Close

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 191

Domyślnie

W sumie mi wyglad sie nie liczy liczy sie funkcjonalność
    a właściwie pewnosc działania produktu - bo nieświadomosc tego, czy sie zgrało
    i czy można juz sformatowac karte - to stres jak diabli
    Poniewaz to jednak zakup na lata, nie byłbym az tak przesadnie oszczędny, istotne
    jest wszystko - od obudowy i pewności "siedzenia" slotów do kart, po dostęp do
    akumulatora, oprogramowanie a nawet współprace z dyskami - bo to bywa różnie
    Ta cena wydaje się niezwykle dziwna - nie mówię że jedyne i słuszne to sa Databanki
    po 1500-2500 zł, ale troche rozsądku należy mieć - nie wiem czego oczekujecie po produkcie
    w cenie lepszego T-shirta - ja nigdy byn tego nie kupił - to tak jak z zegarkiem - nawet
    ładny, ale jak pokazuje do d... czas - to po co mi taki zegarek ?
    Ja mam Vosonic'a czyli X-Drive i opisałem go tu bardzo dokładnie:
    http://cafefoto.pl/index.php?option=...d=89&Itemid=31
    i nawet moge go sprzedać za 500zł bo planuje coś z podgladem fotek - jest tu
    na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=85431935 choć ja kupiłem w MM.

Domyślnie

to ja z jednym pytaniem wyskocze:
    jak wasze image banki stoja pod wzgledem mozliwosci wymiany akumulatora. bo chcialbym sobie kupic cos zamiast wellanda 940 (bo juz mnie te latajace kable wkurzaja niemozebnie - nie zawsze moge sobie pozwolic na siedzenie w miejscu i zgrywanie kart) ale bezdyskusyjnie chcialbym cos, w czym w razie potrzeby mozna na szybko wymienic zasilanie. moze byc metoda na srubokret, ale zeby nie wymagalo 15 minut dlubania i zeby ew. zamiennik nie wymagal sprawadzania z socjalistycznej republiki dolnego gangesu

Domyślnie

U mnie wbudowana bateria ale z tego co patrzyłem to można kupić takie ogniwo w sklepie z elektroniką za 20 zyla Mój data bank ma koło 7 miesięcy i bateria trzyma około 2,5 do 3h, to standard w tej klasie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

odnoiśnie baterii (akumulatora) to siedzi zamnkięta w obudowie i nie próbowałem jej jeszcze wyciągać mój databank pracuje podobnie jak kundziora - tak do 2,5 - 3 godzin.

ps. kundzior - piękny podpis (stopka)
    EOS

Domyślnie

ps. kundzior - piękny podpis (stopka)
    Niestety taka prawda radio maryja, TV Trwam, i nasz dziennik sie teraz obłowią i porzadzom sobei reszzty tłumaczyć nie musze, prezerwatywy będą na recepte
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

u mnie to samo...bat wybudowana i czymi gdzieś ok 4-5 dni, a wystarcza do zgrzania ok 6 kart 512MB
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Kontaktowałem się telefonicznie w sprawie tego databanku z aukcji Allegro - odnośnik do ich strony : http://sklep.mediamax.pl/freedata-technology-m-1.html i gościu powiedział że wszystko jest zgodne z opisem na ich stronie.
    Wygląda z tego że nie taki zły ten databank, przede wszystkim ma LCD ze stanem zgrywania fotek.
    Krzysztof Jot ceny idą w dół i to co rok temu kosztowało kilka paczek teraz jest tańsze. Wiadomo że najlepiej kupić produkt Nikona za 2 tysiaki i nawet oglądać fotki na LCD. No ale nie każdego na to stać.
    Elektronika w naszym zasr... kraju i tak jest za droga do naszych zarobków
    Chyba kupię ten databank, potem jeszcze tylko dyzior i na wakacje jak znalazł.

Pozdrawiam
    Moshica

[ Dodano: 09-02-06, 14:19 ]
    Alf po naładowaniu trzyma Ci tylko 4-5 dni, nawet bez zgrywania ?
    To w sumie krótko, czyli na wyjeździe trzeba doładowywać...
    Jaki jest czas zgrywania z karty 512MB włożonej do databanku ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Krzysztof Jot ceny idą w dół i to co rok temu kosztowało kilka paczek teraz jest tańsze
    no, wiesz to akurat do mnie dociera, a wola Twoja co kupisz - tylko po co pytasz
    jak i tak kupujesz to, co zaplanowałeś na wstepie - ja nie kupie gówna za 100 zł
    do niepewnego magazynowania fotek, co może spowodować straty nieodwracalne
    bo są zdjecia których już nigdy nie da sie powtórzyć - a o tych co zarobkowo robią
    i o "odpowiedzialnosci" za zlecenie nie wspomnę. Kup Wellanda z czytnikiem na sznurku,
    dokup z demobilu stary dysk - będzie jeszcze taniej... ja przedkładam spokojny sen -
    przed kilkaset złotych oszczędności - i nie tylko w tej kwestii - ale, każdy ma inną filozofie życia

Domyślnie

Krzysztof Jot, ale ja się nie nastawiłem że go kupię na samym początku.
    Ty mówisz kup Wellanda, ok, to powiedz jaka jest różnica pomiedzy tym jednym a drugim, bo na mój rozum, to chyba wielkich różnic nie ma, jedynie to że Welland ma zasilanie osobno i brak mu LCD. Więc w czym problem, ta sama klasa sprzętu....prawie.
    Pewnie że markowe lepsze, ale co ma obudowa do tego, i tak w koncu w jednym i drugim jeszcze pracuje Hdd, więc powodów uszkodzenia w jednym i drugim może być wiele.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Krzysztof Jot, nie do końca jest tak jak myślisz (piszesz). Ten twój vosonic wydaje się fajny i nawet byłem nim zainteresowany ale poczytałem trochę zachodnie fora i okazało się że są problemy z sandiskiem ultra II 2GB a ja takowego właśnie posiadam. Pisali ludzie do vosonica i jak na ten moment nie ma rozwiązania tego problemu, Tak więc nie wszystko złoto co się świeci. Co do digimata II to go miałem i sprawował się bez problemów (no może z małymi wyjątkami, tzn. trochę za bardzo obciąża USB po podłączeniu do komputera i czasami niektóre kompy sobie z tym nie radzą.) W tym momencie faworytem dla mnie jest NEXTOCF, tylko cena trochę spora i słaba dostępność u nas.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów