Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problem z Pendrivem

Mam pewnien problem. Przy wgrywaniu np zdjęc na pendrivea (Patriot Xporter 2gb) i następniu zgraniu tychże fotek na inny komp, okazuje się, że część jest w "kawałkach". W kawałkach to znaczy, ze np połowa zdjęc jest szara a reszta OK. Nikon View przy tych nie pełnych rawach sie po prostu wiesza. Zrobiłem test HD-Tune. 0 problemów. Zrobiłem kilkakrotny format. Zmieniłem na FAT a potem na Fat 32. I Nic.Ze wszelkie sugestie bardzo dziękuje.
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

Niestety wygląda na walniętego pena i jeżeli masz gwarancję to po prostu oddaj do serwisu a tam wymienią na nową sztukę .
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

Dzięki.A mam pytanko czy jak jest "Wieczysta gwarancja producenta" to znaczy, ze musze miec paragon? Czy moge wymienic tego pena w sklepie czy u przedstawiciela ?
    Jestem młody z doświadczeniem. Czy jestem dobry? Nie wiem. Ja tylko wykonuje fotografie.

Domyślnie

wieczysta gwarancja oznacza często, że gwarancja trwa tak długo póki dany model jest produkowany , co do reszty - dowód zakupu musisz mieć zawsze, aby starac się o wymianę/ reklamację/ naprawę gwarancyjną
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    wieczysta gwarancja oznacza często, że gwarancja trwa tak długo póki dany model jest produkowany , co do reszty - dowód zakupu musisz mieć zawsze, aby starac się o wymianę/ reklamację/ naprawę gwarancyjną
    W USA jak produkt jest na rynku np. 2 lata, a gwarancja jest na więcej to nikt nie pyta o dowód zakupu.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    W USA jak produkt jest na rynku np. 2 lata, a gwarancja jest na więcej to nikt nie pyta o dowód zakupu.
    że tak powiem, od USA dzieli nas Wielka Kałuża, więc póki co obowiązują niestety zasady w Polsce

Domyślnie

że tak powiem, od USA dzieli nas Wielka Kałuża, więc póki co obowiązują niestety zasady w Polsce
    Ale jak ktoś się szumnie nazywa przedstawicielem na Polskę to powinien stosować takie same zasady jakie ma firma.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Ale jak ktoś się szumnie nazywa przedstawicielem na Polskę to powinien stosować takie same zasady jakie ma firma.
    czytaj np. Nikon powinien uznawać gwarancję z USA, gwarancja wogole powinna być 2 letnia, instrukcje za darmo w necie... ech marzenia

Domyślnie

Dzięki Panowie za sugestie. Napisze co zdziałałem w tym temacie po świetach...

Domyślnie

czytaj np. Nikon powinien uznawać gwarancję z USA, gwarancja wogole powinna być 2 letnia, instrukcje za darmo w necie... ech marzenia
    Ale o czymś trzeba marzyć - marzenia czasami się spełniają.
    A może nasz kochany Nikon Polska po nowym roku zmieni swą politykę wobec klientów?
    D80 | Nikkor 18-70 | Nikkor 70-300 VR | 1GB SanDisk Extreme III | 2GB SanDisk Ultra II | CHĘCI DO NAUKI

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów