Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Domyślnie Zakup D300 - rady

Witam
    W najbliższych dniach zamierzam kupić D300. Może Ci z Was, którzy już go mają, mogą podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze konkretnego egzemplarza. Na razie nie natknąłem się co prawda na żadne niepokojące sygnały, że z niektórymi egzemplarzami są jakieś problemy, ale wolę dmuchać na zimne. Dzięki za informacje.

Domyślnie

nie sądzę, żebyś miał co sprawdzać, poza ewentualnym przebiegiem puszki z wystawy w fotojokerze czy innym MM
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Bierzesz body do reki ogladasz czy prawdziwa nówka to jest, czy śrubki nie noszą śladow demontażu czy są orginalne wszystkie identyczne maszynowo dokrecane. Ogladasz LCD czy nie ma goracych lub martwych pikseli, sprawdzasz czy nie porysowany. Sprawdzasz po stykach czy akumulator był używany czy nie. Ogladasz body czy jest dobrze wykonane, czy szczelinki są równiutkie czy jest dobrze wszystko spasowane i przymocowane, Ogladasz bagnet mocowania szkla czy nie porysowany i bez widocznych wad jak rownież styki bagnetu. Zagladasz w wizjerek pod swiatlo czy farfocli na matowce nie ma. Wczesniej zapinasz sprawny obiektyw - najlepiej stalkę bez FF czy BF taki na 1000% sprawny robisz foty testowe aby wykryć BF czy FF puszki na swoją kartę potem takie żeby sprawdzic czy matryca nie uświniona fabrycznie potem na dlugim czasie i wysokim ISO z dekielkiem czy nie ma za dużo i za dużych zdechlaków na matrycy. Zapisusesz nr body idziesz do domku wrzucasz na kompa i spobie ogladasz. Wczesniej prosisz milego już spietranego sprzedawce aby aparat przytrzymał Ci kilka godzin. W domu spradzasz też czy chłopaki ze sklepu Twoim przyszlym aparatem nie oblecieli juz w swiata slubu kolegi np. Znaczy sie sprawdzasz rzeczywisty przebieg sprzetu. Albo kupujusz inaczej jak 95% uzytkownikow forum w ciemno w internecie
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 27-12-2007 o 18:20

Domyślnie

Ciekawi mnie (za przeproszeniem) jak ty sie do dymania zabierasz.
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Domyślnie

...a taki mialem smutny dzien!

przepraszam ze nie na temat ale musialem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mike-POZ Zobacz posta
    Witam
    W najbliższych dniach zamierzam kupić D300. Może Ci z Was, którzy już go mają, mogą podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze konkretnego egzemplarza....
    takie ceregile to w latach 80-tych odstawiało sie przy zakupie Poloneza , teraz wystarczy zakupu dokonac tam gdzie jest wiecej niż jedna sztuka na wystawce, ot tak po prostu "fabrycznie zapakowane" jak to mówią.
    Nigdy nic inaczej nie kupuje - od plazmy po kabelek. Jak nie ma wyboru - rezygnuje z zakupu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Bierzesz body do reki ogladasz (....)
    o k...
    Chciałbym być przy tym, jak szukasz w komisie samochodu... choć toche racji masz, sam ostatnio sprawdzałem koledze "przebiegi" plazm w sklepie "...bo własnie przyszły trzy dni/tydzien temu...". Fakt, ale z innego salonu firmy Od 600h do uwaga.. 2350 h pracy !!! Za pełną cene - to tylko w polsce mozliwe...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Ciekawi mnie (za przeproszeniem) jak ty sie do dymania zabierasz.
    No i wycierasz mi monitor

Domyślnie

Hehe, jak któryś sprzedawca da się namówić na takie testowanie, to kupię mu jakąś flachę... Chodziło mi raczej o jakieś powtarzające się wady (jak np. zły pomiar matrycowy światła w D80). Ale widzę, że chyba takich nie ma w przypadku D300. Zresztą wyjdzie w praniu.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów