no wiec tak poprzedni sezon siedzialem z 5d wiec FF mnie nie przerazal w ten weekend mialem dwie roboty i krotkie podsumowanie o D3 (bede cos tam dopisywal jak u canona to bylo

-D3 2000 fot na jednym aku ! piekna sprawa bawielem sie wyswietlalem foty ale 2000 fot zrobilem
-AF wiadomo ze jak nie ma kontrastu to nic nie pomaga ale jak juz zlapie to uuuu na AF-C 3d poprostu poezja odrzucilem 10% zdjec z konkursu tanca (iso 3200 i bz lampy 1/60 1/80 f1,8 wiec bylo ciemno , AF-S z wspomaganiem lampy 100 % !
-Szybkosc nie chodzi o serie porostu wduszam migawke i mam dokladnie to co widzialem w wizjerze
-Grip pionowy to jakies badziewie ! poprostu trzymam aparat mjednym palcem duzy minus
-wizjer w ciemnosciach jakby dokladniej widzialem jak ustawil ostrosc aparat (w 5d nie bylo tak idalnie )
-szumy jakie szumy ? iso 6400 w peli uzywalne nie porownuje do 5d bo 5d nie mial 6400 ale od 1600 d3 juz lepiej brzmi
- pomiar swiatla blyskowego po canonie nie wierzylem ze moze byc lepiej hehe ale jest nie mam nidoswietlonych lub przeswietlonych fot o wiecej niz ) 0,3 EV pieknie
-filozofia obslugi hmm 15 min i wszystko sobie przypomnialem (obiektywy jednak dalej wykrecam w druga strone jak w canonie ale tego sie nie odlucze

co moge powiedziec nie zaluje 5d , ale zaluje 35 1,4 nikonowska 35 na f2 jest ok ale nie ta plstyka 85 canonowska jest ostrzejsza na 1,8 ale nie ma tak ladnego bokheju od f2 oba sa zyletami
50 1,4 jest na 1,4 lepsza od canonowego odpowiednika
no i tygrys 17-35 to poprostu sper szklo kladze tamorna 17-35 eLki 17-40 i 16-35 te szklo jest poprostu super dobre na FX i wcale nie ejst ciezki ten d3 ale moze dlatego ze ze stalkami uzywam glownie

jak cos sobie przypomne to dam znac