Close

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 155
    sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Wrócił, zawsze wracają
    w tym wypadku niestety ... powrot trolla marnotrawnego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    w tym wypadku niestety ... powrot trolla marnotrawnego
    aha, czyli niepotrzebnie wdaję się z nim w dyskusję............ no trudno -to nie dam się prowokować i wracam do swojej roboty
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

sailor
    Gość

Domyślnie

fatman ... to nie do ciebie tylko do kolegi iczka ...ktorego po dlugiej nieobecnosci i obrazeniu sie na forum serdecznie witamy :]

Domyślnie

sailor, wiem -tylko zmartwiłem się, że dałem się wkręcić w niepotrzebną dyskusję -skoro wiadomo jak to się skończy.........

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    zobacz jakim szkłem robiłem to zdjęcie............... niezbyt dobrą jakościowo 50ką -szkło bardziej portretowe niż do widoczków -a chyba wiesz, że są szkła, które dobrze sprawdzają się na małe odległości a zupełnie nie sprawdzają się na więcej niż 5m (w razie czego nie trudno o dowód -tylko kumpla poproszę o szkiełko i cyknę elektrociepłownię jeszcze raz -albo poczekaj do połowy lutego jak dorwę w swoje ręce 24-70 2.8 )
    Coś chyba mylisz tą 50tkę z jakimś innym szkłem. afs17-55 f2.8 rzeczywiście ma tak, że lepiej ostrzy na bliskich niż na dalekich odległościach, ale AF50f1.8 ??
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Pawle -jak tylko będę miał już 24-70 2.8 to z przyjemnością wyślę Ci moją 50kę, sam się przekonasz -wiesz ja nie jestem teoretykiem, mało mnie rajcują tabelki, testy -po prostu mówię co widzę i tyle. Wcześniej też miałem 50kę, tylko starszy model -była nieporównywalnie lepsza, ostrzejsza -nawet AC miała raczej mniejszy........... ja tego nie będę sobie tłumaczył -po prostu stwierdzam fakt na podstawie zdjęć, które zrobiłem. O tym wysłaniu szkła do Ciebie pisze serio, jak byś miał ochotę sam się przekonać. Moje słowa może też potwierdzić inny forumowicz Deep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Pawle -jak tylko będę miał już 24-70 2.8 to z przyjemnością wyślę Ci moją 50kę, sam się przekonasz -wiesz ja nie jestem teoretykiem, mało mnie rajcują tabelki, testy -po prostu mówię co widzę i tyle. Wcześniej też miałem 50kę, tylko starszy model -była nieporównywalnie lepsza, ostrzejsza -nawet AC miała raczej mniejszy........... ja tego nie będę sobie tłumaczył -po prostu stwierdzam fakt na podstawie zdjęć, które zrobiłem. O tym wysłaniu szkła do ciebie pisze serio, jak byś miał ochotę sam się przekonać. Moje słowa może też potwierdzić inny forumowicz Deep
    Spoko, może masz jakiś dziwny egzemplarz, bo to szkiełko chyba takich przypadłości standardowo nie ma. Co do wysyłki - nie trzeba, mam swoją 50tkę bardzo ładnie spisującą się zarówno w krajobrazach jak i w portretach
    Może problemem z odbiorem tego zdjęcia jako mało detalicznego jest sposób jego wyostrzenia ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Może problemem z odbiorem tego zdjęcia jako mało detalicznego jest sposób jego wyostrzenia ?
    Nie wiem możliwe -faktem pozostaje to, że im dalej fotografowany obiekt tym bardziej mdły obraz z mojej 50ki -jednocześnie 50ka Deepa zachowuje znacznie lepszą ostrość.
    I zgodzę się, że moja 50ka jest dziwna -na szczęście mi to mało przeszkadza, bo do wspomnianych już kilka razy 5m jest spoko (dodam, że 5m to nie jest jakaś tam magiczna wartość -to pomiar na oko +/-1m) a do fot na taką odległość max została zakupiona Do widoczków będzie 14-24 2.8 i 24-70 2.8...........

Domyślnie

Wyrzuć tę pięćdziesiątkę, bo zdjęciami nią robionymi psujesz opinie o D3
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-12-2007 o 01:22
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

oki -no problemo, mogę nawet przyznać, że to moja wina bo fotograf dupa i tyle -i statyw też mam do dupy, bo szybkozłączka w głowicy lata (naruszona przez 5D z 24-70 2.8L)

przy okazji dla św. spokoju mogę też teraz (przed snem -bo lubię mieć spokojny) przyznać iczkowi, że tak jak wydedukował wyssałem swoją teorię z palca (środkowego), oraz przyznać rację Piastowi, że D3 strasznie rozmywa detale, już od iso 400 -amen

a teraz wracam do swoich zdjęć robionych w zaciszu domowym

pozdrawiam serdecznie

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów