyłączasz databank i wyjmujesz kartę.

that's all

za każdym razem zdjęcia kopiowane są do nowego folderu. poza tym jeżeli databank jest włączony i nie wykonujesz żadnej operacji po ok 30 sekundach do 1 minuty - wyłączy się automatycznie.

EOS

Domyślnie

Wiktoch,
    to ja odwieczne pytanie moje powtorze: jak jest z zasilaniem? tzn. z moznoscia wymiany akumulatora w terenie? jest to jakos dobrze dostepne i latwo wymienne po odreceniu srubek?

Domyślnie

Aku jest przylutowany i teoretycznie nie wymienny, teoretycznie. W terenie nie wymienisz. W praktyce to ma sie tak w sklepie z artykułami elektronicznymi jest identyczny aku z identyczną mocą i napięciem za 20 zł wiec jak wbudowany dosięgnie swego żywota to 2 kabelki odlutowujemy, następnie 2 przylutowujemy i mam jak nówex

Mam idento DM II jak Wiktoch

Są terazz na rynku 2 modele DigiMate II, Kody produceta to DM02 (czyli ten z przyciskiem copy) i DM03 bez przycisku który po podłączeniu do komputera nie zgrywa z karty a zachowuje sie jak czytnik z dyskiem a wyświetlacz ma na Oledach i funkcjonalność wyśw jak i Databanku jest identyczna. W DM03 (który również nazywa sie DigiMate II) Jeśli nie jest on podłączony do komputera przez kabelek USB następuje automatyczne kopiowanie Karty na dysk w Databanku.

Osobiście uważam ze nie powinieneś sobie rwać włosów z głowy i ten i ten starszy model będąównie dobrym i pewnym wyborem, możesz spać spokojnie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Wielkie dzięki Kundzior, trochę mnie to uspokoiło, bo w tej cenie nic sensowniejszego bym nie znalazł. Dzięki za fotkę, teraz mam wyobrażenie
    Chyba go zamówię i opiszę potem co i jak.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

to może jeszcze tylko jedno krótkie pytanie
    na placu boju pozostały dla mnie już tylko digimate II plus za 525zł i iTec X-Drive II za 580zł
    co wybarać?
    zważywszy że posiadam kartę sandisk ultra II 1gb, a ktoś tu zgłaszał problemy na lini x-drive - sandisk
    | Nikon D70 | AF-S Nikkor 24-120 vr | Sigma 70-200/2.8 APO EX HSM | SB-800 | Lowepro Orion AW |

Domyślnie

Radek77 pytanie mam ten Digi Mate II plus to z jakim dyskiem chcesz kupić, bo cena jest moim zdaniem zawyżona
    Ja nie zauważyłem nigdy informacji że Sandisk nie chce z czymś współpracować, aczkolwiek może ktoś poza mną o tym czytał....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów