Serdecznie dziękuje za informacje. Teraz czekam na obudowę DigiMate III. Dysk zakupie u siebie na miejscu.
Szukaj
Serdecznie dziękuje za informacje. Teraz czekam na obudowę DigiMate III. Dysk zakupie u siebie na miejscu.
Jak dostaniesz to daj znać jak u niego jest montowana bateria ja mam II-e i bateria jest na stałe ale kiedyś ktoś pisał na forum że III ma wymienną baterie ale nic o tym nie pisze w opisach aukcji jedynie co znalazłam to typ baterii i że jest wbudowana, teraz nie wiem jak to z tym jest jeśli ma wymienną to też bym sobie taki sprawiłaZamieszczone przez rohatyna
Pozdrawiam
OK. Jak tyko otrzymam to dostarczę szczegółowy opis a pod tym adresem możesz względnie dokłanie go zobaczyć http://www.allegro.pl/item108077720_...xtra_cena.html
Digimate III ma wymienny akumulatorek 3,7V 1200mAh o symbolu DM10.
odsuwasz klapke i wymieniasz, ale jest taki nietypowy, nie wiem jak z zapasowymi.
ten wymienny aku to główna róznica do wersji II plus, bo co z tego że jest tez kolorowy wyświetlacz, skoro są na nim te same informacje.
a w ogóle jest też wersja III z niebieskim wyświetlaczem, tak jak II.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
co do wytrzymalosci digimateII to jest dobra (spadl mi na beton z 1.5m i dziala)
Ja też jestem zadowolona z II na początku tylko miałam problemy ze zrobieniem jednej partycji 60GB ale sobie poradziłam. Myślę o wymianie bo zauważyłam że ostatnio bateria krócej trzyma i pewnie niedługo będzie działać tylko na USB
a co sadzicie o dyskach:
WD Scorpio 60GB 8MB 5400rpm (WD600VE)
Toshiba 40GB 8MB 5400rpm (MK-4032 GAX)
Zamieszczone przez Antonina
jak długo go używasz ?
zastanawiam się czy wziść wersje II czy III a wiadomo że one głównie baterią się różnią
D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||
Można kupićZamieszczone przez Jacek_Z
http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...III_akumulator
--
pk
Ja mam prawie 1 rok kupiony od Chińczyka na eBayu U.K.W tej chwili wzięła bym III z powodu tej baterii ale najpierw trzeba sprawdzić jak jest z dostępnością tych akumulatorów ,jeśli nie można tego kupić ??? to na jedno wychodzi
P.S
Kiedyś ktoś pisał tu na forum w jakim aparacie są podobne jak w II ,trzeba by było tylko oddać do jakiegoś elektronika aby przylutował te kabelki rozkręciłam swój żeby sprawdzić jakie ma napięcie ale nic nie pisze może pod tą czarną folią ale na razie nie rozklejam dopóki działa trzeba by pewnie jakimś miernikiem ale ja takiego nie posiadam mogę na razie podać wymiary Dł. 6,5 cm .Szer. 3,5 cm , Grub.5,5mm
Pozdrawiam
.
Skontaktuj się z nami