Bardzo fajnieKocurek prześliczny
![]()
Szukaj
Bardzo fajnieKocurek prześliczny
![]()
1 i 2 super. Połączenie tła i oczu.
D....,TC-14II
Śliczny kot i piękna seria. Dwójka naj naj. Za tę głębię (albo raczej płytkość) i za ten koci wzrok.
I kto twierdził, że 50-ka nie nadaje się do portretów? Nadaje się, przynajmniej do kocich.![]()
Daniel
D90, S 10-20/4-5,6, Tamron 17-50/2.8, Tamron 90/2,8, Nikkor 70-300VR, S 150-500 OS, Manfrotto 055XPROB
Rasowonie tylko kociak
obie są świetne
Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++--http://foto.mjtech.pl
D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u
Nivelen, dałeś mi do myślenia tą uwagą - sprawdziłam dotychczasowe foty sierściucha /te udane i te mniej , wykonane od zarania dziejów/ i wiesz co... ten paskud tak ma... tzn. chyba łuki brwiowe mu przysłaniają gały, bo nawet na fotce gdzie światło jest z boku, a on patrzy lekko w górę widać te cienie na źrenicach... on w ogóle ma dziwną czaszkę - jak to przerasowiony zwierza ja jeszcze nie wiem ja to "obejść
Na tej fotce tutaj /nr3/ światło jest z jego lewej, odbija się z okien w lustrzanych drzwiach szafy po jego prawe stronie - czyli jest z boku i rozproszone, popołudniowe, naturalne i o tą popołudniową naturalność mi chodziło.
Dziękuję za spostrzeżenie - przy następnej okazji zwrócę na te cienie na źrenicach uwagę.
Hihihi Waldek, zastanawiałam się przez chwilę jak by Ci tu odpowiedzieć na uwagę o macaniu...?ale co bym nie napisała i tak będzie dwuznaczne
![]()
![]()
Dziękuję za odwiedziny
No to dla niego właśnie ten zakup N50, żeby tę "prześliczność" pokazać... uczę się na nim pokazywać urodę szczegółu, tu oczu. Dziękuję za uwagę - przekażę mu że troszku się udało
No faktycznie, cała sypialnia jest w tych jego Unkasowych siwo-niebieskich kolorach i dlatego miałam dziś problem z balansem bieli. Ale fakt - na 1 i 2 model chyba lepiej nawiązuje do barwy otoczenia, dziękuję.
Ten kot to treningowy model, bo : Unkas jest leniwy i daję radę/zdążam wyostrzyć manualnie i ma mocny punkt - oczy, które ściągają uwagę. Zaczyna mi się marzyć robienie naturalnych /bez lampy/ fotek moich kocich wariatów w zabawie, ale tu ogranicza mnie chyba brak AF... ale po mału... ćwiczeń czas trwa...
Dziękuję
Jako próżna kobitka łasa na komplementy dowartościowałam się, ale obiecuję nie spocząć na laurach i trenować dalej.
Za krytyczne uwagi również jestem Wam wdzięczna bo są sprawy, na które ja prosta baba na pewno sama nie zwróciłabym uwagi![]()
Pozdrawiam
Maja
Biorąc pod uwagę, że jesteś skazana na manualne ostrzenie to te pierwsze zdjęcia zrobione z bardzo dobrym skutkiem
Dwójka wydaje się lepsza, bo kot się ustawił w płaszczyźnie ostrości, ale dla mnie jedynka ciekawsza może dlatego, że tak en face widać całą urodę tego kocuraNie musisz rezygnować z 1,8 tylko wyczuć głębię ostrości (wszyscy to znają, ale profilaktycznie www.dofmaster.com/dofjs.html pomoże Ci wyczuć nowy obiektyw
)
Światło z boku, chyba przy każdym zdjęciu wyposażonej przez naturę w nos istoty, będzie powodować cień na oku. Górna powieka też zabiera światło co widać na dobrze oświetlonych oczach zarówno na jedynce jak i dwójce.
Baw się dalej 50tką i pokazuj cześciej tego ciekawego modela![]()
Skontaktuj się z nami