Na wstepie witam bo to moj pierwszy post na tym forum
Jakos na poczatku roku kupilem Fuji s6500. Z czasem zaczalem kompletowac rozne dodatki, w tym lampy blyskowe wywoływane na fotocele.
Teraz jednak stwierdzam ze brak gorącej stopki jest dla mnie mocno uciążliwy. Zabawa w zakładanie szyny kątowej, lampy, fotoceli itp dyskwalifikuje taki zestaw gdziekolwiek poza domowym studiem.
Poza tym chcialbym rozwijac sie w tym kierunku bo fotografia wciaga mnie coraz bardziej. Dochodzi o tego jeszcze pomysl, ze moze z czasem poznania juz sprzetu moglbym dorabiac sobie jako fotograf na jakis imprezach - wiadomo na poczatku nic wielkiego ale z czasem, kto wie.
Do tego dochodzi jeszcze jakze pyszna gratka w postaci oferty RTV Euro AGD w postaci 30 rat 0% co mi sie bardzo usmiecha.
I tak wlaśnie myśle o przesiadce na cos lustrzanego. Co byscie mi polecali? Mowimy o onowych aparatach bo jedyna mozliwosc to branie go na raty.
Mysle o D80, pytanie tylko czy brac samo body i do tego jakis obiektyw, czy moze w kicie z AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135 mm, tak jak tutaj: LINK do sklepu
Po tym roku z fuji s6500 stwierdzam ze najbardziej kreci mnie fotografia studyjna, portrety. Kompletnie nie interesuja mnie krajobrazy, latanie po lesie i "łapanie wiewiorek" itp. Od czasu do czasu lubie tez wyjsc na miasto i popstrykac budynki, uliczki. Z czasem moze jakies imprezy.
Chcialbym zebyscie polecili mi mniej wiecej czy taki d80 z kitem bedzie dobry dla moich wymagan, a jesli nie ten kit to co innego?
I jesli mozna to mniej wiecej na co musialbym zaopatrywac sie na przyszlosc? W jakie szkła leciec?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami