Close

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 155

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gmoszkow Zobacz posta
    Obejrzałem te zdjęcia na kilku monitorach - w tym na kalibrowanych w mojej agencji reklamowej, puściłem na print proofa
    Ja tylko dodam że na LCD w ThinkPadzie T40p też jest ok - zdjęcia są bardzo fajne i nic na mnie nie wychodzi
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Marcin Stawiarz
    Gość

Domyślnie

swietne zdjecia, i nie rozumiem o co chodzi z tymi kolorami, chyba ktos ma jakies kompleksy, ze zdjecia stiga wygladaja PRO juz po pierwszej sesji z nowa puszka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Wysmienicie! Ostrosc na 2.8 IMO lepsza niz z 70-200. Kontrast i kolory -- tozsame. Z pokazanych; 3 i 5 zdjecie zrobione wlasnie nim.

7o-2oo nie ma porywajacej ostrosci na 2.8...

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misialo Zobacz posta
    7o-2oo nie ma porywajacej ostrosci na 2.8...
    A jaki zoom na 2.8 mial dotychczas lepsza ostrosc od 70-200?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

tego nie wiem, bo nie mialem jakiejs "szalonej" ilosci zoomow 2.8 w reku... jedno co wiem, to ze przy 3.2 jest duzo lepiej... ale mnie to nie nie boli... =)))

jesli tamten obiektyw zachowuje sie lepiej to tylko sie cieszyc... mam w planach na poczatku roku 14-24 i 24-7o to bede mial okazje porownac.....

pozdrowienia

m
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::

Domyślnie

Może ci co pisżą tu o przejaranych kolorach na tych fotkach, nie byli nigdy w nowocześnie oświetlonej hali gdzie rzeczywiście światła nadają barwom szczególnie wyraźny akcent (chyba dla potrzeb transmisji TV). U mnie nawet zdjęcia z wystawy psów mogłyby wydawać się nienaturalne, a co dopiero stroje zawodników szczególnie niektórych drużyn D3 w tym wypadku nie przekłamał Autor tym bardziej.
    pozdrawiam
    ff

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jaworzno, Dominikowice

Domyślnie

a ja mam D200 i zdjęcia Stiga mi się podobają
    Ogólnie to dobre Nikony
    F6,F5,F100,F80,F50,FM3a
    Hasselblad 503,905
    D6,D800E,D700,D70IR,Z6II

Domyślnie

To moze zaloz anonimowa ankiete i udowodnij mi, ze wiekszosci sie to nie podoba.
    ...alez ja Ciebie podziwiam Stig, ze tez che sie Tobie wdawac w taka polemike , jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie ...czasem trzeba sobie darowac..szkoda czasu
    a co do koloru skory to znalazlem dziure w Twoim ustawieniu balansu...otoz na pierwszym i czwartym zdjeciu zawodnik na pierwszym planie ma znacznie ciemniejsza skore niz na pozostalych zdjeciach pozostali gracze

i tym oto optymistycznym akcentem i ja dziekuje za calkiem milusi tescik fajowego body
    Pozdrówka Jacek ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Phoenix Zobacz posta
    a co do koloru skory to znalazlem dziure w Twoim ustawieniu balansu...otoz na pierwszym i czwartym zdjeciu zawodnik na pierwszym planie ma znacznie ciemniejsza skore niz na pozostalych zdjeciach pozostali gracze
    No coz... Rozne miejsca parkietu sa roznie oswietlone. Blizej linii bocznej -- ma mniej swiatla glownego i lapie sie na poswiaty z trybun. Ot -- takie to "profesjonalne" oswietlenie hali w Swieciu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

80-200/2.8 AF-S
    naprawdę, choć może trudno w to uwierzyć wiedząc co potrafi 70-200
    a zdjęcia super, gratuluję; stroje oczojebne, ale już skóra normalna, znaczy - tak było
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów