Close

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 191

Domyślnie

Ja tez mam ten piep... Digi Mate III i w zyciu tego nikomu nie polece... u mnie najwieksze problemy mam z kopiowaniem zdjec z dysku na kompa..jak np przerzucam jakis film czy program to se jeszcze jakos radzi , ale jak juz ida zdjecia zgrane z karty ..to juz dupa skopiuje pare i staje..zauwazylem tez ze gdy wrzuce na nowo sterowniki do usb 2.0 to za pierwszym razem jest ok ale kazdy nastepny juz sie perdzieli..

Domyślnie

ciekawe, a u mnie ten dysk w Digimate III chodzi szybciej niz ten w komputerze. Widze jak przeglądam duże pliki jpg po 5 MB to w kompie nastepny obrazek pokazuje mi po pół sekundy, a z digimate natychmiast.
    Po co wam sterowniki?
    Zdaje się, że te wasze kłopoty to wynikają z tego, że Digimate nie gada najlepiej z komputerami, które nie mają USB 2.0 i nie mają Windowsa XP. Ja sprawdzałem swój na 2 laptopach i na 1 stacjonarnym i wszystko śmiga.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    ciekawe, a u mnie ten dysk w Digimate III chodzi szybciej niz ten w komputerze. Widze jak przeglądam duże pliki jpg po 5 MB to w kompie nastepny obrazek pokazuje mi po pół sekundy, a z digimate natychmiast.
    Po co wam sterowniki?
    Zdaje się, że te wasze kłopoty to wynikają z tego, że Digimate nie gada najlepiej z komputerami, które nie mają USB 2.0 i nie mają Windowsa XP. Ja sprawdzałem swój na 2 laptopach i na 1 stacjonarnym i wszystko śmiga.
    Masz rację u mnie tak samo. A czy ktoś wie jakie dedykowane akumulatorki pasują do DigiMate III? Będę wdzięczny za informacje.

Domyślnie

Jacek_Z czytaj uważnie całą treść moich wątków !
    Otóz mam tylko USB 2.0 w kompie jak i pewnie kolega Seamon i mówię Ci że to nie kwestia sterowników tylko chipsetu płyty głównej.
    Ty piszesz że na 3 kompach nie masz tego problemu, ale trzeba się było wysilić i spardzic czy nie chodzą Ci te kompy na Intelu, bo głowę daję że tak właśnie u Ciebie jest....
    Seamon tak jak piszesz, kilka plików kopiuje a potem finito.... Zauważyłem to tylko na płytach VIA.
    Ci którzy wiedzą o czym piszę to zrozumieją....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

W stacjonarnym płyta główna to Microstar, chipset Intela, procesor Pentium.
    laptopy - nie wiem co w środku, Pentiumy M (w HP Compaq) i Celerony (w Aristo).

pojawił mi sie kłopot o którym pisał chyba Sejsmolog , ale go nie zrozumiałem dobrze.
    otórz jak zgrywam z kart CF to pokazuje mi coraz mniej miejsca na dysku. Ale na tym dysku mam tez katalog ze swoimi danymi. Jak przesuwam dane z katalogu Card na ten swój katalog to sie pokazywana pojemnośc dysku nie zmienia - i ok. Ale jak wrzucam dane do swojego katalogu z danymi to mi Digimate nie pokazuje mniej miejsca na dysku.
    Mój dysk ma 80 (75) GB. Teraz mi pokazuje 65 GB, bo mniej więcej 10 GB zgrałem z kart pamieci. Ale te dane przeniosłem do innego katalogu, do którego dograłem już łącznie 40 GB. Dysk pokazuje mi ciagle wolne 65 GB (na swoim kolorowym wyświetalczu Digimate III), mimo, że mam na nim 40 GB danych i podłączony pod USB do komputera pokazuje mi tak jak powinien - wolne 35 GB.
    Ciekawe co sie stanie jak dogram dane do końca, będzie nadal pokazywał wone miejsce i co - pozwoli zgrywać dane z karty CF i będzie je może nadpisywał?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

W Digimate II mam ten sam problem, tzn. licznik chodził do któregoś kopiowania i później się zatrzymał i teraz ani drgnie. To w sumie nie przeszkadza, ale jest wkurzające jak się pomyśli ile pieniędzy zapłaciło się za to g... a tu teraz same chece.
    Wygląda na to, że ktoś zaprojektował to badziewie tylko z myślą o kopiowaniu z kart a nie jako dysk na USB.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Jogi, dokładnie to jest jedynie do kopiowania kart a nie do przenszenia danych, bynajmniej przenoszenie danych wiąże sie z samymi kłodami pod nogami
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Jacek_Z jeśli taką dolegliwość ma z ilością wolnego miejsca to jedyne wyjście to przeformatowanie dysku, bo nie sądzę aby sam digiMate jako taki pamiętał pojoemność przed i po zapisie....
    Tak jak Kundzior napisał, to urządzenie ma poważne ogranczenia, ale spełnia swoją rolę w terenie podczas kopiowania kart na dysk i o to chodzi, bo mam dosć biegania i szukania kafejek gdzie mi fotki zrzucą, tymbardziej że trzaskam tylko RAWy. Rok temu za 4 krotne zgranie w Turcji fotek zapłaciłem 200zł, czyli połowę wartości tego fotobanku....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

przecież mam na nim w tej chwili 40 GB danych. Jak zarchiwizuje je na DVD to OK.
    Ale ja chciałem tego uzywac dwufunkcyjnie - do zgrywania i jako dysk twardy wspólny dla kilku komputerów - dlatego zawsze bedzie na nim pełno danych i dlatego kupiłem az 80GB.

Czy tym danym coś "grozi" skoro Digimate ich nie wykazuje? Bo pokazuje wolne miejsce?
    Może nadpisać te, używane przecież sektory dysku?

Domyślnie

Ja też kupiłem DigiMate z myślą o przenoszeniu danych (między innymi komputerami), póki co muszę sie z tego wyleczyć. Dla mnie ważne to zrzucać dane z karty w terenie, aczkolwiek też mnei wkurza niemozność wykorzystania dysku.
    Jeśli zaś chodzi o nadpisywanie danych to nei sądzę, aby miał wbudowany mechanizm nadpisywania, bo informacja o ilosci wolnego meijsca pojawia się tylko na LCD a nie jest to weryfikowane do dalszego zapisu. Co mam na myśli ? Ano to że jak zapełnisz danymi dysk to powinieneś mieć komuniakt dysk full lub dysk error (bodajże w DigiMate to czerwony krzyżyk przy wielkośc partycji dyskowej).
    Tak czy siak, urządzenie jest kontrowersyjne ja na mój komputerowy gust

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów