Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: debiut

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaligula Zobacz posta
    tak jak mikkay, zupelnie niepotrzebne te wiechcie z prawej, no i latarnia w tle, tez sie jakos nie komponuje z caloscia. miejsce fajne i pewnie ma potencjal, szczegolnie jesli pojawilbys sie tam o zachodzie/wschodzie slonca.

jesli chodzi o 2. zdjecie, to troche ta kapliczka znieksztalcona, dodatkowo brak powietrza u gory (uciety krzyz) nie dodaja zdjeciu uroku. nie wiem czy mam cos ze wzrokiem, czy tez monitor nie ostrzy, ale czy nie zastosowales troche zbyt malej go? ostrosc jest wg mnie gdzies na tych kolach, a schody i kolumny juz troche rozmyte.

Domyślnie street

NIKON D90

bombel
    Gość

Domyślnie

Widzę postęp. Trzecie jest rozsądne - kadr, naświetlenie, równowaga świateł i cieni... Do przyjęcia.

Cytat Zamieszczone przez Kaligula Zobacz posta
    1 to zdjęcie kapliczki na terenie zapomnianego cmentarzu na obrzeżach miasta, co do 2 to mi się wydaje że to wina 18-55 tak sądze, nie robiłem obu zdjęć ze statywu tylko z ręki
    Chodziło nie o to, czy używasz statywu, tylko o zniekształcenia obiektywu przy ogniskowej 18 mm. Statyw nie ma tu nic do rzeczy. Dlatego była mowa o tym, żeby się cofnąć, i przy okazji zwiększyć nieco ogniskową.

Inaczej mówiąc odchodzisz do tyłu, ale przybliżasz zoomem.

I proponowałbym zamieszczać nowe obrazki w nowych wątjach, bo tu będzie więcej zdjęć, to już nie będzie wiadomo co kto komentuje.

Domyślnie

nr 2 mam wrazenie że budowla " pokrzywiła " sie przy prostowaniu ,nr 3 za Bąblem -całkiem ,całkiem

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów