Trochę plotek na rozruszanie po świątecznym obżarstwie -> Tutaj
Dla nieanglojęzycznych: Jak wieść niesie D60 zastąpi D40x a linia D80 ma wygasnąć.
Szukaj
Trochę plotek na rozruszanie po świątecznym obżarstwie -> Tutaj
Dla nieanglojęzycznych: Jak wieść niesie D60 zastąpi D40x a linia D80 ma wygasnąć.
szczerze mowiac to nie wiem gdzie w tych wszystkich modelach 40/80/60 zaplatal sie tam im ten starutki D50 ktorego ani nie kontynuowano, ani nie mial swojego nastepcy... ciekawe czemu.... bo przeciez D40x nie byl nastepca d50, d80 byl nastepca d70s.... olali wlascicieli d50
w stajni: Nikon D50 + nikkor 50mm F1.8 + nikkor 18-200mm F/3.5-5.6 VR
sprzedane: nikkor 70-210mm F4-5.6D + nikkor 18-55mm F3.5-5.6
Moim zdaniem to zwykłe wróżenie z fusów.
Dziura między takim potencjalnym D60, a D300 to byłoby strzelenie sobie w kolano przez Nikona.
Dlaczego? A to dlatego, ze w tym segmencie jest C40D, bedzie następca Pentaxa K10D...
Nie sądze by Nikon nie chciał z tego tortu mieć kawałka i odpuścił sobie taką kasę. Kasę. Bo tylko o nią tu chodzi.
Ta strona jest w ogole ciekawa, bo w innym aktykule z kolei wypisują przewidywaną specyfikacje D90, LOL.
http://www.photographybay.com/2007/12/22/nikon-d90/
ps. Temat chyba sie kwalifikuje do cafe![]()
Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 29-12-2007 o 13:54
niedawno był tu wątek o D90:P
maciek_m -> jako użytkownik D50, podłączam się do Twoich pytań, na które nikt nam nie odpowie oczywiście:P Fajnie by było otrzymac jakiegoś następcę kochanej 50tkiaczkolwiek jak życie pozwoli to następna puszka będzie czymś bardziej profi, może jakieś D150? :P albo D250 ?:P
jakie są różnice między d100>70 d200>80 wtedy sobie uzmysłowisz że żadna firma nie ma tak nikłej-wręcz z przewagą na dxx, cena prawie 2x mniejsza, zresztą było by też trochę dziwne bo na te wszystkie puszki są klienci, canon robi inaczej i sprzedaje więcej aparatów chociaż osprzęt jest droższy, nie takie mozgi jak nasze nad tym myślą.
niestety d80 nie ma wielu wodotrysków związanym z przechwalaniem dla kupca zza wielkiej wody i można usłyszeć że jest to "starszy model":
live, czyszczenie matrycy, 3", nowy procesor, 14 bit chociaż 99% nawet nie wie co to bititd
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
Kolejny Bajkowy temat
ale tak realniej to wolałbym jakby Nikon zwiększył oferte obiektywów![]()
Nie takich wieści się spodziewałem.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Ostatnio kupiłem Nikona D60. Mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywał tym bardziej, że jestem początkującym człowieczkiem, który próbuje fotografii. Co sądzicie o tym aparacie?
Skontaktuj się z nami