Close

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 191

Domyślnie

Więc zdaję relację z zakupu Digimate III zakupionego w Acris.pl.

Po otrzymaniu przesyłki, która trwała 2 dni czyli 48 godzin, otwieram i sprawdzam co przysłali.
    Więc wszystko zapakowane, karta gwarancyjna wypisana na dysk, oraz pełna faktura zakupu z wyszczególnieniem składników. Firma onkretna, 0 zarzutu !
    No to teraz patrzę i widzę, co widzę ? Obudowa fioletowy metalik z czarnym, pierwsza myśl, nie taki chciałem, wydawał mi się że są tylko srebrne. Myślę sobie, trudno, nie jest zły oby tylko urządzenie było sprawne.
    Podłączam pod Win2000, wykrywa wszysto jak należy, widzi 3 czytniki kart i dwie założone partycje FAT32, czyli jest jak należy.
    No to próba, kopiowania z karty CF, najpierw 512MB potem całej 1GB. Jest jak należy, kopiuje do nowych katalogów DM01, DM02... i tak dalej.
    No to teraz próba skopiowania poprzez USB na dysk twardy w komputerze.
    Co widzę, ciemność ... ciemność widzę....
    Kopiuje i się zacina, kopiuje tylko do pewnego momentu i znów to samo.
    Przypominam sobie że DigiMate ma problem z chipsetami VIA, moja płyta to MSI KT6V na VIA. System Windows 2000 i USB 2.0.
    Wchodzę do BIOSu, nerwowo szukam przełączenia na USB 1.1 i nie ma. Mój BIOS nie ma tej funkcji. Kaplica, - nie może być dobrze. Kolejna próba, kopiowania na dysk, zarówno dużych jak i małych plików.
    Przerzucam 4,5 GB plik, znowu to samo...ręcę mi opadły sobie myślę, nie nie nie przejdę tego ustrojstwa.... Kopiowąłem zarówno pod Total Commanderem jak i pod Explorerem, czasem zawieszał system, - "program nie odpowiada".
    Na dzisiejszy dzień nic nie wymyśliłem, radę widzę tylko jedną...wyciąganie dysku z obudowy, podpinanie przez przelotkę 3,5" na 2,5" i taśmie przez IDE przerzucanie danych z dysku i na dysk. Chora sprawa, bo to urządzenie ma działać jako przenośne, tylko co z tego.
    Jak na razie chyba nikt nie przeszedł tego problemu, zamieszczam linka do zdjęcia.
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6732d9cc0.html

Komunikat błędu jest następujący, "opóźniony zapis nie powiódł się"
    Urządzenie raczj sobie zostawię bo nie mam alternatywy, jeśli poprawnie działa samo w sobie, kopiuje z kart CF na dysk to spełnia swoją funkcję, tylko już nei spełnia jeśli chcę wiadomo przenieść dane z / lub do komputera.

Macie jakieś dalsze pomysły ?????

Pozdrawiam
    Moshica

[/quote]
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Przeczytaj ten artykuł http://www.viaarena.com/default.aspx...5&ArticleID=71
    Spróbuj zainstalować te sterowniki http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=122

A może z tyłu na płycie masz dodatkowe gniazda USB 1.0 lub 1.1
    Można też spróbować zainstalować dodatkowy kontroler USB 2.0 na innym chipsecie np. NEC w gnieździe PCI

Domyślnie

Ściągnąłem tego patcha http://fileforum.betanews.com/detail...ch/947091427/1, w domu zainstaluję i zobaczę co i jak.
    Mam też Via 4 in 1, nie pamietam którą wersję ale na niej najwidoczniej nie działa...
    Okazuje się że problem jest bardziej szerszy, gdzie to nie wina DigiMate tylko coś z VIA...
    Rohatyna ja mam w płycie USB 2.0 a jak pisałem wcześniej w BIOSie nie ma obsługi i przełączenia na USB 1.1

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

4 in 1 ściągniesz z tego adresu http://www.viaarena.com/default.aspx...D=1&CatID=1070
    a ten patch jest do USB 1.1 Jak nie będzie dzałać po wgraniu nowych sterowników USB 2.0 to pozostaje tyko eksperyment z dodatkowym kontrolerem USB 2.0 na PCI. Mnie to też prawdopodobnie czeka. Na razie czekam na dysk twardy do mojego DigiMate. Będziemy walczyć Podaj dokładną nazwe Twojej płyty głównej coś poszukamy

Domyślnie

Płyta MSI KT6V na chipsecie VT8237. Ostatnia aktualizacja BIOSu jest z 2004 roku, więc trochę stara.
    Kupowanie znów kontrolera PCI, pomijając wydatek, jest tym znów problemem że nie wiemy czy to pomoże....
    Rohatyna a Ty jaką masz płytę ? Bo może być tak że wiele płyt na VIA ma ten sam problem !

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

ABIT AV8 chipset K8T800. Możesz się umówić w sklepie że jak kontroler nie będzie pasował to go oddasz. A czy formatowałeś twardy dysk przed uruchomieniem. Partycja powinna być podstawowa w FAT 32

[ Dodano: Pią 09 Cze, 2006 ]
    Wyczytałem jeszcze że Winn 2000 powinien być zaktualizowany do co najmniej SP 3 jest to w instrukcji do DgiMate

Domyślnie

Ja mam płyte na Nforce4 i z kompa na DM II transfer jest około 400Kb/s (kilobajtów to nie pomyłka).
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

VIA to chory chipset. Miałem kompa na intelu to zachciało mi się AMD na VIA i chyba zaliczę padaczkę ale na razie nie mam twardego więć czekam cierpliwie. Zobaczymy co będzie u mnie.

Domyślnie

Rohatyna dysk ma FAT 32 i partycję 31 GB, bo adresacja pod Win 2K i XP jest na tym systemie plików max 32GB, czyli to na 100% nie to...
    Teraz testowałem w pracy na kompie z płytą Asus A7V600-X i jest dokładnie to samo.
    W Total Commander pokazuje transfer różnie, rzędu 2000KB i spada nawet do 197KB po czym zwiecha zupełna !
    Panowie to urządzenie nie działa z płytami które maja na pokładzie chipset VIA, USB 2.0 wariuje i nei ma to rady, trza dysk wyciagać i przypimnać do taśmy IDE jeśli chce się dane z dyku przenieść, ale nei poprzez USB !!!
    Aha zrobiłem też upgrade VIA Hyperion 508A 4 in 1 wiec są najnowsze sterowniki do płyt na tym chipsecie. Nie pomogło nic......

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Spokojnie W XP i WN 2000 nie zrobisz jednej dużej partycji. Potrzeba zainstalować Partition Magic i spokojnie utworzyć jedną dużą partycje w FAT 32. Tutaj sobie poczytaj http://fotografia.phorum.pl/viewtopi...7e542d6a5364ed
    Jak duży masz twardy dysk

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów