Close

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 191
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nie rozumiem...mam E-tanka Level, przenosze dane, zgrywam na dysk różne karty bez problemu...kupiłem go za grosze + dysk 20GB za stówkę i jedyny problem to fakt, żebateria trzyma zaledwie tydzień, a jak zgrywam dużo to do 3 dni...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

tak przegladam watek i sie dziwie - tweirdza niektorzy ze fat32 ma max partycje 32GB - g.. prawda - max to 2048GB - tylko ze przez pewne bledy w skandisku MS troche pomieszal - wystarczy uzyc np partition magic czy inne darmowe narzedzia do zakladania partycji i bedzie OK

druga rzecz to USB - w niektorych kompach plyty nie trzymaja specyfikacji - daja za slaby prad na USB - w efekcie dysk pada podczas transferu - czy probowal ktos odpalac z zewnetrznym zasilaczem ? moze to rozwiazac problemy

mam kieszen USB (zwykla nie zaden bank) na laptopie PentiumM czy celeronie stacjonarym - jest OK - natomiast w domu na nForce2 nie chce - problem skopiowac cokolwiek

a co do zapelniania sie dysku - podczas kasowania na dysku Windows zaklada katalog Recycled - Kosz - i tam leza wszelkie skasowane pliki - domyslnie 10% pojemnosci partycji

wystarczy albo czyscic kosz albo kasowac poprzez Shift+Del (pominiecie kosza)

jezeli sie przegrzewa to mozna pomyslec o dolozeniu radiatora na chip lub dolozenie jakiejs podkladki zeby cieplo rozpraszala obudowa

PS Wyrazy uznania i szacunku dla Antoniny - panowie wstyd ! kobieta rozebrala urzadzenie zeby sprawdzic jaka bateria - a wy tylko dywagujecie

Domyślnie

Madburn a czy ja kiedykolwiek w założonym przez siebie wątku pisałem, że urządzenie się przegrzewa ?
    Druga sprawa akku w DigiMate III jest wymienny i co ma do kopiowania przez USB. Albo ja czegoś nie rozumiem albo sam zgubiłem tok rozumowania ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

moshica - nie ty - kto inny - a czy ja pisalem o tobie gdzies konkretnie ?
    wielu pisalo ze nie da sie formatowac na wiecej niz 32GB

a co do akku - no nie wiem - to tylko sugestia - moze podczas podpiecia do USB databank nie jest w stanie jednoczesnie sie ladowac i pracowac ?
    moze akku jest tylko ladowany a dysk zasilany tylko z USB ? jednak pewnie linia zasilania jest wspolna - pewnie tylko brakuje pradu na zasilanie dysku i ladowanie

to nie moj problem - ale nikt nie stsowal zasilacza zewnetrznego :P - a moze to rozwiaze twoj problem ?
    ja swoja kieszen podpinam do USB w kompie a zasilanie biore z zasilacza - i wtedy gra gitara

Domyślnie

Madburn to co napisze to dywagacja zasłyszana na innym formu dyskusyjnym, ale być moze prawdziwa. Otóż każde z urządzeń USB posiada wbudowany rezonator kwarcowy, który jest i w komputerze. Sygnały odbioru i wysyłu danych muszą w określonej tolerancji ze sobą się "współgrać" bo inaczej transfer spada, powstaje odchyłka wysyłu i odbioru danych. Co za tym idzie urządzenie zaczyna milknąć.....
    Takową odpowiedź uzyskałem od elektroników, którym USB ponoć nie obce.
    Z zasilaniem z ciekawości sprawdzę u siebie, ale w tę teorię trudno mi uwierzyć...
    Co do partycjonowania dysku na powyżej 32GB na FAT32, to i owszem Partition Magiciem 8.0 bez problemu uzyskasz większy rozmiar dysku....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Z tym rezonatorem kwarcowym to samo słyszałem i czytałem. I to wydaje sie być prawdziwa teoria choc ja na elekrtonice zupełnie sie nie znam, a skoro dużo osób tak twierdzi to trudno sie z tym nei zgodzić.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ja się trochę znam na elektronice i większość urządzeń posiada rezonator kwarcowy a tam gdzie potrzebna jest synchronizacja przesyłu danych, na zasadzie sprawdzania sumy kontrolnej, czyli aby każdy plik został przeniesiony poprawnie to akurat tutaj w takim urządzeniu jak DigiMate musi posiadać ten rezonator. Bez niego nie da rady....cały szkopuł w tym, aby ten pomiar był jak najdokładniejszy. Druga sprawa DigiMate ponoć posiada ten rezonator bardzo niedokładny niestety, co powoduje spadek transferu oraz zacięcia przy kopiowaniu....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie DigiMate II Plus i błąd HDD "Fail 28"

Ja sie podziele takim problemem z ta obudowa DigiMate II Plus z dyskiem Toshiba 40GB. Otoz focilem na chalturze na ND200 na kartach SanDiska Extreme III o pojemnosciach 1GB i 2 GB i zgrywalem na przemian do DigiMate wielokrotnie. W pewnym momencie przy kolejnym zgrywaniu karty SD EXIII 2GB na wyswietlaczu obudowy zobaczylem napis FAIL 28. Nie chciala dalej zgrywac, wiec schowalem karte do toryby i wyjalem czysta i na niej dalej focilem. Poniewaz impreza sie skonczyla, to wyrobilem na tym co mialem bez potrzeby zgrywania. Przychodze do domu, podlaczam DigiMate, a w katalogu CARDS, gdzie obudowa zaklada podkatalogi do kazdej karty i zgrywa foty nic nie ma (!) Zbladlem. Windows XP PRO nie widzi podkatalogow w katalogu CARDS, a wiem, ze na pewno tam sa, bo przed chaltura zgrywalem tam foty. Dodam, ze na dysku byly jeszcze inne pliki poza tym katalogiem i one sa w porzadku. Dodam tez, ze przed chaltura defragmentowalem ten dysk.

Czy ktos z was mial podobny problem i jak sobie z tym poradzil?

PS. Na szczescie niektore foty udalo sie odzyskac w przewazajacej czesci (zwlaszcza RAWy z chaltury) programem SanDisk RescuePRO v.3, ale moze jest jakis inny sposob zobaczenia drzewa katalogow, ktorych teraz nie widze i udratowania zapisanych tam plikow?

Domyślnie

grafot,
    rzuć okiem tutaj http://fotografia.phorum.pl/viewtopi...58581295e712b6

pozdrawiam
    Artur
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Wielkie dzięki. Być może to było przyczyną, ale nie rozkręcałem obudowy i nie sparawdzałem, a po ponownym formacie zdjęcia się wgrywaja i są. Może dlatego, że robię to w domu, a nie w terenie. Profilaktycznie użyję włąśnie gumki, bo podczas wyciągania zgranej CF, można żeczywiście szarpnąć i poprzesuwać HDD.

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów