Close

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 191

Domyślnie

digimate 2 mam i nic sie nie dzieje choc to rok. nie wiem na ile starcza bateria bo niegdy mi jej nie zabraklo. inna rzecz, ze w hotelu lub gdzies tam w samochodzie mam lapcia i w wolnej chwili robie backup na lapciu a podczas kopiowania laduje sie bateria przez usb.
    solidna obudowa, czytelny ekran, wystarczajaca predkosc. nic sie nie gubi.

Domyślnie

Tylko jak szperam w internecie to oprócz positivo.pl nikt go nie ma w ofercie.
    Kurcze wakacje niebawem a ja nie mam fotobanku, macie jakieś namiary na porządnego sprzedawcę ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ja kupiłem w positivo. Sęk w tym, że oni nie mieli towaru 3 tygodnie temu, jak wygrałem aukcję i przetrzymali mnie 2 tygodnie. W ramach "rekompensaty za straty moralne" dali mi myszke komputerową gratis. Potem na aukcjach pisali że termin wysyłki jest pierw 15, potem 18, potem 21 maja. Teraz chyba mają, o ile sie partia nie rozeszła, radze sie spieszyć. Ale najlepiej zadzwonić i spytać - podają na stronie sklepu telefon.
    Niestety na digimate III (ma wymienny aku) polowałem 2 miesiące i nikt oprócz positivo go nie miał.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek_Z rozumiem że kupiłeś go bez dysku. Jaki dysk zamontowałeś ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Akurat aku w DM to nei jest problem DM II ma nie wymienny a spisuje sie wyśmienicie. Problemem jest współpraca z niektórymi dyskami.

Mr.Pietrek, to nie jest problem 7200obr/m. W obudowie Wellanda OTG WD Scorpio, jak i Szajsung osiągają transfer przy odczycie około 20 MB/s. Problem ma DM z obsługą dysków.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Kundzior tak jak piszesz, jest prawdą, problemem jest współpraca z niektórymi dyskami. Można mieć pecha i mieć tak jak ja, tym razem chcę zakupić w środku z dyskiem i zaoszczędzić sobie nerwów !

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

napisałem wcześniej - dysk Hitachi 5400 RPM 80 GB. ma pobór mocy 2W, Samsunga mają 2,4W. Hitachi był tylko kilkanascie zł droższy. Serwiant mi mówił, że ile W to niewystarczający parametr - bo jak sa kłopoty z energią to największy chwilowy pobór jest gdy startują czy parkują głowice. I może dlatego WD nie najlepiej? nie wiem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Chcialem jeszcze zapytać czy nie mieliście takich objawów, że nei zawsze (często) nei widział Wam tego urządzenia jako USB ?
    Ja miałem pomijając fakt że dysku w nim nie widział, to na pożyczonym (innym) dysku w obudowie podłączonej przez USB, Windows2000 nie widział go jako czytnika kart.
    Czy Wam zawsze go widzi system ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

użyłem go kilka razy. na razie OK pod 3 komputerami, na wszystkich Windows XP.
    na innych - starszych systemach musisz miec sterowniki, dodano płytkę z nimi.
    Zawsze komputer go widzi jako dysk twardy (załozyłem tylko 1 partycję całe 80 GB, a tak naprawdę 75) i jako 3 czytniki kart (bo tyle ma wejść na karty), razem przyporządkowuje mu 4 litery alfabetu.

Domyślnie

Czyli wynika z tego że ten dysk w środku mu bruździł coś, że przestawał widzieć go nawet jako czytnik. No cóż, mam nadzieję że jak kupię go razem z dyskiem to uniknę problemów.

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Strona 10 z 20 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów