Mam zamiar dokupić tą lampę do swojego nikona d40, czy współpracuje dobrze
ta lampa z tym modelem?
Czy jest warta tych pieniędzy?
Może jakieś inne propozycje.
Szukaj
Mam zamiar dokupić tą lampę do swojego nikona d40, czy współpracuje dobrze
ta lampa z tym modelem?
Czy jest warta tych pieniędzy?
Może jakieś inne propozycje.
a co rozmiesz przez pytanie "czy współpracuje dobrze"? masz ittl obsługę ittl i tyle![]()
kupować - dobra lampa, warta pieniędzy - można się za używkami rozglądnąć bo na forum chodzą za jakieś 600-700zł
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Zapomniałem dopisać jestem zielony jak trawa na wiosnę.Lampe wole kupić nową w sklepie we Wrocławiu jest za 770zł na pełnej gwarancji
Używaną mogłem kupić już za 500 zl ,lecz boję się troszkę .Wielu coś narzeka tu na te lampy?
Ostatnio edytowane przez bumboo ; 28-12-2007 o 20:58
Bardzo dobra lampa.Nie ma się nad czym zastanawiać
Canon Power Shot SX200 IS
a mi się wydaje że w tej kombinacji (d40x i sb-600) nie da się strzelać bezprzewodowo, bo d40x nie ma trybu commander - czy mi się zdaje? (trzeba by fotocele dokupić)
| D80 | Nikkor 18-70 | Sb-600 |
bierz. nawet sie nie zastanawiaj. roznica w jakosci zdjec z lampa ogromna.
Nikon D40 | N 18-55 | N 55-200 | SB-600 | N ML-L3 | Kood Skylight | Velbon DF-50 | Lowepro Apex 140 AW
przecież sb 600 ma wbudowana fotocelea mi się wydaje że w tej kombinacji (d40x i sb-600) nie da się strzelać bezprzewodowo, bo d40x nie ma trybu commander - czy mi się zdaje? (trzeba by fotocele dokupić)
z tego co mi wiadomo (chwilowo nie mam swojej sb-600 pod ręką i nie mogę sprawdzić), nie da się jej skonfigurowac tak żeby pracowała jak lamka ze zwykłą fotocelą, odbiera tylko subtelne i szczególne błski wysyłane w trybie commander przez odpowiedni korpus nikona - a przy d40 to chyba trzeba fotocelę osobną dokupić [?]
[EDIT] : Nie żebym uwazał że nie ma sensu jej kupować, "nawet sie nie zastanawiaj. roznica w jakosci zdjec z lampa ogromna." - zgadzam sie w 100%, tylko uczulam na problem z bezprzeowodywm wyzwalaniem
Ostatnio edytowane przez tutymczasem ; 29-12-2007 o 18:45
| D80 | Nikkor 18-70 | Sb-600 |
Skontaktuj się z nami