Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Domyślnie

w sumie trzeba odpowiedziec sobie na jedno pytanie czy wolal bys miec super puche z taka sobie matryca czy super matryce z byle jaka pucha ?

mi sie wydaje ze s3 pro ma super matryce zdjecie 1:1 potwierdzaja moja opinie (i nie tylko) co do ostrosci obrazu no jest lepsza od d70 a wg mnie d70 jest ostry

ja moze tak jakos traktuje s3 in plus bo jakos mam wrazenie ze zachwile mocno stanieje i bedzie dla mnie lepszym wyborem niz d200 (kasowo ) bo jednak wole byle srednia pucha ale dobre szkla ,a s3 bedzie szybciej kosztowal 4 tys nie d200

mimo swoich wad s3 ma tez wiele zalet
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    w sumie trzeba odpowiedziec sobie na jedno pytanie czy wolal bys miec super puche z taka sobie matryca czy super matryce z byle jaka pucha ?
    Wolałbym mieć superpuchę z supermatrycą i nie chcę rzadnych qrva kompromisów
    To tak, jak z Mitsubishi Evo - który jest samochodem radzącym sobie z super-hiper-bolidami za chore pieniądze dlatego, że ma moc i możliwość jej wykorzystania.
    Oczywiście, niewiele by zdziałał bez mocy na poziomie 300KM i potężnego momentu obrotowego, ale odpowiednio skonstruowane zawieszenie i przeniesienie napędu za pośrednictwem niezwykle cwanych dyferencjałów pozwalają zrobić z niej właściwy użytek.

Domyślnie

co tam wolec wystarczy kupic canona 1 ds mkII masz super puche i super matryce kurcze wiadomo ze najlepiej miec najlepsze

ja jednak rozmawiam o realnym aparacie dla amatora hobbysty (ja takim jestem ) jezeli bym byl zawodowcem i zarobil bym na fotografii powiedzmy 40000 rocznie netto to zapewnie bym kupil 1dsMK2 (w lisingu) ale ja wydaje na aparat 2000-3000 na 1,5 roku-2 lata

Domyślnie

tym bardziej powinieneś rozsądnie lokować tą kupę kasy, którą tak czy siak wydasz i nie ładować się w powolne, zramolałe, wyposażone w maleńki wizjer S3Pro, którego wartość będzie teraz istotnie drastycznie spadać

Domyślnie

no tak to jest wlasnie najrozsadniejszy wybor a maly wizjer no coz ten w d70 mi nie przeszkadza (widze w nocy) a macro i manuali nie uzywam

Domyślnie

S3 Pro nie daje plastikowych obrazków, a ładniejsze zdecydowanie od D70, i boję się napisac od d200 - ale tonalnie bezdyskusyjnie tak. ilość szczegółów - ta sama mimo różnicy 6(12) a 10 MP.
    nie przeszkadzają mi duże pliki. chcę jeszcze większych. wolę super matrycę w bylejakiej puszce. poradzę sobie i z body i z menu. ale - nie może być ona aż tak wolna. I to jest dla mnie decydujące na nie - dla innych nie musi. (oczywiście wolę supermatryce w dopracowanej puszce)
    robiłem powięszenia z ćwiartki kadru D2X, D200 i S3 Pro na 25x38 cm. czyli tak jakby 50x76 cm. ilość szczegułu 1 -D2X, 2 - S3 Pro i D200 równo. tonalność 1 - S3 Pro, 2 - D2X i D200.
    tym, że równo w tonalności D2X i D200 byłem zdziwiony, bo myślałem, że matryce CCD i CMOS będą się różnić w tym względzie.
    może zamiast D200 wziąłbym S4Pro - ale kiedy on będzie? Fuji biło rekordy między zapowiedziami S3 Pro a jego wypuszczeniem minął ponad rok. S4 Pro nie ma w zapowiedziach więc czekać nie ma co. Może ogłoszą go na PMA. Na dpreview była informacja że za ileśtam dolarów Fuji wymienia kość odpowiedzialną za buforowanie zwięszając ją 2x. Ale szybkości przetważania danych to chyba nie zmieniło - o tym tam nie doczytałem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak dla mnie to S3 pod wzgledem jakosci obrazu (na 6mpix) bije w tej chwili kazdy aparat w tej klasie. Jakbym mial wybierac to zdecydowanie wzialbym S3 zamiast D200, ze wzgledu na matryce, jak i slicznego wbudowanego gripa (a nie jakies dokrecane g...no).
    D3-sta|16-85VR|105VR

Domyślnie

Jacek Z duzo fotografowales S3 ? to co napisales potwierdza moje spostrzezenia , poniewaz jestem tylko amatorem nawet jak kto mnie prosi zebym slub fotografowal to sie nie zgadzam wiec predkosc mi nie straszna (predkosc pracy startem 66 to dopiero wyzwanie)

[ Dodano: Nie Lut 12, 2006 9:47 am ]
    a i pozatym male szumy nawet na 1600 to dos wazna sprawa , w wiekszosci przypadkow fotografuje na iso 1600 z preslonami 1,80-2,8

Domyślnie

ale to 1600 to 1250 tak na prawde...
    jak dla mnie w jakosci zdjec S3pro prezentuje sie kiepsko (w 12mp) - tonalnosc - oczywiscie - pod warunkiem, ze konwertujemy aplikacja Fuji - bo ARC juz sobie tak fajnie nie radzi...
    zgadzam sie z arra ze w 6 mp bije wszystkich...

a wielkosc plikow to ogromna wada... bo za tym idzie takze kwestia buforowania, zapisywania itepe...

a dodatkowa pamiec jak na razie dostepna jest w japonii i usa - w europie na razie nie

nie spodziewalbym sie S4 w tym roku
    pzdr
    Zbigniew Kruk - KrukBook

Domyślnie

o jakości zdjęcia nie świadczy ilość pikseli, sinar z przystawka 22 mln nie robi fenomenalnych zdjęć a teoretycznie powinien duży format optyka, wiec co za róznica czy aparat ma 6 czy 12 czy 16... canon ma super matryce tylko ze zdjęcia są tak czyste tak kliniczne ze to już nie sa zdjęcia trzeba je zmiękczać w programach graficznych, a gdzie podziała sie magia rysowania światłem? poruszmy temat ostatnio na czasie matrycy pełno klatkowej...tylko po co? w tych wszystkich dyskusjach czasem brakuje faktu ze aparat to jedynie 1/3 sukcesu ech a kiedyś wystarczył prawdziwy obiektyw na optyce zeissa, contax rts i matriał światłoczuły, trzeba iść z postępem...
    druga strona mocy, canon

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów