Złośliwość przedmiotów martwych. Z tego co czytałem to nie wszyscy mają problemy z VIA nie mam pojęcia na czym to polega. Jutro będę rozmaiał z guru informatyki może on będzie poisiadał wiedzę w tym temacie. MILEGO FOCENIA.
Szukaj
Złośliwość przedmiotów martwych. Z tego co czytałem to nie wszyscy mają problemy z VIA nie mam pojęcia na czym to polega. Jutro będę rozmaiał z guru informatyki może on będzie poisiadał wiedzę w tym temacie. MILEGO FOCENIA.
Rohatyna to czekam na odpowiedź co powiedział GURU![]()
Sesja zdjęciowa była bardzo udana, Nikoś nie zawiódł![]()
Pozdrawiam
Moshica
[ Dodano: 12-06-06, 13:30 ]
Dziś kolejne niemiłe rozczarowanie, ale nie z DigiMate tylko kopiowaniem na USB 2.0.
W pracy na kompie na płycie Asusa i w domu, korzystając i przerzucajac dane na PenDrive'a Kingstona Traveler 2.0, objaw był taki sam jak z DigiMate, czyli przerzuca dane do pewnego momentu, transfer spada i zwiecha zupełna, p oczym można tylko ubić ten proces.
Panowie porażka, widać że wiele urządzeń ma z tym problemy !
Pozdrawiam
Moshica
Dysk twardy dotarł. Po zainstalowaniu HDD w DigiMate ( Hitachi Travelstar 5K100 40GB 8MB 5400rpm ) komputer ( Wndows Home Edition z dodatkiem SP1+SP2 Płyta główna ABIT AV8 Chipset VIA K8T800 PRO ) bez problemu odnalazł DigiMate III na przednim panelu USB 2.0 W oknie Mój Komputer pokazały się dodatkowe ikony kart. Po ustawieniu partycji i formatowaniu w FAT 32 ( PartitionMagic 8.0 ) i restarcie w oknie Mój Komputer zaistniała ikona z oznaczeniem dodatkowego dysku twardego. Zrobiłem kilka obrazków w formacie RAW i przekopiowałem na DigiMate następnie na komputer. W trakcie kopiowania na i z DigiMate nie było żadnych problemów. Dokładne testy w czwartek ( wyjazd na focenie zamków do Czech ). MOSHICA jak będziesz miał pytania to nie ma sprawy.
Rohatyna, muisz wiecej przekopiować, po kilku RAWach to u mnie tez jest wszystko OK. Jak kopiowałem film *.avi to przy samym końcu się zwiesił a przy RAWach to jak już przerzucił jakieś 300MB.... Musisz duzo spróbowac przekopiować, tak np. całą kartę 512 MB lub 1GB i jakieś duże pliki, typu filmy, wówczas wyjdzie czy jest OK.
Pozdrawiam
Moshica
Przekopiowałem 3,9 GB na DigiMate i z DigiMate na komputer i nic się złego nie działo. Będę dalej testował
Mam pytanko. Czy też tak macie, że po usunięciu wszystkich danych z DigiMate'a (z wyjątkiem katalogu CARDS) urządzenie pokazuje pojemność dysku pomniejszoną o to, co było a zostało usunięte? U mnie pełną pojemność pokazuje dopiero po sformatowaniu dysku.
sesjmolog - nie.
ale ten dysk też ma swój kosz i musisz go opróżniać.
ja ciagle podłaczam go do tego samego komputera i on pamieta co było usuniete, mimo rozłaczenia, wyłączenia itd.
Po ponownym zestawieniu pamieta co było w smietniku i da sie wyrzucić. Ciekawe co jak jest uzywane pod kilkoma róznymi kompami. czy to Komputer pamieta co było w koszu czy dysk OTG?
moshica - rohatyna ma dysk Hitachi a nie WD i tak jak i ja nie ma problemów.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jacek_Z ja mam teraz kieszeń DigiMate III kupioną w całości z dyskiem Toshiba 5400rpm 8MB Cache 4032 GAX model. Wcześniej o tym pisałem, urządzenie samo w sobie działą a nei tak jak miałem poprzednio z WD Caviarem, tylko jest problem który i inni mieli, że tnie kopiowanie na kompa.....
Pozdrawiam
Moshica
SEJSMOLOG kosz na dysku w DigiMate można bardzo łatwo wyczyścić. Klikasz na Mój Komputer lewym klawiszem myszki otwiera się okno Mój komputer następnie klikasz prawym klawiszem na ikonę z oznaczeniem dysku DigiMate następnie wybierasz z menu opcje właściwości i klikasz lewym klawiszem otwiera się okno z właściwościami dysku DigiMate wybierasz opcje czyszczenie dysku klikasz lewym klawiszem otwiera się okno oczyszanie dysku zaznaczysz opje kosz klikasz na ok i kosz jest wyczyszczony
[ Dodano: Wto 13 Cze, 2006 ]
Jacek_Z serdzeczne dziękuje za opis Twoich perypetii z twardym dyskim. Posłuchalem sie Twoich rad zakupiłem dysk Hitachi. Nie kupowałem DigiMate z dyskem twardym tylko osobno i mam gwarancje na dysk 3 lata a na DigiMate 1 rokZamieszczone przez Jacek_Z
Skontaktuj się z nami