Szukaj
0:1. Mało co widać na tym nagrobku. W ogóle sam nagrobek mało co widać. A to, ze ten mały kamyczek na dole ma symbolizować pamięc, no to trzeba sie nieźle nagłówkować...
I'm not always right, but I'm never wrong...
To żydowska macewa imoim zdaniem znająt choć trochę obyczaje innych religii i kultur aż tab bardzo nie trzeba sie domyślać co to za symbolika.
Może jeszcze poproszę o wiecej uwag na temat zdjęcia.
Pozdrawiam Jakub
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Masz rację, nie trzeba się domyślać. A samo zdjęcie ma ciekawy kadr (i ciekawy pomysł), ale realizacyjnie jakoś mi nie do końca leży. Po pierwsze niebo* - ale to już powiedziano - mogłoby być bardziej dramatyczne. Akurat tu pomogłoby to znakomicie.
Po drugie GO - wyszła sztucznie. Nie wiem, jak ją zrobileś, wygląda mi na gausian blur, a w kaźdym razie na postprodukcję... Do pelni szczęścia brakuje temu blurowi większej finezji.
Do niepodwaźalnych plusów naleźy wydobycie z cienia kamyka - dobre rozwiązanie, choć gdyby macewa nieco poniżej drobnego kamyka była ostra, a nie zblurowana, byłoby lepiej.
Reasumując - gdyby pójść i zrobić to zdjęcie jeszze raz, ale z GO naturalną - będzie pińć gwiazdek jak amen w pacierzu - bo zdjęcie juź jest niezłe (pomysł, kadr), a może być lepsze.