Mam zamiar kupić sprzęt do zdjęć no i oczywiście do internetu.
Mam niestety tylko 3000zł do wydania. I tu pojawią się pytanie-PC+monitor czy Notebook?
Na komputerach kompletnie się nie znam dletego pytam![]()
Szukaj
Mam zamiar kupić sprzęt do zdjęć no i oczywiście do internetu.
Mam niestety tylko 3000zł do wydania. I tu pojawią się pytanie-PC+monitor czy Notebook?
Na komputerach kompletnie się nie znam dletego pytam![]()
Za te pieniążki notebook odpada, kiepska matryca. Do zdjęć raczej sie nie nada.
Biorąc pod uwagę, że nie ma być do gier to odpada najkosztowniejszy element czyli karta grafiki. Najważniejszy jest tu dobry monitor, za który przyjdzie Tobie dać ok 1500-1700zł. Za pozostałe ~1500zł złożysz już naprawdę wydajną maszynkę ale oczywiście bez szaleństw.
O laptopie możesz od razu zapomnieć.
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
ok, ok ale co i jak z tym pozostałym za te~1500?
1500 zł.? Myślę, że powinieneś oprzeć swój przyszły sprzęt na platformie AMD AM2.
Pozdrawiam.
230 świetny Pentium Dual core - poszukaj, pisałem o nim wcześniej - potwór do kręcenia na dobrej płycie
350zł Asus na P35
230zł świetne ramy 2x1gb np Corsair
250 dobry zasilacz
150zł jakaś tam grafika
200zl świetna obudowa Chieftec
200zł dobry dysk
razem ok 1600zł ale to przy naprawdę świetnych jakościowo i wydajnych komponentach. wyciągniesz z niego do grafiki naprawdę wiele.
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
hmmm...jak wcześniej wspomniałem jestem kompletnie zielony w tym temacie więc czy ktoś zna sklepy gdzie można kupić kompa o podanych wyżej parametrach czy musze kupować wszystkie części oddzielnie?
Jesli jestes zainteresowany to moge podac Ci telefon tam gdzie ja swoj skladalem , a zestaw mam taki:
core E6550 2,33GHz
asus P35
asus EAH 2600 PRO
4 gb ramu
dysk 250gb
Ostatnio edytowane przez JacekM ; 27-12-2007 o 10:24
JacekM, a jaka cena?
a co do monitórów to jaki? Czym sie kierować?
Mam niedaleko taki sklep w którym znalazłem taki sprzecik http://allegro.pl/item283996245_supe..._warszawa.html
nada się?
Skontaktuj się z nami