Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Nikkor 85/1.8D

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

["UWAGA: KAŻDY wysyłany egzemplarz jest testowany i sprawdzana ostrość obiektywu przy świetle 1.8 ! Nie ma możliwości otrzymania "mydlanego" egzemplarza."

to fakt czy marketingowy bełkot, mający na celu wyciągnięcie kilku grosików więcej? Co sądzicie?

Pozdrówka![/quote]
    A ja sie zastanawiam, co sie dzieje z tymi obiektywami, ktore nie pasują do tego opisu, lądują na śmietniku?Wraca do hurtowni?Hurtownia czy importer podsyla co rusz nowy egzemplarz, zabiera stary "felerny" i odsyla do Japonii?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Xathloc Zobacz posta
    Cichy również bywa na forum
    a to sorki nie zajarzyłem, jak to też kolega z forum to insza inszość

a jak parę złotych różnicy...to wtedy lepiej "testowane" choć nie sądzie żeby akurat Hesja byle co sprzedawał

ja tylko tak w to "mydło" jakoś nie wierzę, może trafiają się jakieś różnice (w koncu optyka to nie elektronika)
    ale żeby aż tak..
    no i pytanie wtedy JAK jest każda sztuka testosowana..(metodologia - jak sprawdzane jest co jest mydło a co nie? pomiar MTF? na jakich przesłonach itd, czy raczej subiektywna ocena?)

powtórzę, że moim zdaniem nie ma jak własne testy - jak dla nas jest OK z naszą puszką, to wtedy naprawdę jest OK. Bo różnie to bywa.
    czasem warto zaryzykować (ja kupiłem swoją w super cenie wysłkowo i trochę w ciemno) ale zdecydowanie optykę wolę kupować osobiście. A mam już zaprzyjaźniony sklep gdzie praktycznie mogę robić co chcę (opróćz wynoszenia sprzętu na zewnątrz) Ostatnio bawiłem się ze 2 godziny D300 z kilkoma obiektywami. A także obiektywami (łącznie z nowym N14-24) z moją D80.
    Naprawdę warto. O ile tylko jest taka możliwość, bardzo pomaga w podjęciu decyzji.

Pozdrawiam noworocznie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów