Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Domyślnie D200 - niedoswietla ??

Czolem !
    Mam wrazenie, ze moj nowy D200 na wszystkich zdjeciach (robionych na zewnatrz i z fleszem SB-800 we wnetrzach) niedoswietla okolo 1/2-3/4 wartosci przyslony na ustawieniu Programauto.
    Czy ktos zauwazyl podobny problem, czy tez moze dostal mi sie "poniedzialkowy egzemplarz" ?

Pozdrawiam

Adam

Domyślnie

Oczywiście niedoświetla, jak to Nikon
    d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...

Domyślnie

pytanie po co robic D200 w trybie Programauto,hmm
    Road to Manila

Domyślnie

Adami poczytaj na www.photozone.de o historiogramie i kontroluj historiogram to powinno dac ci lepsze efekty niz zdawanie sie na automatyke pomiarowa aparatu (hmm widze ze rzeczywiscie i d200 lubi niedoswiatlac)
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

moj nowy D200 na wszystkich zdjeciach (robionych na zewnatrz i z fleszem SB-800 we wnetrzach) niedoswietla okolo 1/2-3/4 wartosci przyslony na ustawieniu Programauto.
    No to moze by tak korekcje zalaczyl lub na Manual przeszedl, aa?
    Jako pasjonujacy sie urzadzeniami oswietleniowymi zapytuje: a jak wychodza zdjecia zaroweczek, np. przy korekcji +4EV? Sztruksik widac?
    Jesli widac, to ktory typ: I, II czy III?

Domyślnie

hmm widze ze rzeczywiscie i d200 lubi niedoswiatlac)
    no mam inne odczucia, ale nie robie w AUTO P. Dodam, ze w opcjach
    mozna na stałe wprowadzic korekty EV i to dla wszystkich rodzajów
    pomiaru oddzielnie, więc mozesz to załatwić w prosty sposób...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    Adami poczytaj na www.photozone.de o historiogramie i kontroluj historiogram to powinno dac ci lepsze efekty niz zdawanie sie na automatyke pomiarowa aparatu (hmm widze ze rzeczywiscie i d200 lubi niedoswiatlac)
    Jasne, mozna sie bawic histogramami (znam sie troche na tym), zdjecia bez problemu poprawilem w Photoshopie, korrekturami i temu podobnymi, niemniej zakladam (albo zakladalem !), ze Nikon w ustawieniu P wzglednie dokladnie naswietlac powinien.
    Tego rodzaju stale duze niedoswietlenie to juz powazny feler. Z wypowiedzi na forum wnioskuje, ze zo znana wada Nikona D200 ??? Co na to firma N* ???
    Pozdrawiam
    Adam

[ Dodano: Sro 08 Lut, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    hmm widze ze rzeczywiscie i d200 lubi niedoswiatlac)
    no mam inne odczucia, ale nie robie w AUTO P. Dodam, ze w opcjach
    mozna na stałe wprowadzic korekty EV i to dla wszystkich rodzajów
    pomiaru oddzielnie, więc mozesz to załatwić w prosty sposób...
    Sztruksa ani sladu ! Tylko niedoswietla... P-program jest dla leniwych, a ja wlasnie jestem leniwy. Korekcje - jasne, ale nowa puszka powinna dokladniej naswietlac i bez tego...
    Pozdrawiam
    Adam

[ Dodano: Sro 08 Lut, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez wkrass
    moj nowy D200 na wszystkich zdjeciach (robionych na zewnatrz i z fleszem SB-800 we wnetrzach) niedoswietla okolo 1/2-3/4 wartosci przyslony na ustawieniu Programauto.
    No to moze by tak korekcje zalaczyl lub na Manual przeszedl, aa?
    Jako pasjonujacy sie urzadzeniami oswietleniowymi zapytuje: a jak wychodza zdjecia zaroweczek, np. przy korekcji +4EV? Sztruksik widac?
    Jesli widac, to ktory typ: I, II czy III?
    Sztruksa ani sladu ! Tylko to ch.. niedoswietlanie...
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

to w takim badz razie adamie sprobuj naswietlic na szara karte kodaka ona odbija 18% ale podobno ostatnio stwierdzili ze w rzeczywistosci scena odbija 13% wiec korekcja 0,3 na plus jest powinna dac bdb efekty !

jezelei na szara karte bedzie niedoswietlal to ja jednak bym podejzewal problem z kalibracja swiatlomierza z procesorem aparatu
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

o tej porze roku (zima, snieg) to nawet Canon nie doswietli
    niestety leniwi musza zadowalac sie niedoswietlonymi fotkami albo nauczyc sie wlasciwie mierzyc swiatlo i wprowadzac korekty ekspozycji
    nie ma sie czym chwalic

Domyślnie

Moze troche OT - ale czy mozna gdzies przeczytac na necie dokladne zestawienie parametrow aparatu dla kazdego programu tematycznego w 200?
    MCC

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów