Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Unkas

Domyślnie Unkas

Mój osobisty futrzak Unkas - przylazł o poranku do mojej pościeli i się byczył jak u siebie.
    To dla jego pięknych oczu potrzebowałam N50/1,8 - trenuję na nim ten obiektyw - z dobrym skutkiem?

1/60 s.
    f1,8
    50mm
    ISO 400
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Bardzo dobry skutek. Bardzo.

Domyślnie

Maju,jest w sumie ok,ale ja bym zlikwidował lekki przepał i deczuńko wyostrzył,ale tak coby nie tracić miękkości.
    Jeśli pozwolisz,to tak na chybcika....przykładzik

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Zbigniew - cenię Twoje komentarze

Dziękuję Andrzej, tak jest chyba faktycznie lepiej,
    ostrość już zaraz po zamieszczeniu foty wydała mi się za słaba - nie podciągnełam jej po zmniejszeniu foty :P
    tego przepału nie zobaczyłam, ślepa baba pochłonięta łapaniem każdego promyka słońca w ten zimowy czas... - pewnie dlatego.
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Chwila, chwila, poczekajcie. Może jest trochę jaśniej na dole i może to odwracać nieco uwagę, ale przepału (powyżej 255 jakiejkolwiek wartości) tutaj nie ma. Przydałoby się natomiast moim zdaniem rozjaśnić nieco okolicę lewego oka i, jeżeli się da, usunąć żółty przedmiot z tła

Domyślnie

przepal nie przeszkadza zdecydowanie twoja wersja maju jest lepsza.
    Dobrze, że nie mamy D3

Domyślnie

Też bardziej odpowiada mi wersja oryginalna
    Pokaż mi swoje widmo, a powiem ci kim jesteś...
    D80|18-70|70-300VR|55/2.8micro

Domyślnie

Ten żółty dramat z boku w tle, to drewniana cześć mojego łóżka i jak tylko popełniłam to zdjęcie to zwrócił nieszczęsny moją uwagę
    Szczęście, że bokeh tej stałki rozmazał resztę mojego porannego barłogu
    Pozdrawiam
    Maja

Domyślnie

Ok,to był tylko przykład...każdy to odbiera inaczej....a PSocił dalej nie będę...
    Pzdr
    Andrzej
    Zapomniałem dodać,że futrzak jest ładniutki....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Przepały jeśli takowe są to nie przeszkadzają mi, zresztą ja się histogramom nie przyglądam, i jak na mój gust raczej wszystko w kwestii światła jest OK, ale nie wiem jak inni, ja wolałbym ciutkę większą GO, tak by choć nos się jeszcze zmieścił, może nie byłoby potrzebne dodatkowe wyostrzane, ale może to już takie moje zboczenie.
    http://www.krupienko.pl/galeria/

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów