Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Oszczędny w słowach Awatar JasioJasio
    Miasto
    Lubin / Dolny Śląsk

Domyślnie Grip - D80 współpraca

Oświećcie mnie proszę, a raczej upewnijcie. Gwiazdka przyniosła mi grip do D80. Kłopot z nim jest taki, że spust migawki nie działa w trybie P - jego naciskanie nic nie daje, aparat nie ustawia ostrości ani nie wykonuje zdjęcia. Podobnie jest w trybach A i S z tym, że podświetla siesiatka i aktywne pole wyboru ale zdjecia zrobić nei można. Oczywiście spust aparatu działa bez zarzutu.
    I pytanie. Grip powinien współpracować z aparatem w każdym trybie, prawda?

Sprawdzałem na Niikor 50/1.8 D (tez od gwiazdki) i kitowym 18-70 DX.
    Znajdziesz tu parę moich zdjęć.
    http://www.zaglebie.org/galerie.php
    D80, 17-80DX, 50/1.8 plus walnięty grip

Domyślnie

tak, grip powinien działać na każdym trybie
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

nie widzialem tego gripa, ale czy tam czasem nie ma przelacznika na gripie, ktory uaktywnia spust pionowy (tak mam w gripie delty)?
    D370s | F70 | N 35 | N 50 | N 70-200 VRII | N 18-200 VR | N 18-70 | T 55-200 | SB-x00 | SB-28 | akcesorium różnej maści

Domyślnie

pwłacz spust w gripie to ci bedzie chodzić... tym wlącznikiem koło spustu
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Oszczędny w słowach Awatar Hedonista00
    Miasto
    Turek, wielkopolska

Domyślnie

JasoJasio znajomy kupił gripa po okazyjnej cenie miało wszystko działać a wyszła chała, okazało się że na gripie jest mniej styków niż na oryginalnym. Może u Ciebie jest podobnie?
    Mam D80 18-135 + SB800 to nie czyni ze mnie fotografa

Oszczędny w słowach Awatar JasioJasio
    Miasto
    Lubin / Dolny Śląsk

Domyślnie

Nie mam przed sobą gripa ale na pewno nie ma na nim przełącnzików za wyjątkiem blokaday przy spuście migawki (ustawiam na L i nei działa, na ktropę i działa).

Zresztą grip generalnie działa ale przy niektórych programach jak pisałem nie powoduje wykonania zdjecia, pomimo, zep odswietla się siatka albo nie ustawia ostrości (oczywiście ustawione wszystko na autofocus). Natomiast przy innych trybach np auto (manipuluję tylko trybami na aparacie) jak najbardziej.

Grip cenowo porównywalny jest z nowym oryginałem (przynajmniej wg cen na allegro).
    Znajdziesz tu parę moich zdjęć.
    http://www.zaglebie.org/galerie.php
    D80, 17-80DX, 50/1.8 plus walnięty grip

Uprawnienia umieszczania postów