Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

Witam nie bawiłem się 50-500mm jedynie wyczytane informacje, ale jak na taki zoom jakość do ceny, jest myślę świetna choć OS było by mile widziane co do Nikona to może zaskoczy AF-S w 80-400 w 2008 roku chciałbym aby takie szkielko było na rynku bo 200-400 VR kosztuje wiadomo ile

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Musashi_Miyamoto Zobacz posta
    Witam nie bawiłem się 50-500mm jedynie wyczytane informacje, ale jak na taki zoom jakość do ceny, jest myślę świetna choć OS było by mile widziane co do Nikona to może zaskoczy AF-S w 80-400 w 2008 roku chciałbym aby takie szkielko było na rynku bo 200-400 VR kosztuje wiadomo ile

Pozdrawiam
    80-400 afs bylby super... wtedy bym zapomniał dozgonnie o canonie )) ...chmm 200-400 jak dla mnie nie praktyczny... fajny do przyrody ,lub jako szkło z 2 body 1 body np 18-200 i 200-400 ) ale sam 200-400 ile by się człowiek pod lotniskiem po przepinał szkiełek...wow...

ps ciekawe jaka cena była by tego 80-400 VR AFS ? znając nikona pewnie koło 10 KZŁ ale i tak bym pomyślał '

ps2 jest jakaś stronka z nowinkami nikona ?

ps szkoda że w zamiennikach (S ,T ,Tok) nic godziwego nie ma z VR
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakenus77 Zobacz posta
    80-400 afs bylby super...
    Dla mnie tez byloby to najlepsze/optymalne rozwiazanie : jakosc + cena . Nie tracmy nadziei. Olimpiada sie zbliza, to moze wreszci pomysla w firmie N o takim szybkim sportowym zoomie dostepnym cenowo dla ludzi nie trudniacych sie fotografia zawodowo.

ps szkoda że w zamiennikach (S ,T ,Tok) nic godziwego nie ma z VR
    Przegladalem sporo testow i opinii na temat zmiennikow, glownie S. Nie zdolalem sie niestety, bo potrzeba jest, przekonac. Czekam na poprawiony(AF-S, uchwyt) N80-400, a jesli nic nie wyjdzi do wiosny to pewnie sie skonczy na zakupie TC1.4 do N70-200 i .... poczekam dalej
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

... doszedłem do wniosku, że dla 1 szkła tego nie zrobię, choć przyznam szczerze, że rynek szkieł dla amatora w Canonie jest lepiej rozwinięty niż w Nikonie jesteśmy zaniedbywani Panowie no ale cóż należy wierzyć, że Nikon coś wykombinuje tak jak pisaliście prędzej, jeśli nie pozostaje nam wiara w producentów niezależnych, którzy nie śpią
    hmmm znając nikona to znowu nasadzą bez sensownych krótkich szkieł a o zoomach tradycyjnie zapomną ...szkoda że w nikonie nie siedzi ktoś i nie monitoruje rynku.. można by zrobić dużo... 80-400 VR z AFSem marzenie ... ale chyba się nie doczekamy... ciekawe co nikon zaproponuje w 2008r ????
    ciekawe dla kogo nikon robi szkła. Ci od stałek narzekają, że wypuszcza tylko zoomy, ci co lubią zoomy, że stałki, ci co wolą pro, że same ciemne amatorskie, a amatorzy, że nie ma zoomów ze średnim światłem.
    Z tego wynika, że nikon nie robi w ogóle obiektywów
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

wszystkim narzekajacym na brak obiektywów u nikosia pragne przypomnieć, że jest system gdzie jest gorzej...
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ciekawe dla kogo nikon robi szkła. Ci od stałek narzekają, że wypuszcza tylko zoomy, ci co lubią zoomy, że stałki, ci co wolą pro, że same ciemne amatorskie, a amatorzy, że nie ma zoomów ze średnim światłem.
    No, moze az tak tragicznie to nie jest . Chociaz dla tych ktorych ten watek interesuje, drobny gest ze strony N bylby mile widziany.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 29-12-2007 o 19:02
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    aby nie być gołosłownym tego zazdroszczę Canonowi:

400mm f/5.6L USM, 300mm f/4L IS, 70-200mm f/4L i IS 100-400mm f/4.5-5.6L IS

gdyby Nikon o nas tak dbał i taka 400mm f/5.6 AF-S kosztowała by 4tyś. kupił bym ją tak samo 300mm f/4 AF-S VR czy tańsza wersja zooma 70-200mm f/4, w Nikonie nie masz wyboru albo f/2.8 lub tańszy f/4 czy f/5.6 musisz kupić 400mm f/2.8 za taką kasę, że nim Mnie będzie stać to zostanę dziadkiem jedynie mamy 300mm f/4 który od zawsze był świetny optycznie lecz Nikon robi zagrywkę marketingową i dla tego nie wstawia VR czy AF-S do tańszych zoomów, wybór jest jeden albo wydasz kupę kasy, a jak nie to musisz kupić co Ci dajemy czyli 70-300mm AF-S VR kiedyś Nikon wypuścił świetny optycznie 70-210mm f/4 ale był za dobry, więc zamknął produkcję, a Canon do dziś zarabia pieniąchy na f/2.8 i f/4, więc jak się chce to można....
    Uważam, że Nikon zaniedbał trochę tańszą fotografię i tych, których nie stać na obiektywy po 6tyś. czy więcej....

innej optyki nie zazdroszczę konkurencji

Pozdrawiam Jaca

Domyślnie

Uważam, że Nikon zaniedbał trochę tańszą fotografię i tych, których nie stać na obiektywy po 6tyś. czy więcej....
    niech kosztuje 6 nawet 7 ale niech będzie.. wole wydać 7 niż zmieniać wszystko na canona kt. mi wydaje się badziewny.. ma fajne szkła ale badziewne puszki
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-12-2007 o 02:27
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Jacek, ja o tym wiem i mogę wymienic i inne szkła których brakuje u nikona. "Ślubni" chcą 35/1,4 i paru innych jasnych stałek z AF-S i tez ich w nikonie nie ma. Sęk w tym, że w cannie z kolei nie ma innych obiektywów, które sa w nikonie.
    stare obiektywy, które przestano robić - te co wymieniłeś nie mogły być tak po prostu kontynuowane jako szybki AF-S. Bo w nich nie było IF i małej lekkiej soczewki której niewielkie przesunięcie powoduje wyostrzenie (sorry za pewne uproszczenie). W nich wędrowało pół kilograma szkła i dołożenie tam AF-S jest niemożliwe. Trzeb aje zrobić inaczej - od nowa obliczyć.
    Mam nadzieję, że nikon zrobi zoomy ze stałym światłem 4,0 i kilka jasnych stałek. To najczęsciej wyrazane potrzeby.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

a moze cos takiego 18-600 F4 VR AFS w cenie ponizej 10 KZŁ wszyscy by na Nikona przeszli
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów