Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Nikon D60

Domyślnie Nikon D60

Trochę plotek na rozruszanie po świątecznym obżarstwie -> Tutaj

Dla nieanglojęzycznych: Jak wieść niesie D60 zastąpi D40x a linia D80 ma wygasnąć.

Domyślnie

szczerze mowiac to nie wiem gdzie w tych wszystkich modelach 40/80/60 zaplatal sie tam im ten starutki D50 ktorego ani nie kontynuowano, ani nie mial swojego nastepcy... ciekawe czemu.... bo przeciez D40x nie byl nastepca d50, d80 byl nastepca d70s.... olali wlascicieli d50
    w stajni: Nikon D50 + nikkor 50mm F1.8 + nikkor 18-200mm F/3.5-5.6 VR
    sprzedane: nikkor 70-210mm F4-5.6D + nikkor 18-55mm F3.5-5.6

Domyślnie

Moim zdaniem to zwykłe wróżenie z fusów.
    Dziura między takim potencjalnym D60, a D300 to byłoby strzelenie sobie w kolano przez Nikona.
    Dlaczego? A to dlatego, ze w tym segmencie jest C40D, bedzie następca Pentaxa K10D...
    Nie sądze by Nikon nie chciał z tego tortu mieć kawałka i odpuścił sobie taką kasę. Kasę. Bo tylko o nią tu chodzi.

Ta strona jest w ogole ciekawa, bo w innym aktykule z kolei wypisują przewidywaną specyfikacje D90, LOL.
    http://www.photographybay.com/2007/12/22/nikon-d90/

ps. Temat chyba sie kwalifikuje do cafe
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 29-12-2007 o 13:54

Domyślnie

niedawno był tu wątek o D90:P

maciek_m -> jako użytkownik D50, podłączam się do Twoich pytań, na które nikt nam nie odpowie oczywiście:P Fajnie by było otrzymac jakiegoś następcę kochanej 50tki aczkolwiek jak życie pozwoli to następna puszka będzie czymś bardziej profi, może jakieś D150? :P albo D250 ?:P
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

jakie są różnice między d100>70 d200>80 wtedy sobie uzmysłowisz że żadna firma nie ma tak nikłej-wręcz z przewagą na dxx, cena prawie 2x mniejsza, zresztą było by też trochę dziwne bo na te wszystkie puszki są klienci, canon robi inaczej i sprzedaje więcej aparatów chociaż osprzęt jest droższy, nie takie mozgi jak nasze nad tym myślą.

niestety d80 nie ma wielu wodotrysków związanym z przechwalaniem dla kupca zza wielkiej wody i można usłyszeć że jest to "starszy model":
    live, czyszczenie matrycy, 3", nowy procesor, 14 bit chociaż 99% nawet nie wie co to bit itd
    Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
    autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.

Domyślnie

Kolejny Bajkowy temat
    ale tak realniej to wolałbym jakby Nikon zwiększył oferte obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dziura między takim potencjalnym D60, a D300 to byłoby strzelenie sobie w kolano przez Nikona.
    Dlaczego? A to dlatego, ze w tym segmencie jest C40D, bedzie następca Pentaxa K10D...
    no cóż, jeśli linia d80 wygaśnie to nikon będzie musiał nieco obniżyć cenę d300 Jeśli różnica w cenie między C40D, a d300 wynosiła by max 1000pln to pewnie dziury by nie było...
    D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natura2008 Zobacz posta
    no cóż, jeśli linia d80 wygaśnie to nikon będzie musiał nieco obniżyć cenę d300
    Nie pogniewałbym się

Domyślnie

Nie takich wieści się spodziewałem.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Oszczędny w słowach Awatar pretorianie
    Miasto
    Bolesławiec, Dolny Śląsk

Domyślnie Odp: Nikon D60

Ostatnio kupiłem Nikona D60. Mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywał tym bardziej, że jestem początkującym człowieczkiem, który próbuje fotografii. Co sądzicie o tym aparacie?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów