jak d50 zachowuje sie z tym szklem?
czy nie ma problemow z pomiarem swiatla?
jest to dokladnie obiektyw: AF 1:3,5-5,6D.
z tego co wiem to ma ustawianie przeslony pierscieniem. czy body d50 sobie z tym poradzi :>?
pozdr
Szukaj
jak d50 zachowuje sie z tym szklem?
czy nie ma problemow z pomiarem swiatla?
jest to dokladnie obiektyw: AF 1:3,5-5,6D.
z tego co wiem to ma ustawianie przeslony pierscieniem. czy body d50 sobie z tym poradzi :>?
pozdr
Oj on nie ma chyba pierscienia przysłon.... Miałem go podpieteogo pod swoja F80 i SB 600 na rocznicy u babci i powiem ci ze troche słabo z kolorami........ Moze i w dobrym siwetle jest nie najgorszy ale przy lampie i sztucznym oswietleniu troche słabo sie spisał....... Miałem film 200 Fuji wiec nie zwalam winy na film tym bardziej ze pomieszczenia były małe i lampa SB 600.... Takze znosny jest przy dobrym oswietleniu
to chyba jest tak ze wersja G tego obiektywu nie ma pierscienia a wersja D ma pierscien przyslony.
a jesli nie to niech mnie ktos wyprowadzi z bledu :]
bo wcale nie jestem pewien tego co mowie...
mam mozliwosc kupienia nowego obiektywu w wersji D za 150zl... wiec mysle ze na poczatek sprawie sobie to szkielko a pozniej zamienie na cos zdecydowanie lepszego...
pozdr
Lenistwo niektórych nowych członków mnie rozbraja. To po pierwsze. Po drugie "dziki_lysy" gdzie jest test w Twoim poście ???
28-80G - bez pierścienia przysłon - Tu
28-80D - z pierścieniem przysłon - Tu
Mechanicznie lepszy jest "D", optycznie - zależy od egzemplarza.
Obydwa w/w współpracują bez problemu z każdym cyfrowym SLR Nikona.
Pozdrawiam
www.bajupolska.pl
wcale nie uwazam sie za leniwca. nie moglem znalezc wiec zapytalem.Zamieszczone przez Bajupolska
Tu nie mam pojecia o co chodzi. Jaki test??Zamieszczone przez Bajupolska
i o to mi chodzilo!Zamieszczone przez Bajupolska
mimo lekkiego (mam nadzieje) wysmiania mojej osoby - dzieki za ospowiedz.
pozdrawiam
A w jakim dziale zadales to pytanie?Zamieszczone przez dziki_lysy
![]()
Nie jestem szumofobem, używam cropa i jak potrzebuje wysokiego ISO.
Tamzooka150-600, T 300 2.8 kenko TC 1,4 2,0
"dziki_lysy" - skąd to przypuszczenie że chciałem Cię wyśmiać ?!?!?!?! Nic podobnego !!!
Zwracam Ci tylko uwagę i zachęcam do korzystania z wyszukiwarek na stronach, poto one są.
I jeszcze jedno, nie rozumiesz o co chodzi gdy pytam - "gdzie test ???" ??? zwróć uwagę że to forum podzielone jest na tematy. Swój post umieściłeś w temacie "TESTY SPRZęTU I AKCESORIóW". Rozumiesz teraz ??? Temat Twojego postu nie ma nic wspólnego z testowaniem sprzętu. Tu zamieszcza się opisy i testy sprzętu których dokonali forumowicze lub znalezli w necie.
Udanych zdjęć życzę![]()
Pozdrawiam
www.bajupolska.pl
chyle czoło.
moj blad.
dzieki za info.
obiektyw juz kupiony.
pozdr
Czas odgrzać kotleta.
dziki_lysy, jak się sprawuje 28-80D z D50? Możesz jakieś sample zapodać?
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Obiektyw ten w wersji D faktycznie ma pierscien przeslony. Jest to dosc dobry obiektyw;] Ja nie narzekam a i cenowo nie najgorzej to szkiełko wygląda;]
Zatrzymaj chwile w odbiciu szkieł aparatu...
Nikon F50, Nikkor 28-80mm 3,5-5,6 D, Zenit ET, Helios 44M, Jupiter 135mm
dugi
Skontaktuj się z nami