Rohatyna wielkość partycji nie ma znaczenia, to nie jest kwestia jej wielkości !
Dysk mam w nim Toshiba 40 GB 5400 8MBCache 4032GAX.
Tak jak mówię, z partycją wszystko ok, to kwestia USB !
Pozdrawiam
Moshica
Szukaj
Masz racje. Nie ma znaczenia. Moim zdaniem jedyne wyjście to jednak dodatkowy kontroler USB 2.0 na PCI na innym chipsecie niż VIA. Acris pl dzisiaj wysłał mój twady dysk. Jutro prawdopodobnie dojedzie. Jak tyko uruchomie moje DigiMte to natychmiast dam znać co i jak.
Nie nie to musi być zewnętrzny kontroler PCI USB 1.1, tylko taki bo na 2.0 tez będzie problem. Ten temat przerabiał juz jeden użytkownik, mam to od niego potwierdzone.
A wiadomo znowu będzie trudno go zdobuć, bo są na 2.0
Tak czy siak opiszesz jak u Ciebie, no ja mam to pewne na 2 kompach u siebie w domu i tuatj w pracy na Asusie, obydwie na VIA.
Pozdrawiam
Moshica
Jestem w nieco lepszej sytuacji bo moja płyta jest wyposażona w gnazda USB 2.0 i 1.1
No to masz po problemie !!! Na 1.1 powinno pójść, no chyba że ...różnie z nimi jest !
Tak czy siak czekam na sprawozdanie ....![]()
Pozdrawiam
Moshica
[ Dodano: 09-06-06, 14:57 ]
Aha jeszce jedno zauważyłem o czym zapomnialem wcześniej napisać, że włączanie banku działa różnie, czasem trzymam przycisk ON/OFF 1 s a czasem 3s zanim LCD coś pokaże.
Tego też nie rozumię czemu tak jest![]()
Znalazłem coś takiego: http://www.usb-drivers.com/companies...hx=9&bng=7&o=7
Tam są sterowniki VIA do USB dla WIN 2000
Moshica a czy przy kopiowaniu z DgiMate na komputer miałeś podłączony zaslacz w DigiMate? Pwinieneś moim zadanie pdłączyć nic o tym nie pisałęś.
Mnie się zwaieszał właśnie w ten sposób przy próbach kopiowania na gnieździe USB 1 GB, a gdy podłączyłem do 2.0 problem zniknął. Dotyczy systemu XP.
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Jogi to mogłeś jeszcze dopisać jaką masz płytę główną, wówczas możemy z korelować prawdopodobieństwo podobnych przypadków na tym samym chipsecie płyty głównej.
Rohatyna, instalacja żadnych innych sterowników do USB nie przyniosła poprawy, póki co dysk wyjąłem z DigiMate i mam go na przelotce podłączony i tylk ow ten sposób można przerzucać dane, niewygodnie ale co zrobić, taki jest urok posiadania DigiMate![]()
Pozdrawiam
Moshica
Moshica to masz problem. Jutro dojedzie mój HDD i jak odpalę DigiMate to natychmiast dam Tobie znać jak u mnie wygląda sprawa.
Rohatyna, bedę czekał na relację, ale jeśli masz USB 1.1 lub 2.0 to na którymś masz szansę "się wstrzelić". Czy mam problem?, po 1 porażce z WD Caviar - to już tak na to nie patrzę, ważne że urządzenie samo w sobie zgrywa karty CF na dysk a to że muszę potem przepinać dysk do kompa, to moja strata. No cóż w długoletniej praktyce komputerowej zdarzają sie takie jajca, zawsze mogę przecież płytę z kompa zmienić, też jakieś wyjście![]()
A na poważnie, to jest to wpieprzające, nie powiem. Zaraz idę w plener zdjęć natrzskać, aby się odstresować![]()
Pozdrawiam
Moshica
Skontaktuj się z nami