Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Nikkor 85/1.8D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Powoływanie się na jakichś tam krewnych i znajomych królika którzy coś tam wiedzą ale nie powiedzą i na panią w sklepie to są argumenty? Czytam wiele zagranicznych grup dyskusyjnych, i nigdy nie natrafiłem na jakiś ewidentny, masowy problem z frontfocusem w tym obiektywie. Przypadki owszem - zdarzały się. Ale to były przypadki.

PS: nie przypominam sobie żebym komuś dał ostrzeżenie za dyskusję.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 01-01-2008 o 23:02

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jak nic wypadało by wymienić kilku userów naszego forum z którymi rozmawiałem o tym szkle, ale spox odpuszczam z wiadomych powodów.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    ...

Kolego VADIM nie każdego stać na obiektywizm nawet jak się ma jasne obiektywy
    Odnoszę wrażenie, że w Twoich postach jest zbyt dużo gdybania i negatywnych ogólników. Z tego co tutaj piszesz, wynika, że ta przypadłość 85/1.8 jest nagminna i Ty to wiesz. Pytanie skąd? Widziałeś te wadliwe sztuki, czy coś się w Twojej głowie uroiło?
    Jak widziałeś, to może dla konkretów podaj przykłady felernych sztuk... Skoro było ich sporo, to nie powinieneś mieć z tym większych problemów...
    Nie zrozum mnie źle, ale jak czytam o Twoich wątpliwościach i podejrzeniach w najprostszych, czy nawet oczywistych sprawach, to rozumiem, że mam do czynienia z kimś do bólu konkretnym i rzeczowym.
    Chętnie się dowiem czegoś nowego, bo jako użytkownik owych nikkorów (miałem zarówno wersję 85/1.8 jak i 85/1.8D) podejrzewam, że ktoś mnie oszukał sprzedając szkła pozbawione wymienionych przez Ciebie wad...

Pozdrawiam

Domyślnie

Kurcze, moj (przepraszam, zony) Nikkor 85/1.8 bez D tez jakis felerny. Tylko gdzie mam go reklamowac?

Prosze jak najszybciej o rade, bo nie moge spac po nocach. Czuje sie oszukany, ze kupilem wybrakowane szklo.

Moze oddam do serwisu Nikona aby miec ten stawny FF o ktorym pisze robin102.

Domyślnie

["UWAGA: KAŻDY wysyłany egzemplarz jest testowany i sprawdzana ostrość obiektywu przy świetle 1.8 ! Nie ma możliwości otrzymania "mydlanego" egzemplarza."

to fakt czy marketingowy bełkot, mający na celu wyciągnięcie kilku grosików więcej? Co sądzicie?

Pozdrówka![/quote]
    A ja sie zastanawiam, co sie dzieje z tymi obiektywami, ktore nie pasują do tego opisu, lądują na śmietniku?Wraca do hurtowni?Hurtownia czy importer podsyla co rusz nowy egzemplarz, zabiera stary "felerny" i odsyla do Japonii?

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Kurcze, moj (przepraszam, zony) Nikkor 85/1.8 bez D tez jakis felerny. Tylko gdzie mam go reklamowac?

Prosze jak najszybciej o rade, bo nie moge spac po nocach. Czuje sie oszukany, ze kupilem wybrakowane szklo.
    Żeby Ci ulżyć, odkupię go od Ciebie, za jakieś 200 zł. Przecież nie dam normalnej ceny za tak wybrakowany obiektyw!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzejek Zobacz posta
    ["UWAGA: KAŻDY wysyłany egzemplarz jest testowany i sprawdzana ostrość obiektywu przy świetle 1.8 ! Nie ma możliwości otrzymania "mydlanego" egzemplarza."

to fakt czy marketingowy bełkot, mający na celu wyciągnięcie kilku grosików więcej? Co sądzicie?

Pozdrówka!
    A ja sie zastanawiam, co sie dzieje z tymi obiektywami, ktore nie pasują do tego opisu, lądują na śmietniku?Wraca do hurtowni?Hurtownia czy importer podsyla co rusz nowy egzemplarz, zabiera stary "felerny" i odsyla do Japonii?
    Dobry bajer to podstawa, a dodatkowo można od klienta wycięgnąć pare złociszy więcej, "za sprawdzenie"
    "Pieniądze to nie wszystko" tam kasowali za opiekę , a więc każdy pretekst/pomysł jest dobry, by ciemnego walnąć w rogi.
    A"felerne szuki" trafiają na przemiał, np: szkło na butelki, Bols?

Domyślnie

Akurat z tego co słyszałem o tym sprzedawcy (rówież w rozmowie z Foto-Techniką, dystrybutorem Tamrona) te szkła są faktycznie testowane i brane na sprzedaż jedynie te ostre. Co się dzieje z resztą, cóż, dużo firm sprzedaje szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Żeby Ci ulżyć, odkupię go od Ciebie, za jakieś 200 zł. Przecież nie dam normalnej ceny za tak wybrakowany obiektyw!
    Za 200 to nie sprzedam, jestem z nim emocjonalnie zwiazany Chyba ze mowimy o 200 Elzbietkach

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    ... że mam do czynienia z kimś do bólu konkretnym i rzeczowym. ...Pozdrawiam
    Dokładnie jak napisałeś w cytacie, tak jest.
    Coś z za małym zaangażowaniem wczytałeś sie w moje poprzednie wypowiedzi, albo w ogóle nie czytałeś .
    Rozumiem ,że oczekujesz abym podał numery fabryczne rzeczonych szkieł w których ze swoja wnikliwością dokopąłem się małych wad polegających na FF , podał świadków lub potwierdził to notarialnie , oraz napisał niki userów naszego forów z którymi to konsultowałem sprawę FF w szkłachch 85mm i którzy to potwierdzali że szklą które mają lub mieli uraczały ich FF. Rozumiem, że o to Ci chodzi ? Spójrz na mój avatar czy wyglądam na świnkę ?
    Nie mam zamiaru toczyć z Tobą sporu bo widzę , że za muszkietera czy szermierza chcesz tu robić, znaczy się pogromcę robina . Chciałem uczulić potencjalnych zainteresowanych kupnem tego szkła, że model ten nader często ma problemy z FF . Sprawdziłem to sam bo mi się chciało zbadać głębiej zagadnienie, bo umiem to zrobić w prosty sposób bo lubię być dociekliwy i dokładny. Nie twierdzę , że wszystkie 85 mm mają FF BO TAK NIE JEST !!! - sam mam teraz świetną sztukę i ludzie których znam też mają. Uważam jednak , że stalki 85mm mają jakąś konstrukcyjną skłonność, tak samo jak nie twierdzę, że wszystkie tamrony 17-50 maja FF czy BF choć dopiero piąta i szósta moja sztuka tego modelu nie ma tej wady.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów