Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Vista i model Sagem 800 (Neostrada)

Otóż znajoma kupiła laptopa z Vistą (32bit). Ma Neostrade i łączy sie za pomoca modemu Sagem F@st800.
    Nie poradziła sobie z instalacja i poprosiła mnie. No i zonk rzeczywiscie, instalowalem rozne stery (takze te ktore sa na stronie TPSA do Visty) i lipa...
    Modem sie instaluje do momentu, az prosi w ktoryms momencie o podlaczenie modemu. Wpinam, po chwili jednak dioda PWR (Power) gaśnie, swieci sie DSL i pojawia sie komunikat ze instalacja sterownika nie powiodła sie.
    Oczywiscie wszsystko robie na prawach admina, linia jest OK, modem tez bo dziala z drugim lapkiem z XP bez problemu...
    WTF ? Jakies sugestie? Juz mnie szlag trafia...

Domyślnie

sterownik doopny - weź ten system poślij w otchłań bitów i bajtów, jeszcze z rok i wtedy mozna sie bawić w Vistę jak połatają te dziury i powychodzą sterowniki...

Mi tez modem - ten speed touch 330 nie chciał pod vistą fafać, nawet pod tymi sterownikami niby do visty od TP

a najlepszym rozwiązaniem jest rooter taki z wifi i problemy z głowy np ten http://www.komputronik.pl/Sieciowka_...elny,id,28915/
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 20-12-2007 o 22:13
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    sterownik doopny - weź ten system poślij w otchłań bitów i bajtów, jeszcze z rok i wtedy mozna sie bawić w Vistę jak połatają te dziury i powychodzą sterowniki...

Mi tez modem - ten speed touch 330 nie chciał pod vistą fafać, nawet pod tymi sterownikami niby do visty od TP

a najlepszym rozwiązaniem jest rooter taki z wifi i problemy z głowy np ten http://www.komputronik.pl/Sieciowka_...elny,id,28915/
    Bez urazy, ale jak masz dawac takie odpowiedzi to powstrzymaj sie i nic nie pisz....
    To nie moj komputer. Ja u siebie mam router (linksys), ale to chodzi o kompa znajomej.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 20-12-2007 o 22:44

Domyślnie

Ściągnij ze strony sagema. Zobacz czy usb jest ok. Wrzuć same stery sagema bez aplikacji neostradowej. Utwórz nowe połączenie (ale vista sama to zrobi chyba) i śmignie. Chyba nawet na modemie włączonym cały czas się to robiło(ale tego nie powiem na 100%)

te chyba też idą: http://www.otenet.gr/hd/HTML/adsl/adsl_kit/drivers.htm

podkreślam chyba nie mam visty u siebie i nie mogę na 100% POWIEDZIEć

Domyślnie

Instaluje bez aplikacji TPSA.
    Tu chodzi o sam modem (połączenie skonfigurowałbym juz recznie). Sciagnalem wlasnie stery z strony Sagema (jest nawet info Vista compatible).
    Porty USB działają.
    Niestety jest ta sama sytuacja

Domyślnie

a sterowniki mają WHQL?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Hmm miałem podobny problem u znajomej. Pomogło wywalenie 60 dniowej wersji Nortona IS z lapka HP Choć jesli dobrze pamiętam to stery się dobrze instalowały tylko uparcie nie chciał utworzyć połączenia które by działało...
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów