Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Unkas

Vodafone
    Gość

Domyślnie

Bardzo fajnie Kocurek prześliczny

Domyślnie

1 i 2 super. Połączenie tła i oczu.
    D....,TC-14II

Domyślnie

Śliczny kot i piękna seria. Dwójka naj naj. Za tę głębię (albo raczej płytkość ) i za ten koci wzrok.
    I kto twierdził, że 50-ka nie nadaje się do portretów? Nadaje się, przynajmniej do kocich.
    Daniel
    D90, S 10-20/4-5,6, Tamron 17-50/2.8, Tamron 90/2,8, Nikkor 70-300VR, S 150-500 OS, Manfrotto 055XPROB

Domyślnie

Rasowo nie tylko kociak obie są świetne
    Pozdrawiam. Jacek.... --++Te bestie mają ogromne serca++-- http://foto.mjtech.pl
    D40X + Kit / Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G AF-S DX VR IF-ED / SB-800 i drobiazgi w CaseLogic'u

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nivelen Zobacz posta
    no jak dla mnie bardzo ładnie chyba tylko światło za wysoko i robi mu cienie na tych pięknych oczach
    Nivelen, dałeś mi do myślenia tą uwagą - sprawdziłam dotychczasowe foty sierściucha /te udane i te mniej , wykonane od zarania dziejów/ i wiesz co... ten paskud tak ma... tzn. chyba łuki brwiowe mu przysłaniają gały, bo nawet na fotce gdzie światło jest z boku, a on patrzy lekko w górę widać te cienie na źrenicach... on w ogóle ma dziwną czaszkę - jak to przerasowiony zwierz a ja jeszcze nie wiem ja to "obejść
    Na tej fotce tutaj /nr3/ światło jest z jego lewej, odbija się z okien w lustrzanych drzwiach szafy po jego prawe stronie - czyli jest z boku i rozproszone, popołudniowe, naturalne i o tą popołudniową naturalność mi chodziło.
    Dziękuję za spostrzeżenie - przy następnej okazji zwrócę na te cienie na źrenicach uwagę.

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    mnie podoba się 2-ka i to wcale nie przez wzgląd na męską solidarność A propos męża: tak pewnie maca sprzęt podczas Twojej nieobecności
    Hihihi Waldek, zastanawiałam się przez chwilę jak by Ci tu odpowiedzieć na uwagę o macaniu...? ale co bym nie napisała i tak będzie dwuznaczne
    Dziękuję za odwiedziny

Cytat Zamieszczone przez Vodafone Zobacz posta
    Bardzo fajnie Kocurek prześliczny
    No to dla niego właśnie ten zakup N50, żeby tę "prześliczność" pokazać... uczę się na nim pokazywać urodę szczegółu, tu oczu. Dziękuję za uwagę - przekażę mu że troszku się udało

Cytat Zamieszczone przez Olomir Zobacz posta
    1 i 2 super. Połączenie tła i oczu.
    No faktycznie, cała sypialnia jest w tych jego Unkasowych siwo-niebieskich kolorach i dlatego miałam dziś problem z balansem bieli. Ale fakt - na 1 i 2 model chyba lepiej nawiązuje do barwy otoczenia, dziękuję.

Cytat Zamieszczone przez dwl Zobacz posta
    Śliczny kot i piękna seria. Dwójka naj naj. Za tę głębię (albo raczej płytkość ) i za ten koci wzrok.
    I kto twierdził, że 50-ka nie nadaje się do portretów? Nadaje się, przynajmniej do kocich.
    Ten kot to treningowy model, bo : Unkas jest leniwy i daję radę/zdążam wyostrzyć manualnie i ma mocny punkt - oczy, które ściągają uwagę. Zaczyna mi się marzyć robienie naturalnych /bez lampy/ fotek moich kocich wariatów w zabawie, ale tu ogranicza mnie chyba brak AF... ale po mału... ćwiczeń czas trwa...

Cytat Zamieszczone przez Smok79 Zobacz posta
    Rasowo nie tylko kociak obie są świetne
    Dziękuję

Jako próżna kobitka łasa na komplementy dowartościowałam się, ale obiecuję nie spocząć na laurach i trenować dalej.
    Za krytyczne uwagi również jestem Wam wdzięczna bo są sprawy, na które ja prosta baba na pewno sama nie zwróciłabym uwagi
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MajaS Zobacz posta
    z dobrym skutkiem?
    Biorąc pod uwagę, że jesteś skazana na manualne ostrzenie to te pierwsze zdjęcia zrobione z bardzo dobrym skutkiem
    f1,8 było i jest na razie najczęściej używaną przysłoną żebym mogła się nacieszyć obiektywem, ale zaobserwowałam już na kilku fotach, że szczególnie w wypadku długonosego Unkasa to chyba warto przymknąć trochę szkło.

ostrość "spłynęła" po nosie - mój mąż twierdzi że fotka jest lepsza od poprzedniej (?)
    Dwójka wydaje się lepsza, bo kot się ustawił w płaszczyźnie ostrości, ale dla mnie jedynka ciekawsza może dlatego, że tak en face widać całą urodę tego kocura Nie musisz rezygnować z 1,8 tylko wyczuć głębię ostrości (wszyscy to znają, ale profilaktycznie www.dofmaster.com/dofjs.html pomoże Ci wyczuć nowy obiektyw)
    ten paskud tak ma... tzn. chyba łuki brwiowe mu przysłaniają gały, bo nawet na fotce gdzie światło jest z boku, a on patrzy lekko w górę widać te cienie na źrenicach... on w ogóle ma dziwną czaszkę - jak to przerasowiony zwierz a ja jeszcze nie wiem ja to "obejść
    Światło z boku, chyba przy każdym zdjęciu wyposażonej przez naturę w nos istoty, będzie powodować cień na oku. Górna powieka też zabiera światło co widać na dobrze oświetlonych oczach zarówno na jedynce jak i dwójce.

Baw się dalej 50tką i pokazuj cześciej tego ciekawego modela

Domyślnie

Trzecie najładniejsze

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów