Close

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 191

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonina
    Ja mam prawie 1 rok kupiony od Chińczyka na eBayu U.K.W tej chwili wzięła bym III z powodu tej baterii ale najpierw trzeba sprawdzić jak jest z dostępnością tych akumulatorów ,jeśli nie można tego kupić ??? to na jedno wychodzi
    P.S
    Kiedyś ktoś pisał tu na forum w jakim aparacie są podobne jak w II ,trzeba by było tylko oddać do jakiegoś elektronika aby przylutował te kabelki rozkręciłam swój żeby sprawdzić jakie ma napięcie ale nic nie pisze może pod tą czarną folią ale na razie nie rozklejam dopóki działa trzeba by pewnie jakimś miernikiem ale ja takiego nie posiadam mogę na razie podać wymiary Dł. 6,5 cm .Szer. 3,5 cm , Grub.5,5mm
    Pozdrawiam

.
    ]źródło[/url]

myśle że w razie czego są firmy które bez problemu dorobią baterie do tego, kilka lat temu robiłem tak z bateriami do kamery sharpa, której nigdy w europie nie sprzedawali....
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

W sklepach z elektroniką taki aku jak do DM II kosztuje 17 pln w Białymstoku.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

UWAGA! Ja dodam też parę słów na temat Digimate II Plus kupionego na Allegro.
    Otóż po 3 tygodniach używania (kupiony razem z dyskiem 80GB), przy kopiowaniu na komputer nagle się mocno rozgrzał i wyłączył. Od tej pory można go było włączyć tylko na kilka sekund i się znów wyłączał.
    Miałem gwarancję i odbierałem osobiście (co prawda na parkingu) więc zadzwoniłem, czy można też osobiście go oddać do naprawy, bo nie działą. Gostek kazał mi zadzwonić później, a później nie odbierał telefonu przez 3 dni i nie odpowiadał na maile. Pojechałem więc pod adres podany na Allegro oddać go osobiście, bo spodziewałem się pod tym adresem jakiejś firmy, a znalazłem jakieś mieszkanie prywatne chyba jego dziadków. Dopiero po którymś mailu odpisał, że on nie prowadzi sklepu AGD, tylko wysyłkowy i mogę mu wysłać pocztą (a mieszkam 10 km od niego!!!). W końcu jednak odebrał osobiście i później było już bez problemów, bo wymienił obudowę na nową, bo przegrzał się podobno chipset.
    Ale teraz po około 2 miesiącach np. znów tak jak przed awarią nie pokazuje ile doładnie ma zajęte miejsca (zatrzymał się na pewnej wielkości i stoi) i niebieskie diody podświetlacza zaczęły bardzo słabo świecić. Mam nadzieję, że znów nie wysiądzie, bo często się przydaje i przeraża mnie kolejna droga przez mękę do dochodzenia swoich praw.
    Może ktoś wie, gdzie można naprawić taki fotobank, gdy skończy się gwarancja, bo wtedy to dopiero może być problem. Jakoś do tej pory nie znalazłem oficjalnego dystrybutora ani serwisu tej firmy w Polsce.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Bo w polsce nei ma dystrybutora Myśle że paropo podświetlenia LCD to bye zakałd elektroniczny tę sprawe Ci złątwi. Ja ze swym nei ma żadnych większych problemów.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

Nie myślałem tu o diodach, bo to rzeczywiście szczegół, ale po gwarancji może się przydarzyć (odpukać) jakaś większa awaria.
    Aha, mam też problem z tym, że po podłączeniu do kompa nie widać głównego dysku i dopiero za drugim, trzecim razem włączony fotobank wrzuca na listę główny dysk. Czy ktoś też miał może taki problem i czy to wina windowsa, czy fotobanku?
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

Kupiłem Digimate2, dokłanie rzecz biorąc to dwie sztuki. Oni mają jakiś strasznie duży rozrzut jakościowy. Pierwsza sztuka działa bezproblemowo, ładnie się wykrywa instaluje itp. A druga niestety wyświetla Disk error 89 i nic, podmieniałem dyski (oba WD caviar 40GB) i oba są OK.

Jutro jadę wymienić bo odbierałem w positivo osobiście, mam nadzieje że nie będą robili sajgonu bo na gwałt tego potrzebuje ;/
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

jak pisze moshica i nie tylko on, to z WD są problemy i Digimate działa z tymi dyskami jak sobie chce. Po tylu krytycznych uwagach odpuściłbym sobie współpracę WD z Digimate i albo wybrał inny dysk, albo inną obudowę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Zamówilem w Acris.pl DigiMate III z dyziorem Toshiby, zobaczymy jak tym razem będzie. Wakację za pasem i nie wyobrażam sobie Camebacku jak z WD było. Jedno jest pewne te urządzenia są ładne na zewnątrz, elektronika nie wiadomo skąd, dystrybutora nei ma, upgreadu nei da sie zrobić, jednym słowem chińszczyzna. I albo mamy do wyboru drogie firmowe fotobanki albo dziadostwo ze wschodu. ciekawe czy tylko w polsce nas tak nabijają czy np. w USA mają inny sprzęt dla nich tak dostępny jak dla nas chińszczyzna.
    Zdam relacje jak dojdzie DigiMate III....

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

okazało się że mi bez problemu wymienili w positivo i teraz oba działają z WD

Domyślnie

Na tej stronie są sterwniki USB 2.0 do płyt głównych z chipsetem VIA pod Windows XP http://www.pendrive.pl/index.php?act=sterowniki nazwa sterowników VIA USB 2.0 Drivers 2.60c Nie wiem jak działają bo ich nie testowałem.

[ Dodano: Pią 09 Cze, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez moshica
    Zamówilem w Acris.pl DigiMate III z dyziorem Toshiby, zobaczymy jak tym razem będzie. Wakację za pasem i nie wyobrażam sobie Camebacku jak z WD było. Jedno jest pewne te urządzenia są ładne na zewnątrz, elektronika nie wiadomo skąd, dystrybutora nei ma, upgreadu nei da sie zrobić, jednym słowem chińszczyzna. I albo mamy do wyboru drogie firmowe fotobanki albo dziadostwo ze wschodu. ciekawe czy tylko w polsce nas tak nabijają czy np. w USA mają inny sprzęt dla nich tak dostępny jak dla nas chińszczyzna.
    Zdam relacje jak dojdzie DigiMate III....

Pozdrawiam
    Moshica
    Chyba wszędzie ten model jest w sprzedaży tu jest adres http://cgi.ebay.pl/DIGIMATE-III-USB-...QQcmdZViewItem

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów