Więc zdaję relację z zakupu Digimate III zakupionego w Acris.pl.
Po otrzymaniu przesyłki, która trwała 2 dni czyli 48 godzin, otwieram i sprawdzam co przysłali.
Więc wszystko zapakowane, karta gwarancyjna wypisana na dysk, oraz pełna faktura zakupu z wyszczególnieniem składników. Firma onkretna, 0 zarzutu !
No to teraz patrzę i widzę, co widzę ? Obudowa fioletowy metalik z czarnym, pierwsza myśl, nie taki chciałem, wydawał mi się że są tylko srebrne. Myślę sobie, trudno, nie jest zły oby tylko urządzenie było sprawne.
Podłączam pod Win2000, wykrywa wszysto jak należy, widzi 3 czytniki kart i dwie założone partycje FAT32, czyli jest jak należy.
No to próba, kopiowania z karty CF, najpierw 512MB potem całej 1GB. Jest jak należy, kopiuje do nowych katalogów DM01, DM02... i tak dalej.
No to teraz próba skopiowania poprzez USB na dysk twardy w komputerze.
Co widzę, ciemność ...ciemność widzę....
Kopiuje i się zacina, kopiuje tylko do pewnego momentu i znów to samo.
Przypominam sobie że DigiMate ma problem z chipsetami VIA, moja płyta to MSI KT6V na VIA. System Windows 2000 i USB 2.0.
Wchodzę do BIOSu, nerwowo szukam przełączenia na USB 1.1 i nie ma. Mój BIOS nie ma tej funkcji. Kaplica,- nie może być dobrze. Kolejna próba, kopiowania na dysk, zarówno dużych jak i małych plików.
Przerzucam 4,5 GB plik, znowu to samo...ręcę mi opadły sobie myślę, nie nie nie przejdę tego ustrojstwa.... Kopiowąłem zarówno pod Total Commanderem jak i pod Explorerem, czasem zawieszał system, - "program nie odpowiada".
Na dzisiejszy dzień nic nie wymyśliłem, radę widzę tylko jedną...wyciąganie dysku z obudowy, podpinanie przez przelotkę 3,5" na 2,5" i taśmie przez IDE przerzucanie danych z dysku i na dysk. Chora sprawa, bo to urządzenie ma działać jako przenośne, tylko co z tego.
Jak na razie chyba nikt nie przeszedł tego problemu, zamieszczam linka do zdjęcia.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6732d9cc0.html
Komunikat błędu jest następujący, "opóźniony zapis nie powiódł się"
Urządzenie raczj sobie zostawię bo nie mam alternatywy, jeśli poprawnie działa samo w sobie, kopiuje z kart CF na dysk to spełnia swoją funkcję, tylko już nei spełnia jeśli chcę wiadomo przenieść dane z / lub do komputera.
Macie jakieś dalsze pomysły ?????
Pozdrawiam
Moshica
[/quote]
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami