Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Problem z Pendrivem

Mam pewnien problem. Przy wgrywaniu np zdjęc na pendrivea (Patriot Xporter 2gb) i następniu zgraniu tychże fotek na inny komp, okazuje się, że część jest w "kawałkach". W kawałkach to znaczy, ze np połowa zdjęc jest szara a reszta OK. Nikon View przy tych nie pełnych rawach sie po prostu wiesza. Zrobiłem test HD-Tune. 0 problemów. Zrobiłem kilkakrotny format. Zmieniłem na FAT a potem na Fat 32. I Nic.Ze wszelkie sugestie bardzo dziękuje.
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

Niestety wygląda na walniętego pena i jeżeli masz gwarancję to po prostu oddaj do serwisu a tam wymienią na nową sztukę .
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Dzięki.A mam pytanko czy jak jest "Wieczysta gwarancja producenta" to znaczy, ze musze miec paragon? Czy moge wymienic tego pena w sklepie czy u przedstawiciela ?
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

wieczysta gwarancja oznacza często, że gwarancja trwa tak długo póki dany model jest produkowany , co do reszty - dowód zakupu musisz mieć zawsze, aby starac się o wymianę/ reklamację/ naprawę gwarancyjną
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    wieczysta gwarancja oznacza często, że gwarancja trwa tak długo póki dany model jest produkowany , co do reszty - dowód zakupu musisz mieć zawsze, aby starac się o wymianę/ reklamację/ naprawę gwarancyjną
    W USA jak produkt jest na rynku np. 2 lata, a gwarancja jest na więcej to nikt nie pyta o dowód zakupu.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W USA jak produkt jest na rynku np. 2 lata, a gwarancja jest na więcej to nikt nie pyta o dowód zakupu.
    że tak powiem, od USA dzieli nas Wielka Kałuża, więc póki co obowiązują niestety zasady w Polsce
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Dzięki Panowie za sugestie. Napisze co zdziałałem w tym temacie po świetach...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAYAN669 Zobacz posta
    Mam pewnien problem. Przy wgrywaniu np zdjęc na pendrivea (Patriot Xporter 2gb) i następniu zgraniu tychże fotek na inny komp, okazuje się, że część jest w "kawałkach". W kawałkach to znaczy, ze np połowa zdjęc jest szara a reszta OK. Nikon View przy tych nie pełnych rawach sie po prostu wiesza. Zrobiłem test HD-Tune. 0 problemów. Zrobiłem kilkakrotny format. Zmieniłem na FAT a potem na Fat 32. I Nic.Ze wszelkie sugestie bardzo dziękuje.
    Witam, wygląda na uszkodzony. Można spróbować reklamować bezpośrednio u producenta. Wtedy omija się szerokim łukiem tzw. dystrybutorów i procedura może być nawet prostsza. Najlepiej sprawdzić na stronie producenta jaka jest możliwość wymiany. Ja miałem np. problem z kartą graficzną (Matrox). Zgłoszenie do producenta (Kanada), kolejne zgłoszenie już w Matrox Europe. Uznali gwarancję bez dowodu zakupu i opakowania.
    Wysłałem, odesłali nową kartę i tyle. Więc pozytywnie. Być może w tym przypadku też się uda. Warto spróbować.

Uprawnienia umieszczania postów