Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Iga

Domyślnie

proszę bardzo

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

koszt jakieś 100zł, trzeba kupić deskę (ja miałem sklejkę) tak żeby średnica po krojeniu miała jakieś 80cm, 12 oprawek (moje były po 80 gr), 12 x 100W, trochę przewodu, stojak w Ikei, jedna niedziela i voila
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 10-02-2025 o 12:07 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting
    pozdrawiam
    Philipp Gmür Fotograf Poznań

Domyślnie

a co z kolorem? (mieszanie WB żarówek i lamp błyskowych)
    jakie praktyczne uwagi?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

jedna uwaga
    nie da się

dlatego trzeba jak najmocniejszych żarówek, inaczej mamy konflikt 2000 stopni i 5400 - chyba że się da filtry na lampę
    pozdrawiam

Domyślnie

ale tło w zdjęciu (nr2) jest bez zafarbu i jest dość jasne - na nim jest to światło z ringa? Czy oświetliłeś innymi żarówkami? Wydaje się, że tło stało dość daleko od modelki - nie oświetlone byłoby ciemniejsze (bez obróbki )
    sugruję sie troche tą odległościa ze zdjęcia ringa/studia
    ring nie dał takiego cienia wokoło całej modelki?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

stało tak jak widzisz, f 1.8
    pozdrawiam

Domyślnie

chyba troszkę grzeje ten ring, co?
    F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
    Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
    ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300

Domyślnie

philig, dzieki za opis i zdjęcia. Jakie to zarówki? Te ze światłem pseudo dziennym?
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

ja tylko powiem że na nr 2 modelka wygląda zjawiskowo rewelacyjnie..
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

żarówki najtańsze 100w, studio ciemne, nic więcej nie świeciło, wołane w camera raw cs3 na macu jeżeli to ostatnie ma jakieś znaczenie
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nin Zobacz posta
    ogolnie gdzies na dyzku mam pare takich samorobek w praktyce z fotkami jak jestes zainteresowany to poszukam
    Na czym? Na Dyźku?
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów