Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Domyślnie Upgrejt hardłer-jak?

Pracuje w szopie-to 90% mojego czasu przed komputerem. Chce rozbudowac zestaw, ktory mam poniewaz uwazam, zemoze dzialac szybciej, przez co oszczedzac moj czas. Chcialbym zmodyfikowac zestaw, ktory mam, ale podstawowym paramertem bedzie cena/wydajnosc.

Mam:

Plyta ASUS P5GDC DELUX
    Proc Pentak IV 2.8
    2x1GB ram KINGSTON 533
    2x200GB SATA II Barracuda V-spiete w RADI 0
    Zasilacz chyba 450W chieftec
    Jakas grafika z gddr3-chyba geeforce 6600GT

Planuje zostawic sobie dyski, napedy, grafike i zasilacz(jesli sie uciagnie na mocniejszym zestawie) i tu pytanie

Plytka dowymiany, czy obsluzy cos jeszcze? jeli do wymiany to na jaka z oferty ASUSA (musi miec RAID 0, muzyke, sieciowke, i obsluge 4gb ramu ddr2)
    Proc 2 czy 4 rdzenie (czy xp i PS obsluguja 4 rdzenie?)
    wymiana ramek na 1066 czy nie zauwaze roznicy?

Moze ktos ma inne pomysly? Ma byc rozsadnie cenowo, poniewaz wole wymienic kompa co 1.5roku, niz wypruwac flaki na nowinki...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Płytka raczej do wymiany.
    Obecnie nie ma sensu schodzić poniżej C2Duo.

Ja od jakiś dwóch miesięcy używam Asusa P5KR.
    Bez najmniejszych problemów chodzi na magistrali podkręconej do 400mhz.
    A i cena niewygórowana specjalnie.
    Obsługuje zarówno 2 jak i 4 rdzeniowe intele. Mi osobiście 2 rdzenie w zupełności wystarczają a sam PS raczej 4 nie wykorzysta - no chyba że jeszcze kilka aplikacji w tle pracuje. A na pewno C4D będą bardziej prądożerne bardziej grzejące się, ale o tym już było )

Co do pamięci to nie jestem pewien na 100% ale może być problem, ponieważ w specyfikacji nowych płyt obsługiwane
    prędkości RAMu zaczynają się od 800mhz.

Zasilacz powinien bez problemu pociągnąć.
    grupa In-Focus || moja Picasa
    D80 | Tokina 12-24 | N35 f2 | N85 f1,8 | S70-300 APO | Slik 400dx | Cokin P | Naneu K3L / Slingshot 200

Uprawnienia umieszczania postów