Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Necron Photo
    Gość

Smile Prosze o Pomoc "MARTWA NATURA"

witam

Chciałbym zacząć sie bawić w fotografię martwej natury i nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrać. Zatem chciałbym sie was forumowiczów spytać od czego zacząć jak przygotować sobie stanowisko, jakie ma byc duże, jak oświetlone jakiego obiektywu użyć itp. Z góry serdecznie dziękuje Necron Photo

Domyślnie

Temat rzeka... Forumowa Ciocia Szukajka i Wujek Google z pewnością dadzą radę polecam też http://www.fotografuj.pl/Article/Dom...a_grosze/id/71

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Necron Photo Zobacz posta
    witam
    Chciałbym zacząć sie bawić w fotografię martwej natury i nie wiem za bardzo jak sie do tego zabrać.
    a co konkretnie chcesz fotografowac? sprobuj sprecyzowac bo teraz to post na zasadzie "mam ochote zjesc zupe" a jaka?

Necron Photo
    Gość

Smile

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    a co konkretnie chcesz fotografowac? sprobuj sprecyzowac bo teraz to post na zasadzie "mam ochote zjesc zupe" a jaka?
    Chodziło by mi głownie o zdjecia takiego typu

http://www.autodesk.com/eng/etc/fakeorfoto/quiz.html

procz samochodu, no chyba ze ktos też ma jakieś cenne rady pzdr i dziekuje

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

ale część z tego to renderingi, łącznie z samochodem

Necron Photo
    Gość

Domyślnie

ok ok a mozecie powiedziec mi jak robic takie zdjecia z tej kategori jakie lampy obiektyw itp z gory dzieki

Domyślnie

renderingi to grafika kmputerowa, czasem bardziej, czasem mniej fotorealistyczna, ale to nie są zdjęcia
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Domyślnie

co do obiektywów - zależy - czy chcesz fotografować samochody, czy korkociągi, a może fakturę skórki pomarańczy w przybliżeniu. do tego wszystkiego są inne szkła, inne techniki świetlne. a aparat - jedyny słuszny, czyli Nikon
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Uprawnienia umieszczania postów