milk, te dwa ostatnie osobiście macałem swego czasu. Albo baaardzo podobne. Dla mnie one by się nie nadawały.
Szukaj
milk, te dwa ostatnie osobiście macałem swego czasu. Albo baaardzo podobne. Dla mnie one by się nie nadawały.
chłopcy...przestańcie chrzanić...jeśli manfrotto potrzebuje czasu na stabilizację, to co te lichotki mogą????? i co wy chcecie na nie złożyć - kompakcika czy lustrzankę za parę tysiaków?![]()
jeśli już na prawdę nie macie kasy, to kupcie podróby MF np fangiera...tu masz statyw za 3 stówki, którym już możesz powalczyć - udźwig do 5kg
http://www.funsports.pl/f-default-f.htm
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
muszę się włączyć do dyskusji, bo temat statywów jest moim ulubionym polem "sporu"z ALF'em
w tym miejscu muszę, co naturalne i oczywiste, przyznać rację drogiemu i doświadczonemu ALF'owi, gdyż jeżeli myślicie że statywy za "64 pln" będą stabilne to się grubo mylicie. szkoda kasy! przeciez one mają nawet głowice z plastiku
totalna głupota wydawać na takie coś kasę. jak chcecie (w miarę) porządny statyw (i w miarę stabilny
) to kupujcie albo VELBON'a (tylko i wyłącznie) z serii SHERPA albo podróbkę MANFROTTO czyli wspomnianego powyżej FANGIERA.
A jeżeli na serio zależy wam na porządnym statywie na lata i kolejne puszki z nowymi tele-szkłami to pozostaje jeden wybór: MF...
EOS
mmalkow, poszukaj jeszcze df-60 na Alledrogo
ja za swojego dałem coś około 145zł
też nie jest cudo ale jest najlepszy z tej serii, no i zmieścisz się do 150zł
Pozdrawiam Tomek
SPRZETU CORAZ WIECEJ - CZASU CORAZ MNIEJ
Chyba nie ma jak to POMACAĆ i samemu ocenić który przypasi...
Wy panowie to PRO, ja marny amatorek, może mi styknie taki za 150 PLN, a może będzie się gibać jak rezus...![]()
D2BC | D46s | N18-70 | N24-120 | S70-300 | N50 | SB800
Ja mam statyw Fangier FT-663S
kosztuje on ok 300 zl ale ma wszystko czego mozna sobie zyczyc - moze poza mniejsza masa ale ona a tez ma swoje zalety
maly opis ( nie moj ) znajdziesz na:
http://priv.twoje-sudety.pl/~nocneni...63S/FT663S.htm
mmalkow, ja też amatorek, ale nie liczą się moje umiejętności, tylko wartość zakupu...tak amatorowi, jak i zawodowcowi (cokolwiek to znaczy) potrzebny jest stabilny statyw, a nie choinka na wietrze...
masz sprzęt za parę tysiaków, a chcesz go zepsuć drgającą trzcinką - jaki w tym sens?![]()
jeśli nie masz teraz kasy - odpuść, dozbieraj...przynajmniej na tego fangiera
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
mmalkow, ja też amatorek, albo jeszcze nawet nie to.. nie kupiłbym tych statywów![]()
Ja też planuję zakup statywu i oglądałem różne te wymienione tutaj również .
Kasiorke wydać chcialem podobną i po oględzinach wybrałem .....oszczędzanie![]()
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Prawda...
robren i ALF macie racje...
Chyba jednak nie ma co się rzucać na tanie badziewie...
Boje się tylko, że w miarę zbierania będą pojawiać się coraz to nowe opcje, następna lepsza od poprzedniej!
Ale jesli za te ok. 300 zł można mieć coś w miarę... (choćby tego velbona sherpa, albo fangiera) to jeszcze się wstrzymam... strasznie mnie w***ia mój statyw, dostałem od ojca kiedyś, żelazny (wagowo to i żeliwny nawet) i tak durne mocowanie aparatu - eh, szkoda gadać... Może słuzyć jedynie do samoobrony (nie mówię o partii A.L.)
D2BC | D46s | N18-70 | N24-120 | S70-300 | N50 | SB800
Skontaktuj się z nami